Stian Carstensen, Molde 2003

Weill på Parkteatret torsdag

«Music for a Weill» er et nytt ensemble som fremfører musikk av Kurt Weill (1900-1950). Torsdag kan du høre dem på Parkteatret i Oslo. Flere av musikerne i «Music for a Weill» har gjort seg bemerket i andre band tidligere. Ensemblet består av Stian Carstensen på akkordeon, Mathias Eick på trompet, Martin Taxt på tuba, Pål Hausken på trommer og sangeren Tora Augestad. Prosjektet er allerede presentert på Josefine med stor suksess.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

”Music for a Weill” jobber med musikk både fra Kurt Weills tyske og amerikanske periode. Dette er musikk skrevet fra slutten av 1920-tallet til midten av 1940- årene. Kurt Weill skrev kabaretsanger, alt fra røffe skillingsviser til smektende showtunes, tragiske kjærlighetssanger til humoristiske menneskeskjebner. De tyske sangene har i hovedsak tekster av Bertolt Brecht. Ensemblet fremfører noen på tysk og noen på norsk i oversettelser av Jens Bjørneboe og Jørn Simen Øverli.

Akkordeonisten Stian Carstensen spiller blant annet i bandet Farmers Market som har gjort seg bemerket over hele verden med sitt helt særegne uttrykk og spill. Carstensen er kjent som enmultimusiker som behersker utallige stilarter fra balkaninspirert folkemusikk til latinsk tango og country.

Trompetisten Mathias Eick fra Tønsberg har sin utdannelse fra Jazzlinjen ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Han har spilt i Jaga Jazzist siden starten, og har turnert med dem over hele Europa de to siste årene. Eick spiller også i Heidie Skjerve Kvartett, Motif og i bandet til ECM – aktuelle Jacob Young ved siden av sitt eget ensemble, Mathias Eick Kvintett.

Martin Taxt, tuba, studerer for tiden ved det utøvende jazzstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Han spilte på fjorårets Vossa Jazz med ”Silucian Town”, en duo med vokalist Lena Nymark. Han har også spilt i European Jazz Orchestra under ledelse av Django Bates og Louis Sclavis og er medlem av ensemblet Florebius.

Trommeslager Pål Hausken kommer fra Rennesøy og avslutter våren 2004 kandidatstudiet ved jazzlinjen ved Norges Musikkhøgskole. Høsten 2004 begynner han på hovedfagsstudiet i kammermusikk samme sted med en trio bestående av bassisten Roger Arntzen og pianisten Morten Qvenild. Pål Hausken spiller i plateaktuelle TUB Quartet med vokalisten Hilde Marie Kjersem. Han er også med i improvisasjonsensemblet L.U.N. som består av fire dansere og fire musikere.

Vokalisten i “Music for a Weill”, Tora Augestad, kommer fra Bergen. Hun har utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tora har også studert kabaretsang spesielt, med Torsten Föllinger og Inger Hülphers, og studerer nå sang med Ståle Ytterli, Svein Bjørkøy og Håkan Hagegård. Høsten 2003 begynte hun på hovedfag med fordypning i kabaretsang ved Norges Musikkhøgskole. Hun konsentrerer seg for tiden om musikk av Hanns Eisler og Kurt Weill.

Music for a Weill spiller på Parkteatret torsdag 10. juni kl. 21

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev