Arkiv

Kritikk, kommentar og debatt

– Performed with steaming human blood, as Hans Jæger would have said

11. juni 2021

How the dramatic life of Kirsten Flagstad, one of the world’s greatest voices, came to life as an opera, despite a pandemic. Here described in composer Ketil Bjørnstad’s own words: – Fuck the Corona Virus!

Tidligmusikk for generasjon YouTube

4. juni 2021

Det gikk ikke helt som man håpte. Barokkfest rakk bare to konserter før det fordømte viruset igjen knuste drømmen om at vi er på vei tilbake mot et normalt kulturliv. Trondheim gikk i lockdown, og skuffede musikere måtte snu på Værnes. Men festivalen har tatt høyde for at noe slikt kunne skje. Resultatet er en nyvinning som har gitt en viral suksess uten sidestykke i norsk kunstmusikk.

Skrekk & Guro: Hardingfele med dobbel basspedal

1. juni 2021

Jeg vil gjerne bli invitert i et bryllup der Skrekk & Guro spiller til dans og alle headbanger til hardingfele.

«Det digitale» som et nytt kunstuttrykk i Den kulturelle skolesekken er en dårlig idé

31. mai 2021

– Hvis vi skal tilføre et nytt uttrykk i Den kulturelle skolesekken (DKS) forslår jeg ikke det digitale, som barna er omringet av, men mer kritisk tenkning, skriver Johannes Hafnor i DKS Viken i dette svaret til Kulturtankens Ståle Stenslie.

Levande formidling av utvandrarsongar

28. mai 2021

KONSERTMELDING: Maja Gravermoen Toresen si førestilling om utvandrarane til Amerika, «Krysning», løftar 1800-talets utvandrarforteljingar inn i vår tid.

Velkommen tilbake, Tine!

27. mai 2021

Tine Thing Helseth har besøkt domorganist Kåre Nordstoga i Oslo Domkirke. Resultatet er en innspilling full av gnistrende jubel og beroligende varme.

Klasseskillet i norsk kulturliv

26. mai 2021

Tenk om Den Norske Opera & Ballett donerte deler av overskuddet sitt til Herr Nilsen, skriver Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef for Oslo World.

Fem dylanske landskap

24. mai 2021

«Diktaren Dylan er uløyseleg lenka til songaren Dylan, og framføringa er like viktig som orda og tonane. Dylan er ein transcenderande songar.» Bob Dylan er 80 år i dag. Musikar og songdiktar Tom Roger Aadland har vald ut fem songar som er reiser inn i dylanske landskap.

– Breddekulturen fortsatt glemt

12. mai 2021

Skuffet over revidert statsbudsjett: Ingen realvekst til tross for musikklivets kritiske situasjon. Idretten favoriseres, mener Norsk musikkråd.

Da musikken fikk meg til å fly

7. mai 2021

KRONIKK: – Jeg har grublet mye på hva det var som egentlig skjedde denne varme sommerdagen for seksti år siden. Rett etterpå oppfattet jeg det som et slags kall, musikken var det største i verden, noe jeg ville vie livet mitt til. Jeg var ikke i tvil, jeg skulle bli komponist. Kunsthistoriker Tommy Sørbø skriver om da musikken tok plass i livet hans.

Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst