Musikkjournalist Audun Vinger i samtale med hardingfelespiller og komponist Erlend Apneseth for Ballade radio, mellom to konserter på Riksscenen i oktober. (Foto: Siw Torunn Kasin)

Erlend Apneseth i Ballade radio: Brobygger med hardingfele

Flere – også Ballades egen – kritikere kaller de sjangeråpne folkemusikerne for de fremste fornyerne i norsk musikk av i dag. Erlend Apneseth er en av dem, møt ham i liveintervju på Ballade radio midt i mellom profilerte konserter i hovedstaden.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

 

Hardingfelespiller og komponist Erlend Apneseth omtales som en brobygger inn i tradisjonen. Her møter musikkjournalist Audun Vinger ham for Ballade radio mellom to konserter på Riksscenen i Oslo – mens Apneseth er utvalgt «Husvarm-artist» der, og like før bestillingsverket Herifrå urframføres under Oslo World, fredag 3. november på Riksscenen.

Erlend Apneseth under solokonserten på Riksscenen 7. oktober. (Foto: Siw Torunn Kasin)

Hør Apneseth om å finne sitt eget uttrykk, om tradisjon og nyskaping i folkemusikken, om å møte og musisere med andre, om samarbeidet med Maja S.K. Ratkje og den ferske utgivelsen Collage. Og alt sammen lydsatt med vakker bakgrunnsstøy fra Landslaget for spelemenn, som varmer opp til konsert denne kvelden.

Lytt der du hører podkast – for eksempel i Apples Podcaster, på Spotify eller i Soundcloud (over).

Les også dette fine intervjuet med Apneseth, «– Eg fekk strekke meg etter dei som var eldre» 

Denne Ballade radio-samtalen med Apneseth ble tatt opp på Riksscenen lørdag 7. oktober 2023.

 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.