Arkiv

Reportasje

Heile livet med Terje Tysland

20/10/21

Fullt hus, stående applaus og mange gjesteopptredener. Slik var det under Terje Tyslands jubileumskonsert i hjembygda Oppdal nylig. Tysland feirer 70 år i år, og at det er 50 år siden han begynte å spille i Prudence.

Konferanse om stemma som instrument: Essens og formidling

06/10/21

Kva er det som utgjer augeblikket der håra på armane reiser seg og tårene triller? Alumni Vilde Skjerdal rapporterer frå musikkonferansen «Den rytmiske stemmen» som fann stad i Kristiansand i slutten av september.

VoxLab: Flerdimensjonell stemmefest – del 2

16/09/21

Gjennom festivalen har VoxLAB vist at de demokratiserer stemmen, og at alle har en stemme, skriver musikkviter, vokalist og skribent Karoline Ruderaas Jerve etter VoxLAB Vårfest med stemmekunsten i sentrum.

VoxLab: Flerdimensjonell stemmefest – del 1

15/09/21

Jeg tar av meg hatten for alle de som har arbeidet for å fremme stemmens mange fasetter. Dette er politisk, estetisk og empatisk viktig, skriver musikkviter, vokalist og skribent Karoline Ruderaas Jerve etter festivalen VoxLAB Vårfest der stemmekunsten stod i sentrum gjennom tre dager.

Notodden Bluesfestival: – Nøkkelen er vilje til endring

12/08/21

Notodden Bluesfestival ble arrangert sist helg, med 6000 publikummere fordelt på ulike scener og kohortinndelte arenaer – uten påviste smittetilfeller. – Man må alltid være forberedt på og villig til endring. Det har denne tida vist oss, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Tom Gravlie: Ønsker nytt skapende forum for mangfold og musikk

30/06/21

Rikskonsertenes internasjonale virksomhet kommer i ny bok. Den tidligere avdelingsdirektøren Tom Gravlie i nå nedlagte Rikskonsertene håper effektene ikke forsvinner.

Lengselen heimatt

19/05/21

I Sigrid Fossans sanger hører du familiegården hennes i ei bygd i Numedal. Også store hitmakere velger seg lyden av country – men hvor kommer alle de norske cowboyene fra? Og kan vi trekke inn Trygve Slagsvold Vedum?

Niilas: – Jeg lever drømmen

06/05/21

Elektronika-artist og Spellemannvinner Niilas er formet av egen urfolkskultur, barndommens Röyksopp og en leken, uformell tilnærming til musikk. Og han er i god flow for neste album.

En reise inn i orgelet

16/03/21

Bergenskomponisten Ruth Bakke kan vise til en omfattende verkliste som går like tilbake til 1964. Til tross for dette er hun sjelden å høre i norske konserthus. Årets utgave av Borealis-festivalen ønsker å gjøre noe med dette, og har derfor bestilt et helt nytt orgelverk fra henne.

– Vi tar utgangspunkt i hvordan vi vil at verden skal se ut

12/03/21

Onsdag 17. mars er det nok en gang klart for bergensfestivalen Borealis – en årlig femdagers feiring av sjangerkryssende musikk og kunst.