Arkiv

Reportasje

– Man skal se godt etter for å se en real optimisme her. Noe annet skal jeg ikke ha på meg.

22/12/21

– Det er en form for grunnleggende livsfølelse og bejaelse som ligger i bunnen av alle sangene, forteller Lars Saabye Christensen om tekstene til albumet «Et snev av evig», med Maj Britt Andersen, Geir Holmsen, KORK og solister. Men det var selve livet og døden som stod på spill da han skrev dem.

Mathias Halvorsen: Piano, Peaches og pandemi

22/12/21

Den norske pianisten Mathias Halvorsen syns den klassiske musikken kan bli stiv og upersonlig. Men ti år med Peaches har gjort ham løsere i snippen.

 

Antologi med musikkfilosofiske tekster: Norsk musikktenkning i et nøtteskall

16/12/21

Norsk tenkning på norsk, konserverende tanker om forholdet mellom vitenskap og kunst, mangel på musikk, mennesker og støy. Lanseringen av boken «Musikkfilosofiske tekster» ga vår anmelder det han trengte for å kritisere den.

– Hvor fantastisk er egentlig den jævla karusellen? Rendezvous med Ljodahått i Paris.

13/12/21

Jeg befinner meg i Paris en iskald søndagskveld med en camel blue i kjeften. Det er duket for poesi-konsert med norsk-fransk-tyske Ljodahått på «Festival Paris en toutes lettres», og køen er oppsiktsvekkende lang. I Frankrike lever poesien i beste velgående.

Nordiske kunstnere samlet i Reykjavik: Vil bryte ned generasjonsmur

01/12/21

Platform GÁTT skal åpne dører for en ny generasjon kunstnere. Ballade møtte blant andre komponist Martin Langerød og den samiske elektronika-duoen TØNDRA i Reykjavik, i forbindelse med det fellesnordiske prosjektet hvor også Festspillene i Bergen spiller en nøkkelrolle.

Synger livets låt om lidelse

16/11/21

Sonia Loinsworth er oslojenta fra Østensjø som dro ut i verden og tok den med seg hjem igjen. Hun har holdt konserter i Emanuel Vigelands museum i nesten 30 år, men i år med en utvidet mening.

Jenter og sånn

04/11/21

Jonas Alaska er i ferd med å slippe sin mest overraskende plate til nå i en ti år lang karriere. «Girl» er et stykke moderne popmusikk om gutter og jenter, og noe helt annet enn alt han har gjort før.

Heile livet med Terje Tysland

20/10/21

Fullt hus, stående applaus og mange gjesteopptredener. Slik var det under Terje Tyslands jubileumskonsert i hjembygda Oppdal nylig. Tysland feirer 70 år i år, og at det er 50 år siden han begynte å spille i Prudence.

Konferanse om stemma som instrument: Essens og formidling

06/10/21

Kva er det som utgjer augeblikket der håra på armane reiser seg og tårene triller? Alumni Vilde Skjerdal rapporterer frå musikkonferansen «Den rytmiske stemmen» som fann stad i Kristiansand i slutten av september.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this