Arkiv

Serier

Inspirasjoner: Malin Pettersen velger Susanne Sundfør

25/10/21

Ballade har snakket med sangeren og låtskriveren Malin Pettersen, blant annet kjent som soloartist og fra americanabandet Lucky Lips. Her snakker hun om hvorfor ingen andre norske utøvere har inspirert henne så mye som Susanne Sundfør.

Ballade video CIX: Vi åpner landet litt til

01/10/21

Fullpakket fredagspakke med Theniyell, Philip Wiese, Nylenda, Order, Contrarian, Sex Magick Wizards og Electric Eye. Samt en musikalsk kortfilm ved Tron Jensen og Grim Berge, som er laget spesielt til gjenåpningen av Norge.

Feire gjenåpninga med norsk musikk: Ballade video CVIIII

24/09/21

Nå åpner vi oss! For kulturen og alles beste krysser vi fingrene for det. Med Ane Brun og Ingebrigt Håker Flaten har Ballade i dag to premierer, i landets mest sjangeråpne musikkspalte.

Musikkvalget 2021: – Barn og unge trenger kulturen mer enn noen gang

12/09/21

Miniøyas festivalsjef Solveig Riiser vil se en kulturpolitisk ledelse som setter handling bak ordene – og setter kulturlivet til barn og unge øverst på lista si.

Musikkvalget 2021: – Kulturen har vært selfiestick for ministeren lenge nok nå

12/09/21

Daglig leder i Oslo Kru gleder seg til regjeringsskifte. Men skjønner ikke hvorfor Kulturrådet spør henne om hvem hun anser som målgruppen til André Rieu.

Musikkvalget 2021: Forleggeren etterlyser næringsforståelse på toppen

11/09/21

Politikken i koronaårene har tidvis manglet kompetanse om et komplekst felt. Slik svarer en erfaren musikkforlegger i vår valg-serie.

– Et departement med lav prioritet – Unge trenger kulturen mer enn noen gang – Joik, frilansere og fattigdomsgrensa

10/09/21

Her er Musikkvalget 2021 i følge konsertarrangørenes Tone Østerdal – og en rekke andre som sier sitt om musikkpolitikken i Ballades valgserie.

Musikkvalget 2021: – Merkelig at populærartister med inntekter utenlands havner helt utenfor

10/09/21

Låtskriver, artist, bandleder – og GramArts styremedlem – Anne Lise Frøkedal snakker musikerøkonomi. Og gir litt kred til minister Raja.

Musikkvalget 2021: Sandra Márjá West krever satsing på joik

09/09/21

– Vi har en stor gruppe arbeidsfolk i samfunnet med dårligere rettigheter enn dem med AS eller fast ansettelse. Festivalsjefen i Riddu Riđđu er blant flere som tar opp sosiale rettigheter i vår serie Musikkvalget – og minner om at joik må sates på for å leve.

Musikkvalget 2021: – Gi oss et eget musikkeksportkontor i Bergen!

09/09/21

Hun innleder Vill Vill Vest med å be om åpne konserter: – De kan håndtere situasjonen, men nå er jeg redd for belastningen med å bli utsatt gang på gang. Inni Mowinckel heier dessuten, som gode bergensere skal, fram hjembyen som Norges viktigste musikkeksportby.