Arkiv

Serier

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Moisés Gadea – «Te doy»

15. desember 2020

Vi har kommet til siste klipp fra live-innspillingene på Nordic Black Theatre på Grønland i Oslo, der Samspill Sessions ble spilt inn i sommer og som Ballade har vist gjennom 12 uker denne høsten. Siste artist og låt ut er Moisés Gadea med sangen «Te doy» – «Jeg gir deg» – som passende nok runder av sesongen. God fornøyelse!

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Sondre Mæland – «Angst»

8. desember 2020

Kva får du når du blandar ein oppvekst blant fjord og fjell med ti års erfaring som backingmusikar for mange artistar frå forskjellige land? Kanskje eit av svara er «Angst». Men her som ei ny låt av Sondre Mæland og bandet i serien Samspill Sessions på Ballade.no.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: The French Connection – «Mon Amie la Rose»

1. desember 2020

«Mon Amie la Rose», eller «Rosen, min venn», heter den andre låten vi skal høre og se framført av trioen The French Connection her i vår ukentlige Ballade & Samspill Sessions. Trioen fremfører nye og gamle frankofon-sanger fra et bredt spekter, fra chansons i dypeste Paris til sanger fra Vest-Afrika.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Diasporas – «Lua nha Testemunha»

24. november 2020

«Lua nha Testemunha», eller «Månen, mitt vitne», heter den andre låten vi skal høre og se framført av bandet Diasporas fra Oslo her i vår ukentlige Ballade & Samspill Sessions. Diasporas har bakgrunn fra Kapp Verde, og låten, og rytmen og stilen den er laget i, er preget av melankoli og lengsel – noe som kan sies å passe tittelen godt.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Igor & Fetterforeningen – «Plast!»

17. november 2020

Denne uka får vi et gjensyn med Igor & Fetterforeningen – som er et av navnene orkesteret bruker – der de framfører låten som var det hotteste i 2019 og som ble bestilt av Kristiansand MDG.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: ORUN – «Do Pivete Pro Pivete»

10. november 2020

Vi har kommet til runde to i Samspill Sessions, der de seks utvalgte bandene presenterer sin utvalgte låt nummer to. Her får dere møte bandet ORUN igjen, denne gangen med låten «Do Pivete Pro Pivete».

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Diasporas

3. november 2020

I denne ukens Samspill Sessions møter vi bandet Diasporas, som spiller musikk med utgangspunkt i kapp Verdes diaspora. Musikken og tekstene handler om identitet, tolkning og formidling av kulturell arv – og av et mangfold av kulturinntrykk.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: The French Connection

27. oktober 2020

Trioen med navn fra en filmklassiker fra syttitallet bringer oss nye og gamle frankofonsanger, fra elyseene i Paris til havblikk fra Vest-Afrikas kyst. Hvitt og blått, «Blanche et Bleue», kanskje er det nettopp horisonten vi får et glimt av i ukens video?

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Igor & Fetterforeningen

20. oktober 2020

Denne uka har vi en helt eksklusiv framføring for Samspill Sessions i Ballade. Fetterforeningen – her med den mer kontinentale og internasjonale versjonen Union of Cousins – presenterer låten «Bergen Blues», med Elvis Medic og Monica Ifejilika som gjesteartister. Låten er en god blanding av americana, rumensk fele, klassisk trekkspill, bosnisk tenor og africana-vokal, og er en hyllest til byen i vest.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Sondre Mæland

13. oktober 2020

Ny uke med live-video fra Samspill Sessions! Nå står Sondre Mæland og hans «Opp og Stå» for tur.