Arkiv

Serier

Inspirasjoner: Trygve Skaug velger Øystein Greni

13. april 2021

I serien Inspirasjoner har vi denne gangen snakket med Norges mestselgende poet, Trygve Skaug, som også har en parallell karriere som sanger/låtskriver – og gitarentusiast. Hvilken norsk musiker som har inspirert ham mest, kommer nok som en overraskelse på mange: Bigbangs Øystein Greni.

Koronakrønikene: Jeg vil mest av alt bare jobbe

14. mars 2021

Jeg savner å kveile, løfte, pakke, rigge, rydde, teipe, bygge, dytte, trille, skyve, heise, mase, rope og le. Øyvind Håvardsson Vik i Trondheim Lyd vil mest av alt bare jobbe, og slippe å bekymre seg for hva han ikke har råd til denne måneden.

Koronakrønikene: En tid for beskjedne utopier

3. mars 2021

Da nedstengningen kom 12. mars i fjor, ante vi umiddelbart at dette betød bråstopp for alle internasjonale planer – ut 2020, og kanskje lenger. Den forutanelsen ga en støkk i oss som i stor grad lever av at det eksisterer en verden utenfor Norges grenser, skriver Erik Honoré i denne utgaven av Koronakrønikene.

Inspirasjoner: Anders Odden velger Øystein Aarseth

1. mars 2021

I serien Inspirasjoner har vi denne gangen snakket med death metal-veteranen Anders Odden som sto bak et av sjangerens første og viktigste band, Cadaver. Når han skulle velge ett navn var han ikke et øyeblikk i tvil. Avdøde Øystein Aarseth har alt å si for hvor han er i dag.

Koronakrønikene: Petter Wettre i Paris

25. februar 2021

Hold flisa fuktig og ha tunga i rett munnen. Saksofonist Petter Wettre flyttet til Paris for å friste lykken som frilanser vinteren 2020. Frilanslivet ble en tilværelse i lockdown, preget av planer som måtte kastes om eller skrinlegges.

Inspirasjoner: Lilja velger Bugge Wesseltoft

18. februar 2021

Oddrun Lilja Jonsdottír lanserte i fjor høst debutplaten til bandet Lilja, og når vi spør henne om hennes viktigste norske inspirasjonskilde er det ett navn som ruver over alle andre: Bugge Wesseltoft.

Koronakrønikene: Maja Ratkjes Koronaberetning 2020

8. februar 2021

Å være vitne til uvirkelige hverdager. Følelsen av å miste kontroll. Installere hønsehus. Konsumere film. Mikse prosjekter som har blitt liggende. Hva med de jobbene vi ikke vet at vi ikke får? Vil oppdragsgiverne være der? Tør de satse på «ulønnsom kunst» i år? Neste år? Og etter det?

Koronakrønikene: Selge sjela

1. februar 2021

Berre eit instrument. Men det er ei forlengelse av kroppen. Av tankar, tekster, melodiar og formidlingsgleda. Av lydsporet til livet ditt, kjære lesar.

Koronakrønikene: Mats Eilertsen

29. januar 2021

Koronakrønikene er en slags dagbok fra pandemien. De starter med bassist og komponist Mats Eilertsen, som har skrevet om livet som frilanser, om å skape, om motivasjon og stimulering, og om å se etter andre og bedre dager der framme.

Inspirasjoner: Claudia Scott velger Alf Prøysen

11. januar 2021

Claudia Scott hadde sine første leveår i England. Da hun flyttet til Norge var det én person som inspirerte henne mer enn alle andre: Alf Prøysen – og det var takket være Barnetimen.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune