Brødrene Horntveth

Jazzist goes Ultima

Torsdag 9. oktober klokken 21 debuterer Lars Horntveth i Ultima-sammenheng. Det underfundige er at han midt i oppkjøringen til Ultimakonserten også er opptatt med å lage filmmusikk til «Alt for Egil», skrive nye låter til sin kommende soloplate, spille inn bestillingsverket fra årets festspill i Vestfold – og i tillegg til at han natten etter konserten drar på turné med Jaga Jazzist til Frankrike, Belgia og Nederland. – Det er et ganske intenst opplegg, ja, sier han til Ballade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

Musikken som kommer til å bli fremført på konserten er i samme genre som kommer til å være på hans soloplate, som skal slippes en gang neste år på Smalltown supertown.

— Ja, du kan kalle det filmmusikkaktig musikk med en elektronisk ting gående i bunnen. Filmatisk elektronisk musikk, er vel en bra betegnelse, ler han.

Han kommer selv til å spille gitar, saxofoner og klarinetter, mens resten av bandet består av ni strykere, deriblant Matthias Eick på kontrabass.

— Denne musikken er ganske annerledes enn det jeg pleier å gjøre med Jaga, forteller Horntveth.

— Man hører mange andre referanser, ikke minst er det mye inspirasjon fra Bjørk i det jeg kommer til å presentere i kveld og på min plate, sier han.

Hvordan skiller musikken seg fra det du og din bror gjorde til Vestfoldfestspillene? Der ble jo også Bjørk nevnt som inspirasjon.

— Dette er helt annerledes. Til Vestfold lagde Martin og jeg for første gang låter; det var elektronisk, men mye mer pop-aktig. Det kan med andre ord ikke sammenlignes. Men dte ringen tvil omat Bjørk har satt sine tydelige spor i flere sammenhenger, forklarer Horntveth.

Ellers så kan han fortelle at han etter å ha spilt inn sin egen plate i november skal spille inn bestillingsverket fra årets Vestfoldfestspill i desember. Dette vil skje sammen med Thomas Dybdahl, som også var med på selve fremførelsen i sommer.

Horntveth hadde i disse Ultimatider et svare strev med å få tak i nok strykere som var ledig, men han er veldig fornøyd etter prøvene. – De fleste er studenter ved Norges Musikkhøyskole, de er unge og veldig dyktige, avslutter en forventningsfull Ultimadebutant.

Lars Horntveth komponerer de fleste Jaga Jazzist-låtene, og er meget flittig brukt som saksofonist og arrangør i en rekke andre band og med artister som blant annet Motorpsycho, Big Bang, Briskeby og Askil Holm. Sammen med sin bror, Martin Horntveth, skrev han også et bestillingsverk til Festspillene i Vestfold 2003, en konsert som ble fremført på taket (!) av Farmandstredet parkeringshus i Tønsberg.

Konserten finner sted på Blå, torsdag 9.oktober klokken 21:00. Inngangsbillett koster 150 eller 100 for medlemmer av Blå. I tillegg til Horntveth og Matthias Eick opptreer også Silje Haugan, Ingvil Habbestad, Kristina Nygaard og Emma Strømberg på fiolin; Øystein Torp, Kjell Inge Stoveland og Inga Birkjeland på bratsj, samt Cecilie Koch på cello. Konserten er produsert av Ultima og Blå.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.