Brødrene Horntveth

Jazzist goes Ultima

Torsdag 9. oktober klokken 21 debuterer Lars Horntveth i Ultima-sammenheng. Det underfundige er at han midt i oppkjøringen til Ultimakonserten også er opptatt med å lage filmmusikk til «Alt for Egil», skrive nye låter til sin kommende soloplate, spille inn bestillingsverket fra årets festspill i Vestfold – og i tillegg til at han natten etter konserten drar på turné med Jaga Jazzist til Frankrike, Belgia og Nederland. – Det er et ganske intenst opplegg, ja, sier han til Ballade.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

Musikken som kommer til å bli fremført på konserten er i samme genre som kommer til å være på hans soloplate, som skal slippes en gang neste år på Smalltown supertown.

— Ja, du kan kalle det filmmusikkaktig musikk med en elektronisk ting gående i bunnen. Filmatisk elektronisk musikk, er vel en bra betegnelse, ler han.

Han kommer selv til å spille gitar, saxofoner og klarinetter, mens resten av bandet består av ni strykere, deriblant Matthias Eick på kontrabass.

— Denne musikken er ganske annerledes enn det jeg pleier å gjøre med Jaga, forteller Horntveth.

— Man hører mange andre referanser, ikke minst er det mye inspirasjon fra Bjørk i det jeg kommer til å presentere i kveld og på min plate, sier han.

Hvordan skiller musikken seg fra det du og din bror gjorde til Vestfoldfestspillene? Der ble jo også Bjørk nevnt som inspirasjon.

— Dette er helt annerledes. Til Vestfold lagde Martin og jeg for første gang låter; det var elektronisk, men mye mer pop-aktig. Det kan med andre ord ikke sammenlignes. Men dte ringen tvil omat Bjørk har satt sine tydelige spor i flere sammenhenger, forklarer Horntveth.

Ellers så kan han fortelle at han etter å ha spilt inn sin egen plate i november skal spille inn bestillingsverket fra årets Vestfoldfestspill i desember. Dette vil skje sammen med Thomas Dybdahl, som også var med på selve fremførelsen i sommer.

Horntveth hadde i disse Ultimatider et svare strev med å få tak i nok strykere som var ledig, men han er veldig fornøyd etter prøvene. – De fleste er studenter ved Norges Musikkhøyskole, de er unge og veldig dyktige, avslutter en forventningsfull Ultimadebutant.

Lars Horntveth komponerer de fleste Jaga Jazzist-låtene, og er meget flittig brukt som saksofonist og arrangør i en rekke andre band og med artister som blant annet Motorpsycho, Big Bang, Briskeby og Askil Holm. Sammen med sin bror, Martin Horntveth, skrev han også et bestillingsverk til Festspillene i Vestfold 2003, en konsert som ble fremført på taket (!) av Farmandstredet parkeringshus i Tønsberg.

Konserten finner sted på Blå, torsdag 9.oktober klokken 21:00. Inngangsbillett koster 150 eller 100 for medlemmer av Blå. I tillegg til Horntveth og Matthias Eick opptreer også Silje Haugan, Ingvil Habbestad, Kristina Nygaard og Emma Strømberg på fiolin; Øystein Torp, Kjell Inge Stoveland og Inga Birkjeland på bratsj, samt Cecilie Koch på cello. Konserten er produsert av Ultima og Blå.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev