Jaga Jazzist (live på Gleng)

Urijazz gratulerer Jaga

Den digitale avstemmingen har talt – Jaga Jazzist har fått sin «A Livingroom Hush» vurdert som årets beste jazzalbum i velrenommerte BBC. Uansett hva man måtte mene om konkurranser innenfor kunstområdet og hva jazzbegrepet inneholder, er det sensasjonelt at ei gruppe fra lille Tønsberg/Norge, skal oppnå en slik oppmerksomhet. Ikke minst fordi man ble nominert av BBC som ett av tre album, og de to andre var Keith Jarrett og Wayne Shorter. Tenk bare å bli nevnt i en slik sammenheng! Urijazz gratulerer ærbødigst!

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Jaga-gjengen skal først og fremst ha seg selv å takke for dette, at de har holdt ut sammen i så langt tid, med et så stort band. Det er tungt, så tungt at ei strømregning kan risikere å stoppe det hele Det er i dag en grunn til at det ikke finnes storband som Duke Ellingtons og Count Basies som reiser verden rundt lenger. Jaga har kanskje oppnådd sin popularitet ved å gå inn i det samme landskapet, litt populærmusikk og litt dansbart, men med kvalitet og samspill av høyeste sort. Dyrking av lagånden. Tønsberg skolekorps, der man tråkket sine første Nike sko, skal også ha en del av æren, for den første skoleringen. Urijazz er glad for å ha kunnet presentere bandet ved ulike anledninger. Konserten i Oseberg sist høst ble en stor suksess for 500 entusiastiske publikummere.

Dagbladet omtaler det norske «musikkmirakelet» på lederplass i dagens avis (lørdag 4. januar.). Bredden i det norske musikklivet er imponerende, våre 4,5 millioner landsmenn tatt i betraktning. Den internasjonale oppmerksomheten kommer mer og mer, innenfor flere genre. Grunnen til dette er at musikerne etter hvert holder et svært høyt nivå, takket være den åpning som etter hvert er gitt i de kommunale musikkskolene, høgskolene og universitetsmiljøene. De respektive organisasjonene for det rytmiske musikkmiljøet har jobbet godt, og bevilgningene begynner å komme, selv om det er langt fram til likeverdige betingelser i forhold til andre kunstarter (teater, symfoniorkestre, kunstmuseer), og selv om det er stor mangel på egnete lokaler.

Det er også å håpe at Tønsberg kommune nå begynner å se på kulturlivet som en viktig samfunnsfaktor, ikke bygger denne gradvis ned, slik signalene var sist høst. Det er en skam at Norges eldste by ikke skal kunne satse mer på kultur, men jage kulturlivet rundt omkring etter midler og lokaler. Resultatet er at deler av kulturlivet faktisk rømmer byen. Jaga jazzist gjorde dette av litt andre årsaker. Vi må ikke nå få et jaga kulturliv!

Urijazz ønsker sine medlemmer og andre kulturinteresserte et riktig godt kulturår! Julejammen er vellykket gjennomført igjen med fulle hus, og har gitt oss et godt økonomisk fundament for årets drift. Styret holder nå på med å planlegge vinterens drift i nye klubblokaler, noe vi vet har vært sterkt savnet siden sommeren 2001. Rica Klubben Hotel kom oss til unnsetning, og der har det swingt godt opp gjennom årene, om det så har vært Hege Schøyen på scenen og husbond Arild Andersen i salen, eller omvendt!

Varm hilsen i sprengkulda,
fra styret i Urijazz ved Rolf S. Grundesen

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev