Xploding Plastix

The Wire gir norsk CD til 9000 abonnenter

Det superhippe musikkmagasinet The Wire byr på en ekstra godbit denne måneden. En CD med noen av de mest banebrytende norske bandene innenfor elektronika og jazz blir sent ut sammen med oktobernummeret til Wires 9000 abonnenter. Ikke så rart kanskje, norsk musikk er og blir «hot» i utlandet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Lyden av Norge klinger særdeles godt i utenlandske ører om dagen. Ikke bare skal en hel rekke norske band få hvis seg frem på Fertilizer-festivalen denne helgen, men i denne utgaven av The Wire får abonnentene tilsendt en skreddersydd samling av innovativ norsk musikk. CD’en , som blir utgitt under navnet «Fjord Focus» har tolv spor. Den er satt sammen av Anne Hilde Neset som jobber som prosjektansvarlig i The Wire. Neset er norsk, men har bodd i London i over åtte år. Hun spiller jevnig norske artister for kolleger og bransjefolk, som etter digende imponeres stort av treffsikkerheten og oppfinnsomheten i dette rare lille landet.

Så hvorfor er plutselig Norge så «hot and happening»?

I bunn og grunn har det vel vært sånn en stund. Utesteder og norske DJer har lenge fått hederlig omtale i det meste av hipp britisk musikkpresse. Oslo har blitt omtalt som «the new Paris» (eventuelt «det nye Island»), og norske artister blir sett på som innovative og spennende. Mange norske artister nyter mye større respekt i utlandet enn de får her hjemme på berget, men akkurat det er vel ingen bombe, sånn har det vært lenge.

I en pressemelding fra Fertiliser skrytes det av at musikkscenen i Norge i løpet av de siste fem årene har dyrket fram et vell av nye talenter. Banebrytende hoder har fornyet sjangre som jazz, hip hop og folkemusikk med elementer fra undergrunnens dansemusikk og elektronika. Slik har Norge blitt det landet med noen av de mest særegne låtene, og ikke minst lydbildene, i Europa. Også festivalarrangør Polly Eldridge omtaler norske navn med begeistring: DJ Strangefruit blir omtalt som «awesome» og Jaga Jazzist er «a ten piece dance floor filler».

Ikke så rart at The Wire følger etter og gir ut «Fjord Focus» akkurat nå. De tolv artistene på skiva er: Xploding Plastix – Sports, Not Heavy Crime, Kim Hiorthøy -Tak , Jaga Jazzist – Kitty Wú , Håkon Berge – Imprint Of The Bacchae, Phonophani Cook Islands, Salvatore – Easy, Close Erase Dance This Part 1, Maja S.K. Ratkje Sinus Seduction (Moods Two), Wibutee -First There Was Jazz 2, Spunk – Epleslang, No Spaghetti – Edition Live, Eivind Aarset – The String Thing, Jazzkammer -Great Lake Trout, Noxagt – Det Er Typisk Norsk Å Være Best.

Hvis du nå fikk lyst på denne skiva, men ikke abonnerer på The Wire er det fremdeles håp. Tar du kontakt med Den Norske Ambassaden i London, kan det hende du får lurt til deg et eksemplar, de har nemlig spyttet en god del penger inn i Fertiliser-festivalen, og sitter som sådan på et par ekstra CDer .

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev