Kim Hiorthøy (foto: NRK Filter)

Hiorthøy applauderes i Japan

Kim Hiortøy er nå solgt inn til det japanske markedet via Smalltown Supersound. Dette på grunn av at Hiortøys «Hei» og «Melke» hadde blitt lagt merke til på importmarkedet. Nå får «Fantasin Finns i Värkligheten (Japan Sector)», ros i pressen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Denne plata er en «best of» -samling fra «Hei» og «Melke», som også inneholder tre nye spor. Avtalen med Hiortøy skjedde parallelt med at Smalltown Supersound fikk en japansk lisens avtale med Beat Ink. (som bl.a. har WARP og Ninja Tune i Japan) for Jaga Jazzist.

P-Vine Records, som er et av Japans eldste og mest respekterte indie selskaper, kommer til å ta seg av Hiortøys utgivelse i Japan. Selskapet har fra før avtaler med blant andre Domino, Matador Records og Drag City.

Etter å ha vært ute i salg kun noen uker har «Fantasin Finns i Värkligheten» allerede fått strålende mottakelse fra japansk presse. «Melke» lanseres forøvrig nå internasjonalt og har den siste tiden fått flotte anmeldelser i bl.a. NME, Time Out, Mojo (hot list), DJ Magazine, Future Music og Record Collector m.fl.

Og Kim Hiortøy er fra før utenlandslansert med en EP på det skotske selskapet Chemikal Underground, som kan skilte med navn som Mogwai og Arab Strap i stallen.

Hiorthøy, som også har jobbet som coverdesigner for Rune Grammofon, samt hatt egne utstillinger med tegninger og grafikk, jobber for tiden med sitt nye album som ventes en gang i 2003.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev