Lars Lillo-Stenberg

Sterkt konsertprogram på Gamle Ormelet

Så var det sommer igjen – og tid for utstillinger og konserter i Gamle Ormelet. Den idylliske sommervillaen på Tjøme byr som alltid inn til flotte kulturopplevelser. Denne gangen er det artister som Askil Holm, The Margarets, Midnight Choir som debuterer ved siden av veteraner som Jaga Jazzist, Lars Lillo-Stenberg og Anne Grete Preus i sommerparadiset. Kim Hiorthøy skal denne gangen kun holde utstilling.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Programmet for Kulturarrangementene i Gamle Ormelet skipsrederhus ved Tjøme foreligger nå. Det er klart at artister som Askil Holm, The Margarets og Midnight Choir debuterer ved siden av veteraner som Jaga Jazzist, Lars Lillo-Stenberg og Anne Grete Preus i sommerparadiset.

Gamle Ormelet er sommer-Tjømes definitive kultursenter på ellevte året. Andre debutanter er Nils Bech Trio og Magnus Grønneberg. Nils Bech trio åpner det hele 15.juni, da den første salgsutstillingen også avholdes.

— Vi håper sommerens aller vakreste kveld blir 17. juli, når Odd Børretzen og Lars Martin Myhre inviterer til utendørskonsert på Verdens Ende sammen med Vamp og Kolbein Falkeid, uttaler arrangøren Dorthe Endresen i presseskrivet.

Trofaste sommergjester som Jonas Fjeld og Unni Wilhelmsen kommer også. For norsk rocks «grand old man» Lars Lilo Stenberg blir det tiende året på rad.

Gamle Ormelet er en sommerlang festival med en nydelig naturperle som åsted. En hvit, ærverdig skipsredervilla som utgjør konsertlokale og galleri. Du finner kunstperler overalt – i kaféen, på utendørsserveringen og i den frodige, store hagen rundt huset.

Ormelet pensjonat var i drift fra 1923 til 1984, og bygningens historikk knytter seg fremfor alt til den gyldne pensjonattiden på Tjøme. Den ærverdige villaen på Tjøme har en lang historie i underholdningens og adspredelsens tegn, som sagnomsust pensjonat i tyveårene og yndet åsted for dansekvelder på femtitallet. Sveitserbygningen har de siste årene blitt restaurert og omformet til et kultursenter hvor salgsutstillinger og konserter er fokuset.

Ormelet drives i dag hovedsakelig som galleri og konsertscene for fastboende og sommergjester. Fra mars til november holdes konserter, revyer, opplesninger og intime forestillinger i den gamle dansesalen, samtidig som galleriet viser kollektive og separate utstillinger.

En rekke av samtidens sentrale popkunstnere har holdt hoff i skipsrederhuset i likhet med sentrale skikkelser innenfor norsk billedkunst. Det som trekker artistene til stedet er den intime og idylliske stemningen som preger stedet.

Stedet er også kjent fordi kongefamilien rett som det er har blitt observert som konserttilhører på kultursenteret eller som gjester i galleriet. Naturlig i og med den nære beliggenheten i forhold til kongefamiliens sommersted.

Gamle Ormelet ble i 1998 tildelt kulturprisen i Tjøme Kommune.

Tradisjonen tro har Gamle Ormelet presenteres noen av landets fremste skulptører, malere og grafikere, tekstil- og glasskunstnere. I år stiller Liv S. Grønlund, Helle Kaarem, Kim Hiorthøy, Nico Widerberg, Lars Elling, Charlotte Bergesen, Helena Kive, Ida Høst, Tor Arne Moen, Ørnulf Opdahl, Fritz Røed, Hagbart Solløs, Knut Steen, Trude Semb , Kristin Skagen, Tove M. Traavik og Terje Uhrn.

KONSERTPROGRAM 2002

lør 15.06: Åpning av sommerens salgsutstilling med Nils Bech Trio

fre 05.07: Magnus Grønneberg – Wildenvey-konsert

lør 06.07: Unni Wilhelmsen

tirs 09.07: Anne Grethe Preus

tors 11.07: Young Neils

fre 12.07: Young Neils

lør 13.07: The Margarets

tirs 16.07: Ole Paus

ons 17.07: Odd Børretzen + Vamp på Verdens Ende

tors 18.07: Ole Paus

fre 19.07: Jan Eggum

lør 20.07: Sondre Lerche

tirs 23.07: Askil Holm

ons 24.07: Lars Lillo-Stenberg (fri aldersgrense)

tors 25.07: Lars Lillo-Stenberg

fre 26.07: Lars Lillo-Stenberg

lør 27.07: Midnight Choir

fre 02.08: Lars Saabye Christensen m.fl.

lør 03.08: Penthouse Playboys

fre 09.08: Jaga Jazzist

lør 10.08: Jonas Fjeld med Espen Jørgensen

fre 16.08: Bringing it all back Home – Linda Kvam med flere

lør 31.08: Extragavant sopptur – Edgar Ludl, Aage Kvalbein, Eilif Moe, Jostein Gaarder med flere.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.