Jaga Jazzist (live på Gleng)

Jaga Jazzist debuterer høyt på VG-lista

En uke etter at Jaga Jazzist slapp albumet «The Stix» debuterer de på en sterk tredjeplass på VG-lista. «Smal» musikk er tydeligvis ikke så smal som den engang var. – De som har et tradisjonelt syn på hva som kommer til å selge mye og lite, har godt av slike gledelige vekkere, mener Martin Revheim, nybakt sjef for Kongsberg Jazzfestival.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

«The Stix» er Jaga Jazzists tredje skive – og den andre på et større plateselskap. Det alternative storbandet har holdt det gående i en årrekke, og har spilt utallige konserter. De har lenge hatt rykte på seg for å være et av Norges beste liveband.

— Plasseringen på VG-lista er belønning for hardt arbeid over lengre tid, sier Revheim. Jaga Jazzist har vært regnet som en av forgrunnsgruppene for det man gjerne kaller «blåmusikken», og smelter sammen elementer av jazz og elektronika. De var det aller første bandet ut på scenen da Blå åpnet i 1998 – under nettopp Martin Revheims entusiastiske ledelse.

— Jaga Jazzist består av folk som har spilt så mye live og holdt sammen så lenge at dette er en naturlig utvikling. Jeg synes det er kjempemoro at de debuterer så høyt, men jeg er ikke overrasket, avslutter den tidligere daglige lederen på Blå.

Jaga Jazzist er et band som lenge har ulmet under overflaten og det er kanskje mer enn bare rent talent som er grunnen til alle undergrunnstilhengerne. I følge Terje Pedersen, norsksjef hos Warner Music, kan Blå absolutt ta på seg litt av æren for Jaga Jazzists suksess.

— Jeg tror ikke de hadde vært der de er i dag hvis det ikke hadde vært for Blå. Miljøet rundt det utestedet har hatt mye å si for jazzen og unge, nye, moderne band som tolker jazzen i vid forstand. Når det er sagt, dette er et band som fortjener å slå igjennom. Den siste skiva er helt fantastisk bra, og de har jobbet hardt og målbevisst. Jeg tror de hadde greid å slå seg gjennom også om ikke Blå hadde vært der, men de hadde kanskje ikke kommet helt dit de er i dag.

Warner har ikke gjort noe uvanlig i forkant av skiva, bortsett fra å slippe en singel og sende ut promo-eksemplarer til kritikerene i god tid før plata ble sluppet så de skulle få god tid til å høre igjennom den.

— Den forrige plata banet god vei, og «The Stix» er en plate folk har ventet på. Dette i forbindelse med alle de gode kritikkene resulterer nå i den kjempehyggelige debuten på VG-lista.

Vegard Waske, manager for Jaga jazzist, er også strålende fornøyd.

— Vi var optimistiske på forhånd, men dette er over all forventning, bandet selv er helt i hundre, smiler han.

Fremover skal Jaga Jazzist konsentrere seg mest om Norge, med konsert på Rockefeller 20.september og så en tre ukers turne med Rikskonsertene. Så følger Europaturne.

— Det går bra i utlandet, og bandet har spilt på mange av de viktigste festivalene i sommer. De får mange nye fans og knyter viktige kontakter hver eneste gang de opptrer live, forteller Waske.

Han er forøvrig veldig enig at Jaga Jazzist suksess er et resultat av hardt arbeid.

— Dette er så velfortjent. Jaga har slitt, grått og blødd i mange år. Det er deilig å se at så lenge man har talent og jobber hardt kan man faktisk få en bestselger i dette landet – selv uten TV-annonsering og massive promostunt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev