Prisinfo
150,-
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

Gamle Raadhus SceneKalender

Lunsj med kultur: Engegård – Svendsrud – Haugen Trio

24/05/2024 kl. 12:00

De landskjente musikerne Arvid Engegård (fiolin), Håvard Svendsrud (trekkspill) og Svein Haugen (kontrabass) har spilt sammen siden 2015. Samarbeidet har ført til en lang rekke konserter og turnéer rundt om i Norge. Videre har trioen laget flere kritikerroste albumutgivelser, hvor platen «Nordlandslåter» fra 2020 er et av høydepunktene.

I mai og juni 2024 reiser Engegård, Svendsrud og Haugen trio på Norgesturné, og spiller i alt 8 konserter i nord, øst og vest. Første stopp på turnéen blir på Gamle Raadhus scene i Oslo, som en konsert i serien Lunsj med kultur. I disse lokalene er trioen husvarme gjennom flere konserter, senest med en nyttårskonsert i januar. Dessuten har de benyttet Gamle Raadhus Scene til opptak av to av sine plater.

Programmet vil være variert og underholdende, både med klassiske perler og norskkomponert gammeldansmusikk, side om side. Blant komponistene som er representert i programmet kan nevnes Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate og Johan Halvorsen, videre gammeldanslegendene Bjarne Olsen, Anders Sørensen og Per Bolstad. Det vil også bli innslag både av tango og ungarsk sigøynermusikk.

Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturdirektoratet.

Kort om musikerne
Arvid Engegård fra Bodø er kjent som fiolinist og dirigent over hele Europa. Videre er han aktiv som dirigent, og leder regelmessig orkestre som Det norske kammerorkester og Oslo Filharmoniske orkester.  Innen folkemusikken har Engegård samarbeidet med musikere som Susanne Lundeng, Nils Økland og Håvard Svendsrud. Arvid Engegård er særlig kjent som primarius for Engegårdkvartetten, et kammerensemble som har høstet internasjonal anerkjennelse.

Håvard Svendsrud fra Modum er kjent som en av sin generasjons mest aktive musikere på trekkspill. Etter endt musikkutdannelse ved Barratt Dues Musikkinstitutt i 1998, har han vært frilansmusiker med et bredt spekter av prosjekter både som solist og som kammermusiker. Siden 2013 har Svendsrud også vært aktiv som produsent for sitt eget plateselskap, Aksent.

Svein Haugen fra Andøy i har vært kontrabassist i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste årene som solobassist. Ved siden av dette har han vært aktiv i en lang rekke ensembler og grupper, bl.a. i sigøynerensemblet «Sturm und Drang». Svein Haugen er i dag stadig å finne i ulike orkestre og ensembler. Videre leder han hver sensommer sin egen festival Festitur i Vesterålen.

Pressefoto: Thor Hauknes

Ta gjerne med matpakke, vi serverer gratis kaffe.

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner 30 min før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Adresse: Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling
Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL». Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid). Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng
PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket
Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.