Arkiv

Alle saker

Om menn og trange kjønnsroller

27. november 2020

INNLEGG: Balansekunst vil jobbe for oppmerksomhet rundt hvordan stereotype forventninger og trange kjønnsroller påvirker gutter og menn, svarer daglig leder Siri Haugan Holden på oppfordringen fra musiker Hans Martin Austestad.

Oslos kulturbudsjett: Reverserer musikkutt

26. november 2020

Alt tyder på at bystyret i Oslo går mot byrådets forslag om å kutte Ultima, Cikada og Oslo Sinfonietta i Oslos kommunebudsjett for 2021.

Jeg har et kreativt trøkk som jeg ikke vet hvor kommer fra

26. november 2020

Plateselskapet Fabra lanserer 28. november en CD med to verk av Maja S. K. Ratkje, begge fremført av Trondheimsolistene ledet av Geir Inge Lotsberg. Komponisten bor landlig et par mil sør for Oslo, der Bodil Maroni Jensen møtte henne til et intervju og en situasjonsrapport.

Tidsskriftet Ballade i det digitale bibliotekarkivet

25. november 2020

Nasjonalbiblioteket har digitalisert en lang rekke årganger av musikktidsskriftet Ballade fra 1970-tallet og oppover, og gjort en gullgruve av musikk- og kulturhistorie tilgjengelig for alle.

Grammynominert og glad fiolinist

25. november 2020

– Dette var prikken over i-en! Peter Herresthal og Oslo Filharmonien er nominert til Grammy for samtidig musikk av Kaija Saariaho.

Samtidsmusikk er ikke samtidsmusikk

25. november 2020

DOBBELTANMELDELSE: To nye norske plater belyser avstanden mellom ytterpunktene i vår tids kunstmusikk; Vilde&Ingas «How Forests Think» og Marcus Paus’ «Dypt i forledelsen. Sanger til dikt av Jens Bjørneboe».

Tæring, læring og ny næring

24. november 2020

Vi vil dele noen viktige læringspunkter fra kulturfeltet etter sju måneder i krise. Samtidig ber vi ansvarlige politikere og byråkrater innstendig om å se på noen enda viktigere næringspunkter, skriver Torgeir Vierdal i strømmeproduksjonsselskapet Vierlive.

Kritiserer stimuleringsordning: – Nyskapinger og sysselsetting avslås

24. november 2020

– Vi er veldig overraska over at stimuleringsordningen ser ut til å bli tolket som en kompensasjonsordning. Det sier strømmeprodusentene Vierlive. Arrangører er oppgitt over lite nyskaping som følger av den krisepakka som skulle stimulere til aktivitet.

Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Diasporas – «Lua nha Testemunha»

24. november 2020

«Lua nha Testemunha», eller «Månen, mitt vitne», heter den andre låten vi skal høre og se framført av bandet Diasporas fra Oslo her i vår ukentlige Ballade & Samspill Sessions. Diasporas har bakgrunn fra Kapp Verde, og låten, og rytmen og stilen den er laget i, er preget av melankoli og lengsel – noe som kan sies å passe tittelen godt.

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 48

24. november 2020

Nick Cave, AURORA, Amanda Delara, BTS og Arif er noen av navnene i denne ukens spalte.

Derfor blir det bråk når man fyller konsertsalen med luft

23. november 2020

Hvordan telle luftmennesker? 230 millioner stimuleringskroner er delt ut, og mer kommer. Ballades journalist oppsummerer høstens store dilemmaer knytta til koronakrisepakkene.

Frida Ånnevik går tilbake i tid med dokumentarkonsert

23. november 2020

Den prisvinnende artisten/låtskriveren blander tilbakeblikk og debutalbum i onlinekonsert.

Oppretter klagenemnd for koronastøtte

23. november 2020

Kulturrådet har mye å gjøre som følge av koronakrisa – og samtidig som rådet har fått økt bemanning, oppretter også Kulturdepartementet ei egen klagenemnd for krisemidlene.

Når musikklivet går rett vest

23. november 2020

Vestlandet fylkeskommune og Vestfold/Telemark fylkeskommune ønsker å legge ned store deler av musikklinjetilbudet på sine videregående skoler. En reduksjon av tilbudet skader norsk musikkutdanning og ramme et kulturliv som allerede ligger nede. Alle musikkinstitusjoner i høgskolesektoren bør slå ring om disse musikklinjene for å ivareta Norges posisjon som kulturnasjon, skriver Ole Fredrik Norbye ved NLA Høgskolen.

Tøyen Fil og Klafferi – Botanisk Hage

23. november 2020

PLATEMELDING: På Botanisk Hage, Tøyen Fil og Klafferi sitt debutalbum, finn du musikk og lydar som vekkjer sansane opp frå dvalen i den sosiale nedstenginga. Botanisk Hage er like mangfaldig og fargerik som namnet skulle seie.

Om menn og sang

20. november 2020

KRONIKK: I forbindelse med den internasjonale mannsdagen 19. november skrev musiker Hans Martin Austestad en lang historie om egne erfaringer med kjønnsrollemønstre på veien han selv valgte: – Eg fulgte mine interesser og tok utdannelse som songar. Nærare bestemt jazzsongar. Les historien hans her.

Ballade video LXXIV: Duften av vi og lavender

20. november 2020

Åtte ferske videoer, fire fine premierer. Og et rimelig toppet lag, med Iris, Angelina Jordan, Das Body, Sofia Aarvik, Not My Time To Die, Mayflower Madame, NSB og Erling Ramskjell.

Debatten om Sæmund Fiskviks «Plateparadiset»

20. november 2020

Les mer om hvordan Ballade forholder seg til debatten om den kontroversielle boka av en sentral person i norsk platebransje og organisasjonsliv.

En mann som omtaler seg sjøl i tredje person

20. november 2020

«Plateparadiset» av Sæmund Fiskvik er umulig å forholde seg til – men vanskelig å overse. I en forvirra, problematisk form serverer kaderen fra gullalderen oss Sannheten.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt