Arkiv

Alle saker

Cellist Amalie Stalheim vinner av Solistprisen 2021

26/10/21

– En enorm inspirasjon for meg videre, sier prisvinneren.

– Vær et unntak!

26/10/21

Litt prest, litt psykolog, litt mamma og mye mentor. Barbro Marklund har undervist sangstudenter ved Norges musikkhøgskole gjennom nesten 30 år. Nå er hun pensjonist, og gir ut nest siste bok i serien om arier for unge stemmer.

Creo: – Endelig i gang

25/10/21

900 ansatte, inkludert musikere og scenearbeidere, er i gang igjen fra i dag. – Ingen ønsket en streik etter halvannet år med korona-nedstengning, sier Creos nestleder.

Kulturstreiken er over

25/10/21

Hundrevis av musikere, scenearbeidere og andre kulturarbeidere tilbake til jobb. Den lange streiken blant annet ved Norges største scener er over.

Inspirasjoner: Malin Pettersen velger Susanne Sundfør

25/10/21

Ballade har snakket med sangeren og låtskriveren Malin Pettersen, blant annet kjent som soloartist og fra americanabandet Lucky Lips. Her snakker hun om hvorfor ingen andre norske utøvere har inspirert henne så mye som Susanne Sundfør.

Ballade video LXII: Nye jenter i byen

22/10/21

Vi serverer ti aktuelle videoer. Si velkommen til Beady Belle, Karen Jo Fields, Madrugada, Mío, Fungal, Frode Fivel Band, Annette Gil, Manuela Hofer, White Trash Blues Band og MoE. Fire fine premierer.

Heile livet med Terje Tysland

20/10/21

Fullt hus, stående applaus og mange gjesteopptredener. Slik var det under Terje Tyslands jubileumskonsert i hjembygda Oppdal nylig. Tysland feirer 70 år i år, og at det er 50 år siden han begynte å spille i Prudence.

Gullsekken til Marja Mortensson Trio

20/10/21

Den kulturelle skolesekken har hentet opp igjen utmerkelsen Gullsekken, som sist ble delt ut i 2014. Årets to Gullsekker gikk til Marja Mortensson Trio og Lost and Found Productions.

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 42

20/10/21

Coldplay er tilbake og skal ta ansvar for sine klimagassutslipp, mens Aurora og Adele gjør suksess ved kun å slippe ut låter.

Ånnevik til stede i Stockholm for å motta Olle Adolphson-stipend

20/10/21

Første ikke-svenske artist som mottar gjevt minnestipend.

Tidsskriftdagen 2021: Utfordrer til større mangfold

20/10/21

Det er et stort spenn av tidsskrift i Norge, fra teknikk og helse til musikk og fotball. Men hvem skriver i tidsskriftene, og hva slags spillerom har de – eller tar de? Møt blant andre Fredrik Skavlan, Sumaya Jirde Ali, Bjørn Hatterud og Erle Marie Sørheim på Årets tidsskriftdag 21. oktober.

Lasse Marhaug og People Like Us: Dystopisk støyfilm frå Groruddalen og eit draumebad i kinokjensler

19/10/21

Ny Musikk inviterte førre veke til «kinokammer»; eit 360-graders lyd- og videoformat som multikunstnarane Lasse Marhaug og People Like Us utnytta på to vidt forskjellige måtar. Det er ubehageleg, det er overveldande og det er fascinerande smart.

Et beskjedent konkurransemenneske. Eller p for prosess, pling og piano.

18/10/21

Kari Beate Tandberg er et av Norsk Komponistforenings 338 medlemmer. Hun har skrevet musikk i nærmere tretti år. Hva er det som driver en komponist til å arbeide hardt for lave honorarer og for et begrenset publikum? Kan vi finne ut det ved å gå gjennom alfabetet og se hvilke svar vi får?

Storband-ildsjel hedret

18/10/21

– Når noen bruker hele sitt hjerte og ledige tid på å formidle kunnskap, entusiasme og måter å spille musikk på, kan fjell flyttes. Arild B. Nielsen fikk Storbandprisen 2021.

Ballade video LXI: Rosa sløyfer

15/10/21

Alvor og lek, livet og døden. Med Anne Marie Almedal, Nicholas & Sebastian, Marianne Sveen, Geir Sundstøl, Karen Jo Fields, Cocktail Slippers, Damokles og Karin Park. Åtte videoer, to premierer.

Mestermøte i Nidaros

15/10/21

Ingen kan koble bibelske kvinner med Bach som Sinikka Langeland.

Unge samiske artister coacher i Stjernekamp

15/10/21

Emil Kárlsen og Agnete Saba er aktuelle som dommere i «Stjernekamp» på NRK denne helga. Bli kjent med joikefornyeren Kárlsen.

Oslo fortsetter å dele ut bransjefinansiering: Disse er neste «neste generasjon»

14/10/21

Koronakrisehjelpen til unge i kreative bransjer fortsetter i Oslo.

Levande tradisjon, kjøtt og blod

14/10/21

Heile samlinger av tradisjonsmusikk ved arkiva våre må verte digitaliserte og tilgjengelege. Materialet må få hjelp til å bli levande igjen i kvar ein krik og krok. Vi kan ikkje stjele det frå neste generasjon, skriv Unni Løvlid.

Fyrbøteren fra Hokksund

13/10/21

Helge Andreas Norbakken er en unik trommeslager her på kloden, sjøl om det kanskje ikke ser sånn ut. Dessuten er han mye mer enn det – blant annet fyrbøter.