Arkiv

Alle saker

Øyafestivalen: – Usikker sommer, selv med beste scenarie

5. mai 2021

En av Norges største musikkfestivaler ser mørkt på mulighetene for festivalsommer 2021. Også etter dagens nyheter om hurtigtest av publikum i kø.

Raja: Opptil 10 000 publikummere med test eller koronapass

5. mai 2021

– De store arrangørene ønsker selv denne løsningen: Én kø med vaksinerte, og én hurtigtester-kø. Det sa kulturminister Abid Raja om planen for flere publikummere på utendørsarrangement i sommer.

Dronninga som ikke har tenkt å abdisere

5. mai 2021

Som dronningene Elizabeth og Sonja, så har heller ikke Karin 1. noen planer om å trekke seg tilbake. Heller tvert i mot – hun ser frem til å turnere og synge for publikum igjen, i inn- og utland.

girl in red press picture jonathan kise

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 18

5. mai 2021

Girl In Red pryder billboards over hele verden, Billie Eilish topper albumliste måneder før release og Kings of Convenience gjør comeback.

SISU samler Wallins slagverkskomposisjoner

4. mai 2021

Rolf Wallins kammermusikkverk for slagverk er for første gang samlet på CD. – Vi ønsker å spre norsk slagverksmusikk ut i verden, sier Tomas Nilsson, kunstnerisk leder i SISU.

Utlysning av Egil Storbekkens musikkpris 2021

4. mai 2021

Nå kan du foreslå kandidater til Egil Storbekkens musikkpris 2021, prisen for personer som har gjort en ekstraordinær innsats i norsk folkemusikk.

Er musikk en bakstreversk kunstart?

4. mai 2021

INNLEGG: Samtidsmusikken, og spesielt festivalene, må favne bredt, både estetisk og når det gjelder typer kunstnere som blir representert. Vi trenger bredde og mangfold, skriver komponist Trond Reinholdtsen i dette innlegget i debatten om partiturmusikk og mangfold.

Understudyen som ble musikalstjerne

4. mai 2021

Sanne Kvitnes kom som et skudd inn på musikalscenen våren 2020 – nå er hun Årets musikalartist. Mandag ble flere priser i musikkteater delt ut.

Only Connect 2021: – Å insistere på at kunst betyr noe

3. mai 2021

– I dag opplevast det meir nødvendig enn nokon gang å insistere på at kunst betyr noe. Å sikre at det blir skapt nye opplevingar, sjøl om verda tilsynelatande må stå stille til stormen er over. Derfor har vi aldri gitt opp planen med å arrangere festival i ein eller annan form.

Solgte minnepinne med én akkord for 114 000,-

3. mai 2021

I sin versjon av et Bach-preludium klippet Koka Nikoladze av slutten – og la den ut for auksjon. Sluttsummen overrasker ham.

Miljøkamp i folkemusikken?

3. mai 2021

Hva må skje med norsk folkemusikk for at den skal være førstevalget som lydspor til klima- og naturkampen? Historiker Mette Vårdal problematiserer tradisjoner og majoritetsbefolkningens selvbilde.

Erik Brataas ny FONO-leder: – Gleder meg til å røske litt tak

3. mai 2021

Erik Brataas blir ny daglig leder for FONO – foreningen for uavhengige plateselskaper i Norge. Ballade har snakket med ham og styreleder Larry Bringsjord om veien videre.

Lyden må ha førsteprioritet

30. april 2021

INNLEGG: På en festival for musikk og lyd må det være lyden som har førsterang, og ikke sosiologien, skriver komponist Jon Øivind Ness i dette nye innlegget i debatten om partiturmusikkens plass.

NTO: Overraskende og skuffende politiske prioriteringer

30. april 2021

INNLEGG: – Det er skuffende at den bransjen som sammenhengende har vært lengst nedstengt fremdeles ikke har rykket høyere opp på hovedstadspolitikernes prioriteringsliste. For dette er politiske prioriteringer, intet annet, skriver Morten Gjelten i Norsk teater- og orkesterforening.

Rooftops & Satellites: Nytt band med filmatisk poprock fra the suburbs

30. april 2021

Odd Einar Nordheim og Terje Kjørlaug med drivende, gitarbasert feelgood-poprock, lansert med singelen «Radio Signals» denne uken.

Ballade video XLIV: Headbanging på dagtid

30. april 2021

Åtte videoer, tre premierer. Vi ønsker mai velkommen sammen med Girl In Red, Kate Havnevik, Signe DØ, Ine Hoem, Christine Sandtorv, Lovise AK, Mary & The Moon og Oslo Ess.

Støtte til utvikling av utdanning for lyd, lys, bilde og sceneteknikere

30. april 2021

Fagskolen i Oslo har mottatt 1,253000 kroner i støtte til å utvikle en sceneteknisk fagutdanning.

Internasjonal jazzdag på og i lufta

29. april 2021

Jazzdagen er for alle, og med digitale strømminger av konserter både fra Nasjonal jazzscene og kørja på en varmluftballong blir International Jazz Day 2021 en dag å minnes.

Selger siste akkord til høystbydende

29. april 2021

Kan noen eie en akkord? Siste del av Koka Nikoladzes stykke kan man kun høre om man vinner auksjonen der siste akkord falbys.

Det blir jazz! Og sodd!

29. april 2021

Festivalen Soddjazz på Inderøy starter i dag, med solide navn på plakaten, takknemlige publikummere og Inderøysodd i lange baner.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA