Arkiv

Nyhet

Jazzintro-duell under Oslo Jazzfestival

11. august 2020

Lanseringsprogrammet Jazzintro gjennomføres på en annen måte i koronaåret enn tidligere år. Andre del i serien med jazzdueller skjer denne uka, når sekstetten Lady Bird Orchestra og trioen Damata møtes under Oslo Jazzfestival.

Cruise og svenskehandel knekker kulturbransjen 

11. august 2020

INNLEGG: Det gir ikke mening at kulturnæringen får svi for at enkelte har vært på reisefot, skriver Vegard Moberg i kompetansesentret Brak i Vestland.

Nedgang i digitalt kulturliv

11. august 2020

– Halve poenget med å dra på konsert eller andre kulturarrangement er for mange opplevelsen, stemningen og det sosiale, sier analytiker etter målinger gjort i sommer.

Suksess for Nordland Musikkfestuke

10. august 2020

Til tross for smitteverntiltak, publikumsbegrensning og innreiseutfordringer ble den 40. utgaven av Nordland Musikkfestuke en suksess, melder arrangørene.

Koronasituasjonen: – En tung beskjed å få

7. august 2020

Regjeringen tråkker på bremsen for videre gjenåpning av samfunnet. Et nytt hardt slag for bransjen, sier organisasjonene.

Mange norske nominerte til tysk hederspris

7. august 2020

Opus Klassik heter prisen som hedrer utøverne, verkene, innspillingene og opphaverne på det klassiske feltet. I år er det en rekke norske nominerte.

Dirigenten på turné for å oppsøke musikerne

7. august 2020

Årets sommersamling for Norsk Ungdomssymfoniorkester måtte korona-utsettes. Når ikke deltakerne kan samles, drar heller dirigenten til deltakerne. Denne helgen starter turneen.

Ballade video LVIX: La oss håndmale virkeligheten

7. august 2020

Ballade video er tilbake for en ny sesong. Og med flotte, ferske videoer av Bendik Finborud, So Are We, Mary & The Moon, Charlotte Qvale, Daniel Kvammen og albumaktuelle Jaga Jazzist.

Ny samtidsfestival på bygda: – Dette skal ikke strømmes!

4. august 2020

Ny festival slår mange trommeslag for samtidsmusikk – og demokrati. Og den blir IKKE strømmet på nett. Du må faktisk komme til Tynset.

– Kammermusikk i verdensklasse

3. august 2020

«Aulaseriene» heter nysatsningen med klassiske konserter i Universitetets aula i Oslo og på kulturarenaen Ramme i Hvitsten.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS