Arkiv

Notert

Fra Jazzforum til Kongsberg Jazzfestival

25. september 2020

Ragnhild Menes er ny festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival. – Det er rett og slett en stor ære å få lov til å lede denne festivalen, som både jeg selv og mange andre har et veldig sterkt forhold til, sier hun.

Nytt studietilbud i strømming og konsertproduksjon

24. september 2020

Notodden Bluesfestival og Universitetet i Sørøst-Norge starter Norges første studium i strømming og konsertproduksjon for koronarammede musikere og arrangører i kulturbransjen. Søknadsfrist 28. september, studiestart allerede denne høsten.

Slik blir de nye stimulansmidlene for koronakneika

23. september 2020

Nær en milliard kroner skal vri koronastøtte til kulturlivet fra avlysninger til aktivitet. Nå er retninga for stimulanspengene klare fra kulturdepartementet.

SPUNK 25 år

22. september 2020

Kan man snakke om en udogmatisk holdning til musikk og en lekenhet som samtidig er dødsalvorlig? Jeg tror det, sier Maja S.K. Ratkje i improvisasjonskvartetten SPUNK, som feirer 25 år denne høsten.

Gir ut guide med argumenter for mangfold

15. september 2020

– Ved å vise til fakta og forskning kan diskusjon og meningsbryting bli gode verktøy for å skape endring. Det mener mangfoldsiniatiativet Balansekunst, og lanserer sin guide med argumenter om igjen.

Sarah Winona Sortland til Musikkforleggerne

12. september 2020

Foreningen for norske musikkforlag får sin første faste kommunikasjonsansvarlige.

EDVARD-prisen til Myra for «Hjemløs i egen by»

9. september 2020

Artisten Myra har siden hun kom til Norge som flyktning alltid følt på utenforskap. Nå har hun fått Edvard-pris for teksten til sangen «Hjemløs i egen by».

Dråpesmitte: Korsang sprer potensielt mer dråper enn tale

8. september 2020

Men dråpene faller til bakken. Derfor kan vi konkludere med at korsang er innenfor smittevernet, sier Norges Korforbund etter ny studie.

Fem stjerner til Peter Grimes

4. september 2020

Brittens opera høres stor og spennende ut i en nyansert innspilling med glitrende samspill mellom sangere og orkester – det har sjeldent hørtes bedre ut, skriver britiske The Guardian i en anmeldelse av Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av operaen «Peter Grimes».

EDVARD-prisen til Hedvig Mollestad Thomassen

4. september 2020

– Det er en viktig pris som løfter frem fersk musikk, og det er også en pris som kommer fra våre egne, fra de som skal ta vare på åndsverkene våre, sa prisvinneren.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole