Arkiv

Kronikk

Eurovision Song Contest: glitterteppet gjennom Europa

12/05/23

Den europeiske sangkonkurransen har erstattet det gamle jernteppet i Europa med et annet og langt mer attraktivt teppe – av glitter, skriver Minja Mitrovic.

– Spellemann svikter ved å ikke utfordre plattformene

14/04/23

To sentrale musikk- og arbeidslivsforskere utfordrer Spellemannprisen på manglende kjønnsbalanse. I dette innlegget kommenterer de ukas hete debatt om seks menn – ingen kvinner – blant «Årets låt»-nominasjonene.

Podkast: Vi må snakke om musikk av Jean Sibelius og av Arne Nordheim

03/03/23

Fantastiske innspillinger av finsk og norsk mester – og to menn som på finurlig vis snakker seg inn på Mayhem. Her er Ballade radio igjen.

Tikk takk for meg

02/03/23

Låtskriver og artist Ingrid Lovise brøt med den kinesiske storsjarmøren. Velg å være til stede der det føles bra, skriver hun i denne kronikken.

Helt Hætta over musikkrettigheter

08/02/23

Råderett over egen kulturarv er et område der samer har blitt utsatt for systematisk diskriminering i en årrekke. Historien om «Sámiid Ædnan» illustrerer hvordan kommersielle aktører kan forsyne seg av urfolks eiendom – og det med loven på sin side, skriver Minja Mitrovic, stipendiat i historie ved Universitetet i Oslo.

Er det dette som er rimelig vederlag, NRK?

06/02/23

Lørdag gikk årets MGP-finale av stabelen i Trondheim Spektrum. Etter tre påkostede delfinaler, skal vinneren kåres i et show der det ikke spares på noe. Bortsett fra lønna til artister og de som skriver sangene.

Makta over musikken: Portvokterne som sitter på mer og mer data

30/11/22

«Mindre, ikke mer, demokratisk eller tilgjengelig.» Forsker Anja Nylund Hagen beskriver i denne kronikken en portvokter som bare vokser.

Lydens utseende: Fra usynlig til gjenkjennelig på skjermer vi alle går rundt med

28/11/22

Når alle kjenner igjen skjermens framstilling av lydbølger – og kan lese «lydbølgene» slik de tegnes, fryst i tid – bør vi også kjenne igjen hvordan bildene påvirker oss. Hvordan de produserer kunnskap og kunst i seg selv. Det skriver stipendiat Bjørnar Sandvik i denne kronikken.

– Som arrangør og musikkskaper havner jeg stadig i diskusjon med Tono

16/11/22

Er systemet for vederlag så firkantet at jeg må betale Tono for å fremføre min egen musikk, for så å få et mindre kakestykke i andre enden?

Makta over musikken

08/11/22

«Mindre, ikke mer, demokratisk eller tilgjengelig.» Forsker Anja Nylund Hagen beskriver i denne kronikken en portvokter som bare vokser.

Stillinger

Produsent

Stormen bibliotek

Rådgiver Kultur

Moss kommune

Pedagogstilling

Stormen bibliotek

Organist/ menighetsmusiker

Arendal kirkelige fellesråd – Tromøy menighet