Arkiv

Kronikk

Når i tvil: hva ville Harald Are gjort?

9. september 2020

Hvor var du da Harald Are Lund spilte Captain Beefheart? Hvor var du da Lund spilte Ditt Band, enten du var medlem av bandet sjøl, eller det var et band som forandra livet ditt? Ballades skribent er blant mange som i dag takker NRK-legenden for inspirasjonen.

Dusj deg glad!

9. september 2020

KRONIKK: På Gardermoen har lydkunsten dryppet både før og etter passkontrollen i mer enn 20 år. Kanskje det er på tide med en liten oppgradering av badet? Anders Beyer, direktør for Festspillene i Bergen, skribent og kommentator, etterlyser mer radikale gemytter i kunsten i offentlige rom.

Komponister og tekstforfattere må også få ta del i koronapakkene

24. august 2020

KRONIKK: Opphaverne må også få ta del i kompensasjonsordningene, skriver styreleder i NOPA, Ole Henrik Antonsen. Her peker han på hvorfor TONO-vederlaget faller utenfor etablerte ordninger, og hvordan det kan rettes opp.

Tsoj lever!

18. august 2020

KRONIKK: 15. august var det 30 år siden legendariske Viktor Tsoj i det sovjetiske bandet Kino døde i en tragisk bilulykke. Tsoj og Kino har fortsatt en veldig stor stjerne i Russland, og her skriver musiker, Kino-tolker og stipendiat Peter Haugseth om mannen og musikken – basert på egne erfaringer.

Musikkens intimitet

3. august 2020

KRONIKK: Hva gjør at noe musikk oppleves intim å lytte til? Emil Kraugerud ved Institutt for musikkvitenskap (UiO) er i innspurten til sitt doktorgradsprosjekt om intimitet i innspilt musikk, og her deler han noen av funnene han har gjort.

Artistens kamp mot strukturell rasisme

16. juni 2020

KRONIKK: Vilde Skjerdal skisserer konkrete verktøy for å kartlegge kulturell appropriasjon i egen musikalsk praksis.

Systemisk rasisme i musikkutdanningen

11. juni 2020

KRONIKK: Om hvordan vi «tilfeldig» stopper nordmenn som er synlige minoriteter i musikkutdanningene våre.

På tide å pensjonere «Urban» som sjanger

8. juni 2020

KRONIKK: Det vage paraplybegrepet tuftet på segregering har ikke lenger plass i musikkbransjen, skriver musikkjournalist og kritiker Peder Ebbesen i denne kronikken.

KRONIKK: Hei, Abid!

7. mai 2020

Norsk folkelig kultur er i fare. Nå trenger vi deg, skriver MIR – Musikklivets næringsråd i denne kronikken.

Hva skjer med live-musikk etter koronakrisen?

5. mai 2020

Konserter ble over natta flyttet fra fysisk til digitalt format. Går musikkbransjen i gratisfella igjen, som den gjorde med Napster? Hvilken publikumsappell vil digitale konserter og festivaler ha når vanlige konserter kommer i gang igjen? Les musikkviter Audun Moldes tanker om konsertlivet etter korona.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd