Arkiv

Kronikk

Kunsten å lytte

10/11/21

KRONIKK: Kan det å lytte til lange musikkverk være en kur mot vår tids rastløshet?

Ytringsfrihetskommisjonens selvskudd

01/07/21

KRONIKK: Det finnes ytringer, og det finnes ytringer. Og det finnes ulike ytringsrom.

«Det digitale» som et nytt kunstuttrykk i Den kulturelle skolesekken er en dårlig idé

31/05/21

– Hvis vi skal tilføre et nytt uttrykk i Den kulturelle skolesekken (DKS) forslår jeg ikke det digitale, som barna er omringet av, men mer kritisk tenkning, skriver Johannes Hafnor i DKS Viken i dette svaret til Kulturtankens Ståle Stenslie.

Da musikken fikk meg til å fly

07/05/21

KRONIKK: – Jeg har grublet mye på hva det var som egentlig skjedde denne varme sommerdagen for seksti år siden. Rett etterpå oppfattet jeg det som et slags kall, musikken var det største i verden, noe jeg ville vie livet mitt til. Jeg var ikke i tvil, jeg skulle bli komponist. Kunsthistoriker Tommy Sørbø skriver om da musikken tok plass i livet hans.

Økonomisk bærekraft – verdiløst i kulturlivet?

30/03/21

Likes og views er ingen valuta, skriver lydtekniker og gründer Vegard Finnekåsa: – Ikke gi vekk det som skal selges.

Kapitol angripes i ny operaoppsetning

24/03/21

På grunn av pandemien måtte Bergen Nasjonale Opera vente et helt år med å sette opp Mozart-operaen «La Clemenza di Tito». Videoopptaket fra premieren 15. mars er nå lagt ut for gratis strømming.

Kom igjen, Krinkmeister!

17/03/21

KRONIKK: Den verste formen for elitisme er den som undervurderer folkets evne til å sette pris på noe nytt eller rart de ikke visste at de likte eller ville lære noe om. NRKs musikk-TV-profil trenger brodd, skriver låtskriver Torgny Amdam.

La ikkje kriseløysingar forma det nye digitale innhaldet i Den kulturelle skulesekken

17/03/21

– Eg trur ikkje problemet ligg i skepsis mot nye, digitale medium, men at mange av dei digitale produksjonane som blir tilbodne til Den kulturelle skulesekken er gamle, analoge medium rulla i digitalt glitter. Det skriv stipendiat Egil Ovesen i eit tilsvar til Marit Bakken og Ketil Hustads kronikk om mediepanikk i DKS.

Har Den kulturelle skolesekken fått mediepanikk?

14/03/21

KRONIKK: Under koronapandemien ble det meste av fysiske møter mellom elever og Den kulturelle skolesekken avlyst. Mange var skeptiske til å erstatte de fysiske produksjonene med digitale tilbud. Var det god gammeldags «mediepanikk» som slo inn?

– Nedvurdering av elektronisk musikk fortsatt utbredt

04/01/21

Elektronisk musikk vurderes ofte «ut», men bør kunne vurderes på sine egne premisser. Kulturrådet kunne nok vært mer opptatt av å opprette dialog med aktørene i feltet. Det skriver Erlend Bilsbak i denne kronikken etter debatten om statsstøtte til klubbkvelder.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this