Klaus Mäkelä, dirigent i Oslo Filharmoniske orkester, og komponist Arne Nordheim. (Foto: Decca / Totens blad/Nasjonalibiblioteket)

Podkast: Vi må snakke om musikk av Jean Sibelius og av Arne Nordheim

Fantastiske innspillinger av finsk og norsk mester – og to menn som på finurlig vis snakker seg inn på Mayhem. Her er Ballade radio igjen.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ballades podkast fortsetter å snakke om musikk. Hva skjer når programleder Siri Narverud Moen inviterer skoleelev Aaron Michael Svane-Gyring inn for å snakke om aktuelle norske innspillinger med Ola Nordal? Første musikkstykke de tar for seg er valgt av søttenåringen Aaron, og det viser seg at han og den profesjonelle anmelderen har mye til felles i sin lytting.

Vi er lydlig i finske skoger, i nordisk vær – og via samtidsmusikkmesteren Arne Nordheim havner vi også i en rockers musikkspor til livet.
Hør i Spotify.

Hør i Apple Podkaster.

Denne gang pratemeldes fjorårets mesterverk Mäkelä / Oslo-Filharmonien: Jean Sibelius (utgitt på Decca, utropt til fjorårets beste norske klassiske innspilling av vår anmelder), og den splitter nye Arne Nordheim: The Tempest / Bergen Filharmoniske orkester.

– Musikk har ganske mye å si for meg. For meg er musikk en god måte å uttrykke seg selv. Det er så mye å velge fra, sier Aaron i podkasten.

Ola Nordal og Aaron Michael Svane-Gyring. Begge gikk på hver sin musikklinje, videregående, som 17åringer. Aaron gjør det fortsatt. (Foto: Siri Narverud Moen)

 

 

 

Serien Vi må snakke om musikk er støttet av Fritt Ord.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.