Prisinfo
Gratis

Sted
Kulturkirken Jakob
Nettside

Om arrangøren

Allegheny College Choir
Kammerkoret NOVAKalender

Kammerkoret Allegheny (USA) og Kammerkoret NOVA

19/05/2024 kl. 18:00

Music Baltics inviterer deg til en uforglemmelig kormusikk-opplevelse i den storslåtte Kulturkirken Jakob i Oslo. Gratis inngang.

Kveldens repertoar består av variert kormusikk av Grieg, Mozart, Åhlén, Rheinberger, Wood, Shaw med flere. Unn deg selv et harmonisk øyeblikk som du kan nyte i fredelige omgivelser.

Kammerkoret Allegheny (USA)
Det første koret ble stiftet ved Allegheny College i Vest-Pennsylvania så tidlig som i 1815 og ble fort til både hjem og inspirasjonskilde for flere musikere og prominente folk. Allegheny kammerkoret ble stiftet i 1930 og fortsetter de gode tradisjonene den dag i dag.

En ny generasjon av korets sangere vil presentere publikum for klassikere fra forskjellige epoker i det unike showet 19.mai i Oslo.
Dirigenten James D. Niblock (Cleveland Orkesterkor, London Filharmoniske Kor og Norfolk Kammerkor) vil lede koret.

Kammerkoret NOVA
Kammerkoret NOVA er et ambisiøst kor som har som høyeste mål å formidle vakker musikk og berøre menneskene som hører på. Koret har både deltatt og mottatt priser og utmerkelser i flere prestisjetunge internasjonale korkonkurranser. Blant disse er Guido d’Arezzo i Italia (2004), Certamen Coral de Tolosa (2007), Grieg internasjonale korfestival (2009), EBUs Let the Peoples Sing (2009), og Internationaler Kammerchor-Wettbewerb Marktoberdorf (2017). Under NM for kor i 2023 vant NOVA eliteklassen, samt at de ble tildelt en sterk 2. plass i klassen Elite Sakral. Koret ledes av dirigent Julia Selina Blank.

NOVA har også gitt ut tre egne plater: «Nova» i 2008, juleplaten «To Whom We Sing» (med Tora Augestad som solist) i 2011 og «Of Light and Dust» (med Mari Askvik som soloist). Platene er utgitt på LAWO Classics, og har høstet svært gode kritikker.