Arkiv

Dybdestoff

– Vårt kulturhus er egentlig det motsatte av et kulturhus

25/05/23

Denne sommeren åpnes dørene på gløtt til Børsen Kulturhus; det første kulturhuset i Norge som er blitt skapt i en slik skala, og på akkurat denne måten. Ballade møter initiativtaker Guro Skumsnes Moe for å få en smakebit på det massive prosjektet.

I strupen på polka-Bjørn

19/05/23

Bjørn Tomren den gong han heldt innledning om strupesong og Huun Hur-tu og var Noregs mest ettertrakta jodler. Og dette var før Stjernekamp.
Ei Ballade-reprise.

En låtsnekker fra Laksevåg og verden – Mira Tiruchelvam

19/05/23

En aktiv og tolerant oppvekst, en rik musikalitet og en dose tamilsk arbeidsmoral får bergenseren Mira Thiruchelvam til å lage ny, energisk musikk i utkanten av sjangerkartet. Møt henne i denne Ballade-reprisen.

En undersøkelsesrobot gir skoleelever en ny utøvende rolle i møte med Den kulturelle skolesekken

15/05/23

En robot ved navn Undre åpner opp for at skoleelever fra hele landet endelig får dele sin opplevelse av Den kulturelle skolesekken (DKS) i en samlet spørreundersøkelse. Mer enn 20 år skulle det gå før DKS gikk i gang med et forsøk på å tilrettelegge for en nasjonal elev-evaluering.

Flere satser på musikkdokumentar i Norge. Henning Andersen er en av dem.

12/05/23

Rockumentaryen «Håp i Amerika» er et forsøk på å finne håp i mørket gjennom musikken.

Mira Thiruchelvam er med på Karpes Europa-turné: – Å være litt sterk i meningene sine hjelper

11/05/23

Mira Thiruchelvam er en av de fire nye medlemmene i Karpes utvidede band som nå er på Europa-turné. Det er folksomt og mangfoldig på scenen. Men bare to kvinner.

Tjener ikke penger på Europa-turnéen

11/05/23

Plassmangel, bussparkering og britisk skjemahelvete. Det har vært de største humpene i veien når Karpe nå er ute på sin omfattende Europa-turné. De tjener heller ingen penger. Investering i fremtiden, svarer turnéleder.

Da svensken, dansken og nordmannen skulle rappe og alle het Kristine

04/05/23

Og alle kom. På tre språk. Stjerneskuddet Kristine lager teater og debuterer som rapper. – Det hadde jeg aldri prøvd før, så det er jeg sikkert god til.

Torstein Vegheim, NRK: – Også den klassiske musikken må groove

03/05/23

Norge har i mange år hatt musikere på verdenstoppen, selvsagt også innen den klassiske sjangeren. Kulturavdelingen i NRK ønsker ifølge regissør Torstein Vegheim å dokumentere dette skikkelig.

Inspirasjoner: Hanne Krogh velger Alf Prøysen

02/05/23

Ballade har snakket med selveste Hanne Krogh om hennes fremste norske inspirasjonskilde. – Det kunne ikke bli andre enn Alf Prøysen, påstår hun.

Stillinger

Produsent

Stormen bibliotek

Rådgiver Kultur

Moss kommune

Pedagogstilling

Stormen bibliotek

Organist/ menighetsmusiker

Arendal kirkelige fellesråd – Tromøy menighet