Arkiv

Innlegg

Oslo-filharmonien skygger banen

14/06/24

Ballade følger debatten om Oslo-filharmoniens programpolitikk, og viderebringer her musikkjournalist Bodil Maroni Jensens seneste innlegg der hun spør: Hvordan forsvare en programpolitikk som gir så lite plass til norsk kulturarv og norsk samtid?

Nå inntar KI musikkproduksjonen

14/06/24

Denne uken slapp Apple den nyeste versjonen av musikkprogrammet Logic Pro X 11, som inkluderer KI-verktøy. Det er den største integrasjonen av KI i et musikkprogram, men mest sannsynlig bare starten av KI i musikkproduksjon, skriver forsker Lars Monstad.

– Palmesus skal selvfølgelig være på bystranda vår

30/05/24

INNLEGG: Bystyret i Kristiansand avgjorde saken onsdag kveld. Pussig at SV- og Ap-politikerne ikke forstod at dette ville ende med politisk havari, skriver Bjørn B Jacobsen.

Palmesus og kunnskapsløse politikere

28/05/24

Hva med Palmesus? Festivalen har tilført Kristiansand by hundrevis av millioner kroner, men SV og Ap er åpenbart ikke imponert, skriver PR-strateg og event-produsent Bjørn B Jacobsen dagen før Palmesus-saken behandles i bystyret.

Russland trenger Vysotskij for å vinne

22/05/24

DEBATT: Putin er redd for makten sangene til Vysotskij har. Nå er kunstnerisk boikott av all russisk kunst farlig, skriver musiker og Vysotskij-gjendikter Jørn Simen Øverli.

Norske klubbscener: Når krybben er tom, bites festene

04/05/24

Det er et felles ansvar å holde kulturen i blomst, og ikke i kunstig live, skriver konsertarrangør og booker Stian Fossum, som oppfordrer oss til «å tenke litt» og å bruke klubbscenene.

Om klassisk og improvisasjon: Bjørn Alterhaug – jeg har gode nyheter til deg. Ting er i endring!

24/04/24

Musiker og pedagog Bjørn Alterhaug skrev nylig i Ballade om hvordan klassiske musikere har blitt fratatt improvisasjon. Her kommer svar fra en klassisk pianist, musikklærer og podcaster.

Debatt: Nå fins det snart ikke kirke­musikere igjen i Norge. Vi har ikke råd til å utdanne dem mer.

17/04/24

Kjære regjering: Krisesituasjonen knyttet til kirkemusikkutdanning i Norge er ikke særegen for NTNU. Dette gjelder oss alle, skriver tre av landets musikkutdanningsledere og Creo.

Edvard Askeland til Creo og GramArt: En mulig vei videre

02/04/24

Frilansmusiker Edvard Askeland svarer styrelederne i GramArts fond og Creos vederlagsfond på deres innlegg fra rett før påsken, og foreslår grep for veien videre.

Graverende beskyldninger fra tidligere NRK-musiker

21/03/24

Askelands antydninger og beskyldninger er graverende og på grensen til useriøse, skriver styrelederne i GramArts fond og Creos vederlagsfond i tilsvaret til Edvard Askeland om vederlagsordningen for musikere som har medvirket i NRKs TV-produksjoner frem til 1997.