Arkiv

Innlegg

Tilsvar på Glenn Erik Hauglands udokumenterte beskyldning om at jeg sprer løgner

24/08/21

INNLEGG: Komponist Dagfinn Koch mener komponistkollega Glenn Erik Haugland kommer med en alvorlig, udokumentert beskyldning i sitt siste innlegg i debatten om ytringsfrihet og ytringsrom. Her er Kochs tilsvar.

Norsk Komponistforening: Om ytringsfrihet

20/07/21

Norsk Komponistforening var en av underskriverne på oppropet fra 15 kunstnerorganisasjoner om ytringsfrihet i kunsten og Ytringsfrihetskommisjonen, et opprop som har vakt stor debatt i sommer. I dette innlegget presiserer organisasjonen sine standpunkter.

Mislykket avledningsmanøver

06/07/21

INNLEGG: Dagfinn Koch bidrar til å strupe debatten og gjøre tilværelsen utrygg for den som vil skape noe nytt. For det blir ikke fri kunst uten frie kunstnere, svarer Glenn Erik Haugland komponistkollega Koch.

Hauglands ytringsrom: Statskunstens safe space?

05/07/21

INNLEGG: Det å skulle pretendere å skape kunst er krevende, og kan føre til ubehag. Men det er en del kunstnere som gjerne vil bli ansett som profesjonelle, men samtidig beholde hobbykunstnerens rett til skjerming mot det som er vondt og leit, skriver Dagfinn Koch i et svar til Glenn Erik Hauglands kronikk om ytringsfrihet og ytringsrom.

Ballades anmelder: – Aldri hyggelig å høre at en kunstner føler seg misforstått

30/06/21

Musikkritiker Maja Sievers Skanding svarer komponist Torstein Aagaard-Nilsen på kritikken av hennes anmeldelse av Edvard Grieg Kors «Fem elementer».

Komponist Aagaard-Nilsen: – Klimakunst har jeg aldri holdt på med

30/06/21

Komponisten bak bestillingsverket «Fem elementer», urframført av Edvard Grieg Kor under årets Festspillene i Bergen, mener at Ballades anmelder gir musikken hans en merkelapp som setter den i en kontekst han ikke kjenner seg igjen i.

Klasseskillet i norsk kulturliv

26/05/21

Tenk om Den Norske Opera & Ballett donerte deler av overskuddet sitt til Herr Nilsen, skriver Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef for Oslo World.

Fem dylanske landskap

24/05/21

«Diktaren Dylan er uløyseleg lenka til songaren Dylan, og framføringa er like viktig som orda og tonane. Dylan er ein transcenderande songar.» Bob Dylan er 80 år i dag. Musikar og songdiktar Tom Roger Aadland har vald ut fem songar som er reiser inn i dylanske landskap.

– Breddekulturen fortsatt glemt

12/05/21

Skuffet over revidert statsbudsjett: Ingen realvekst til tross for musikklivets kritiske situasjon. Idretten favoriseres, mener Norsk musikkråd.

Kulturelle løsarbeidere

07/05/21

INNLEGG: Det hersker uholdbare tilstander i arbeidsmarkedet, skriver Anders Hovind i Creo.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk