Arkiv

Innlegg

Levande tradisjon, kjøtt og blod

14/10/21

Heile samlinger av tradisjonsmusikk ved arkiva våre må verte digitaliserte og tilgjengelege. Materialet må få hjelp til å bli levande igjen i kvar ein krik og krok. Vi kan ikkje stjele det frå neste generasjon, skriv Unni Løvlid.

Hvorfor, Creo?

29/09/21

Ytterligere hundrevis tas ut i streik: – Hvorfor vil Creo ha en pensjonsordning som gir mindre i pensjon og har store negative omfordelingseffekter? Det er selvsagt ikke aktuelt for arbeidsgiverne at frilansere skal ha dårligere ordning enn fast ansatte, skriver Spekters administrerende direktør i dette tilsvaret.

Likestilling og frilansere – Spekters påstander stemmer ikke

28/09/21

– Kvinner lever lenger enn menn, og kommer dermed dårligere ut med en innskuddspensjon som ikke er livsvarig. Det vet Spekter godt. Creo er en av fagforeningene bak den voksende kulturstreiken som stenger forestilling etter forestilling denne høsten. Her svarer Creos nestleder på forrige ukes utspill fra arbeidsgiverne. Fredag trapper de opp streiken ved konsertscenehus og teatre.

Tilsvar på Glenn Erik Hauglands udokumenterte beskyldning om at jeg sprer løgner

24/08/21

INNLEGG: Komponist Dagfinn Koch mener komponistkollega Glenn Erik Haugland kommer med en alvorlig, udokumentert beskyldning i sitt siste innlegg i debatten om ytringsfrihet og ytringsrom. Her er Kochs tilsvar.

Norsk Komponistforening: Om ytringsfrihet

20/07/21

Norsk Komponistforening var en av underskriverne på oppropet fra 15 kunstnerorganisasjoner om ytringsfrihet i kunsten og Ytringsfrihetskommisjonen, et opprop som har vakt stor debatt i sommer. I dette innlegget presiserer organisasjonen sine standpunkter.

Mislykket avledningsmanøver

06/07/21

INNLEGG: Dagfinn Koch bidrar til å strupe debatten og gjøre tilværelsen utrygg for den som vil skape noe nytt. For det blir ikke fri kunst uten frie kunstnere, svarer Glenn Erik Haugland komponistkollega Koch.

Hauglands ytringsrom: Statskunstens safe space?

05/07/21

INNLEGG: Det å skulle pretendere å skape kunst er krevende, og kan føre til ubehag. Men det er en del kunstnere som gjerne vil bli ansett som profesjonelle, men samtidig beholde hobbykunstnerens rett til skjerming mot det som er vondt og leit, skriver Dagfinn Koch i et svar til Glenn Erik Hauglands kronikk om ytringsfrihet og ytringsrom.

Ballades anmelder: – Aldri hyggelig å høre at en kunstner føler seg misforstått

30/06/21

Musikkritiker Maja Sievers Skanding svarer komponist Torstein Aagaard-Nilsen på kritikken av hennes anmeldelse av Edvard Grieg Kors «Fem elementer».

Komponist Aagaard-Nilsen: – Klimakunst har jeg aldri holdt på med

30/06/21

Komponisten bak bestillingsverket «Fem elementer», urframført av Edvard Grieg Kor under årets Festspillene i Bergen, mener at Ballades anmelder gir musikken hans en merkelapp som setter den i en kontekst han ikke kjenner seg igjen i.

Klasseskillet i norsk kulturliv

26/05/21

Tenk om Den Norske Opera & Ballett donerte deler av overskuddet sitt til Herr Nilsen, skriver Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef for Oslo World.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this