Arkiv

Innlegg

God lyd må bli en prioritet, ikke en ettertanke

20/12/22

Dårlig lyd i de store konsertarenaene er et symptom på et større problem. Det har store konsekvenser for både det frivillige og profesjonelle musikklivet, skriver Bjarne Dæhli i Norsk musikkråd.

La klokkene ringe for Ukraina

01/12/22

Komponist Glenn Erik Haugland oppfordrer alle musikere i landet til å spille den ukrainske sangen «Carol of the Bells» på årets julekonserter. – Vi som lever av og for musikken kan vise solidaritet og bygge opp om ukrainsk motstandsvilje og utholdenhet i møte med en mørk vinter.

Tono og konsertarrangørene

17/11/22

– Vi ønsker å oppklare et par ting. TONO har lansert nye vilkår for arrangører av konserter og events. Med det har de fått lengre frist til å rapportere og muligheten for reduksjon i fakturaen ved fremføring av verk TONO ikke forvalter. Det skriver vederlagsselskapet, som her vil svare på tilbakemeldinger fra sosiale medier og Ballade-dekning.

– Som arrangør og musikkskaper havner jeg stadig i diskusjon med Tono

16/11/22

Er systemet for vederlag så firkantet at jeg må betale Tono for å fremføre min egen musikk, for så å få et mindre kakestykke i andre enden?

– Oslo mangler lokaler for bredden i kulturlivet. Gå videre med Gamle Munch!

03/11/22

Nasjonale festivaler såvel som frivilligledere i bydelen Tøyen ber om å få bruke det gamle Munchmuseet. Permanent.

Når en musikklinje legges ned, har det store konsekvenser langt utenfor skolene

01/11/22

Flaks at Bodø er europeisk kulturhovedstad i 2024! Men andre år er videregående tilbud innen musikk, dans og drama alt for ofte truet av nedleggelse, skriver Ola Asdahl Rokkones, musiker og leder for Nordnorsk jazzforum.

– Det er nå den egentlige krisen begynner

28/10/22

Lederen for Vestlands musikkontor, Vegard Moberg, skriver: Det eksisterer en betydelig markedssvikt i live-markedet, uavhengig av sjanger og hvor etablert artistene er.

Liv laga for regionale musikkbransjetreff

27/10/22

Musikk i Innlandet argumenterer for hvorfor regionene bør ha egne showcasefestivaler. I helga starter den første de arrangerer av sitt slag, i nettopp Innlandet.

Musikk og moderne teknologi: Hva vil orkestrene?

03/10/22

INNLEGG: Diskusjonen om den nye musikkens plass på orkesterrepertoaret handler ikke om sytete komponister. Den handler om hvordan orkestrene vil møte radikale endringer i kulturen, skriver komponist og leder av TronTalks, Glenn Erik Haugland.