Arkiv

Innlegg

Stemmen til de mange tause hjerter

27. mars 2020

Rekord i antall søkere og færre enn vanlig som trakk seg fra prøvespill, selv midt i koronakrisen. Hvorfor kjemper ungdom for å komme gjennom nåløyet på en utdannelse som per dags dato ikke har en eneste scene tilgjengelig? Ole Fredrik Norbye fra NLA Høgskolen heier på alle kommende musikkstudenter.

Stortingets tiltakspakke i forbindelse med Korona-epidemien

16. mars 2020

Innlegget ble først publisert på Creos hjemmesider. Av forbundsleder i Creo, Hans Ole Rian Creo ser at politikerne våre arbeider intenst, og vi er glade for at det er sterk politisk samarbeidsvilje for å finne de riktige tiltakene, i riktig rekkefølge. Tiltakspakken som nå er vedtatt av Stortinget danner et godt grunnlag, men det er […]

Koronasituasjonen: Brutale ringvirkninger i kulissene til artistene som ikke kan ha hjemmekontor

16. mars 2020

– Limet i det norske samfunnet rakner, skriver styreleder i foreningen NEMAA, Joël Schwalenstöcker i dette innlegget.

FONO: Krisepakke til kulturlivet må utnytte ledig kapasitet

13. mars 2020

Interesseorganisasjonen FONO med konkrete forslag til krisepakketiltak under koronasituasjonen.

Gode øvingslokaler er ikke viktig, det er nødvendig

4. mars 2020

Ville noen av oss godtatt at barna våre måtte trene fotball i en humpete skråning, året rundt? spør Bjørgulv Borgundvaag, styreleder i Norsk musikkråd, i dette tilsvaret til Norsk sangerforum.

– NRK formaterer for de få

2. mars 2020

Musikken vår blir stadig mer marginalisert når vi ikke velger idrettsgrenen hits, skriver artist Hasse Farmen i dette svaret til NRKs musikksjef.

Med rett til å øve i egnede lokaler

1. mars 2020

Tre av fire kor øver i for små rom. Resten vet ikke om øvingslokalet holder mål. Be kommunen måle akustikken der du øver!, skriver Sigurd Engesnes i Norsk sangerforum, som forventer et mer aktivt samarbeid med Norsk musikkråd.

NRK: – Vi ønsker å bidra til et mangfoldig norsk musikkliv 

26. februar 2020

Det er nettopp mangfold som er vårt mål hver dag i vårt totale lydtilbud, skriver NRK i dette tilsvaret til artist og låtskriver Hasse Farmens innlegg om NRKs musikkprofil.

Operafantomsmerter

20. februar 2020

– Når kunsten begynner, har forestillingen allerede vart i et kvarter. Sanger Siri Gjære skriver om å være del av den store maurtua.

– NRK marginaliserer og overser norsk musikk

20. februar 2020

Før jul klaget Bjørn Eidsvåg på en angivelig øvre aldersgrense for å få ny musikk spilt på P1. Problemet med musikk i P1 og resten av NRK stikker mye djupere enn bare alderen på låtskriveren, skriver artist/låtskriver Hasse Farmen i dette innlegget: – Med flere kanaler har det blitt mindre mangfold. NRK må begynne å følge sitt eget oppdrag.

Stillinger