Arkiv

Innlegg

Kulturfeltets rolle i klimakrisen – fra preik til praksis

22/09/23

Kultursektoren kan bidra med et positivt avtrykk, skriver Virke, som har invitert til bransjedugnad for en kartlegging av kultursektorens klimautslipp.

Regjeringen: – Vi prioriterer opphavsrett og kunstig intelligens

18/09/23

– Selv om ikke opphavsrett nevnes eksplisitt i pressemeldingen om digital satsing, er den en vesentlig problemstilling. Erlend Hanstveit argumenterer i dette innlegget for regjeringens innsats på KI.

Kunstig intelligens skraper kunsten: – Hvor er vår tids Jens Evensen?

15/09/23

Lubna Jaffery har sjansen til å bli vår tids Jens Evensen: en som ser verdien av å beskytte våre rettigheter, skriver NOPAs styreleder.

Kulturdirektoratet tar klima og bærekraft på alvor

15/09/23

Teglgaard og Forchhammer tar feil når de hevder at vi er «klimablinde», skriver direktøren i Kulturdirektoratet i svar på kritikken om manglende klimafokus i institusjonens nye langtidsstrategi.

Lasse Thoresen: Tanker om læring vs appropriasjon i en flerkulturell virkelighet

25/08/23

Komponist Lasse Thoresen deler refleksjoner rundt det å skrive musikk i en flerkulturell samtid i denne reaksjonen på Erik Dæhlins essay om komposisjon og appropriasjon.

Band med fem musikere, to på trekkspill, en fele, en kontrabass, en gitar. Kvinne på kontrabass, menn på de andre instrumentene. Bandet spiller på en scene under Landskappleiken 2023

Frykt og glede som drivkraft

23/08/23

Etter Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Førde i begynnelsen av august har det oppstått en debatt på sosiale medier. Det er særlig to ting som har provosert.

GramArt svarer Creo om orkestermusikerne: Vi må forvalte tilliten vår riktig

15/06/23

Orkestermusikerne har akkurat samme status som alle andre i Gramo. Nettopp derfor ble Creos forslag om kollektive vederlagsmidler til denne gruppen nedstemt.

Teller ikke orkestermusikerne i Gramo?

07/06/23

Årsmøtet i Gramo stemte ned et forslag fra Creo om kollektive vederlagsmidler til musikerne i de store ensemblene. – Det gjør meg både trist og bekymret, skriver forbundsleder Hans Ole Rian.

Skolesekk-debatten: Hva gjør Kulturtanken for kunstmiljøene?

02/06/23

Matias Hilmar Iversen i Kulturtanken svarer musiker Rasmus Rohde på etatens kontakt med kunstmiljøene rundt i landet.

Skolesekk-debatten: Svart belte i DKS  

30/05/23

Rasmus Rohde fra Rasmus og Verdens Beste Band har lang fartstid som utøver i Den kulturelle skolesekken. Her deler han trøtthet, bekymring – og tanker om tiltak for ordningen.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole