Arkiv

Ballade radio

Hvordan ta vare på et kulturliv i stadig krise?

09/09/21

Finnes det en upstairs og downstairs i norsk kulturliv? Og er det urettferdig at de tilgodeses med forskjeller i offentlige penger? Hør musikkpolitisk debatt med SV, Venstre, Norsk jazzforum og Nopa i vår podkast.

Ballade radio: Stille – fem samtaler om folkemusikk

17/08/21

Kan man velge en tradisjon, eller eier man en tradisjon? Er det rom for glitter og glamour? Møt ti folkemusikere på låtverksted i Vågå.

Ballade radio: Hva er folkemusikk?

09/02/21

Mette og Vegar Vårdal har laget podkast med deltakerne på Folkelarm sist høst – blant dem Mattis Kleppen, Susanne Lundeng, Marja Mortensson, Rasmus Kjorstad og Zosha Warpeha – og snakket om hva folkemusikk er. Sånn egentlig.

Ballade og Ultima: Samtidsmusikk, kritikk og kritikeren

04/11/20

Skal anmelderne felle dom over musikken eller guide oss? Får samtidsmusikkritikken plass i den offentlige samtalen? Og hvem er portvokterne, hvem blir hørt? Det var mange spørsmål og mange gode synspunkter og innspill som kom opp under livedebatten på Ultima mellom Synne Skouen, Eystein Sandvik, Anne Hilde Neset og Jørgen Karlstrøm, ledet av Ballades redaktør.

Ane Brun i Ballades podkast: – Jeg har en veldig vitenskapelig religion

29/10/20

Alt henger sammen. Hør en hverdagslig prat om alt det som griper inn i hverdagen: Sorg, død, takknemlighet, kjærlighet – og naturen. Møt Ane Brun i Ballade radio.

Joiker mot tabuer om overgrep

09/10/20

– Samiske kvinner er mer utsatt for vold og overgrep. Så samtalen etter Sapmitoo må ikke stilne.

Ballade radio: Fra Halldis Moren Vesaas til forbryteren Frank

16/09/20

Han skriver gjerne for å bevege barka karer – enten de «bare» er tradisjonelle menn med få ord, eller innsatte som hører låta hans om forbryteren Frank. Ørnulf Juvkam Dyve i Staut synes empatien må komme før alt annet.

Ballade radio: Kajsa Balto og hennes urbane samiske miks

03/07/20

Ung, samisk musikk opplever en boom, etter at Ella Marie og bandet Isak inntok rampelyset. Vi snakker oppblomstring og moderne musikkfusjon med en av «boomerne» (og da snakker vi ikke om generasjon babyboomer!) før hun noen få post-korona-spillejobber: Kajsa Balto.

Ballade radio: – Jeg fikk spille mye særere musikk i koronavåren

30/06/20

Koronaens strømmekonserter har gitt mer rom for sjeldent repertoar. Dette, og om det konfronterende i å bare spille med venstre hånd, kan du høre pianist Christian Ihle Hadland snakke om her. Ny utgave av Ballade radio ute nå.

Life … But How To Live It-vokalisten: – Jeg hadde lyst på det som var farlig

30/03/20

BALLADE RADIO: Life … But How To Live It er legender fra norsk hardcore på 90-tallet. Ny podkast fra Ballade radio ute nå, med Katja Benneche Osvold.

Stillinger

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Norges Musikkorps Forbund

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this