Arkiv

Kommentar

Auroras kjøpepress

25/06/24

INNLEGG: Nylig trygla Deccas promoavdeling Aurora-fansen om å handle plater. De ville sikre den norske artistens beste listeplassering i UK til nå. Men funka deres desperate rop om ungdommens lommepenger?

– Jeg fikk en brutal backstage-tour på Eurovision

08/05/24

Ballades frilanser Thomas Kolbein Bjørk Olsen skulle unne seg en uke med europeisk lyd- og lyskunst på Eurovision i Malmø. Men brutale møter med svensk politi og arrest gjorde opplevelsen til en helt annen. Les hans kommentar om hendelsene her.

El Caco legger opp: Historier som kanskje lever videre

11/04/24

Rockebandet El Caco har holdt det gående i nesten 30 år. «Så var det over,» skriver bandet i en hilsen til fansen, som du kan lese her. Siste konsert blir 3. januar 2025.

De livsviktige arkivene. Og litt om Helge Gaarder.

15/03/24

I dag er det 20 år siden Helge Gaarder døde. I den anledning løfter Ballade-redaktøren arkiv som demokratisk og historisk funksjon, og deler litt av egen historie om og med kunstneren, kulturbyråkraten og kompisen.

Musikkjournalist Erik Valebrokk: – Musikken inspirerer meg. Hver dag.

04/03/24

Ballade ser nærmere – og bredere – på lidenskapen i musikken. Og vi starter med musikkjournalist Erik Valebrokks refleksjoner rundt sitt eget forhold til musikk.

Nyttårskonserter på metalfestival og et slag for trommeslagerne

20/01/24

De slår hardt, de treffer – og de vekker lidenskapen for musikken. Her er et slag for trommeslagerne i metal, etter årets nyttårskonserter på festivalen Orgivm Satanicvm.

Maja S. K. Ratkje jubilerer: En ropende stemme

21/12/23

Gratulerer med dagen, Maja S. K. Ratkje! Ballade klassisk vris om til å feire en 50-årsdag: Ola Nordal lytter seg gjennom katalogen hennes, fra jordlige skrik til det nakne, menneskelige.

Fair pay?

20/11/23

Press play – who gets paid? Strømmeplattformen Spotify etablerer toppsjikt og bunnsjikt.

Ballade video feirer 200 utgaver: Landets største musikkvideo-arkiv

13/10/23

Ballades faste musikkvideo-spalte runder 200 utgaver denne helgen. Og dette påstår vi: Ballade video er landets største samling av levende musikkhistorie fra norsk samtid.