Arkiv

Kommentar

Musikk i fjernsyn?

10/03/21

KOMMENTAR: Hvordan kan musikk billedlegges? Hvilken påvirkning har fjernsynsmediet på det auditive? Musikkskribent Bodil Maroni Jensen kommenterer fjernsynets historie og musikkformidlingen i TV-mediet, og spør hvilken rolle NRK vil spille i den digitale kunstutviklingen.

Skriv som ei jente

08/03/21

LEDER: Hva skriver vi? Og hvem skriver? Språk, kritikk og handling henger nøye sammen. Pandemien er en risiko mot mangfoldet i redaksjonene, rekruttering til musikkjournalistikken og den gode kritikken.

Teller du ned?

03/03/21

Fra en househit laget på Zoom – til Ukrainas messende ESC-låt: Jeg ser for meg dagen vi alle skal danse.

Ikke famle i mørket

08/01/21

LEDER: Myndighetene har muligheten til å gi kultursektoren større forutsigbarhet i pandemiens andre år. Bruk den.

Juleduetter: Forutsigbare svulstigheter, bling på norsk og dårlig samvittighet

20/12/20

Blant all julemusikken finner du denne gjentatte øvelsen: Duettene. Vi har hørt på et utvalg. I år vil «alle» synge med Trygve Skaug.

Derfor blir det bråk når man fyller konsertsalen med luft

23/11/20

Hvordan telle luftmennesker? 230 millioner stimuleringskroner er delt ut, og mer kommer. Ballades journalist oppsummerer høstens store dilemmaer knytta til koronakrisepakkene.

Debatten om Sæmund Fiskviks «Plateparadiset»

20/11/20

Les mer om hvordan Ballade forholder seg til debatten om den kontroversielle boka av en sentral person i norsk platebransje og organisasjonsliv.

En mann som omtaler seg sjøl i tredje person

20/11/20

«Plateparadiset» av Sæmund Fiskvik er umulig å forholde seg til – men vanskelig å overse. I en forvirra, problematisk form serverer kaderen fra gullalderen oss Sannheten.

Ruinen som metafor

29/10/20

KOMMENTAR: Oslo World holdt sin 27. åpningskonsert denne uken, og tilbyr et tettpakket festivalprogram til tross for pandemi og alle krevende restriksjoner den bringer med seg.