Arkiv

Anmeldelse

Neonspel

25. september 2020

KONSERTMELDING: Eg trur ikkje ei sjel hadde stussa om ein tidsreisande hadde snike inn ei Simmons trommemaskin med spelmannen på ein bygdefest på slutten av 1800-talet. Djupet synte kor naturleg elektronisk dansemusikk og tradisjonell folkemusikk heng saman.

Opp i tretoppar, ned i mold og inn i skog

24. september 2020

KONSERTMELDING: Under tittelen «Ekeberg kaller!» hadde Ny musikk sett saman fire verk som på ulike måtar peika på verda rundt oss og som tvinga oss til å vere tilstades “her og no”. Vi forlot Ekebergparken som ein rikare plass enn då vi kom.

«Dette må du høre!»

18. september 2020

KONSERTMELDING: Festkonsert til ære for Synne Skouen 70 år.

Odd Nordstoga på sitt mest inspirerte

17. september 2020

PLATEANMELDELSE: Ja, jeg tror, Odd: Jeg tror på løv, på grass, på blomstene. Odd Nordstoga har laga ei plate for alle som nærer sterke følelser for grunnen under våre føtter – og som hørte litt på Graceland og andre plater fra begge sider av Atlanteren i oppveksten.

Storm og romantikk i Lofoten

11. september 2020

PLATEANMELDELSE: Få overraskelser, men her og der bryter solen gjennom skyene og lyser opp Ketil Bjørnstads Lofotoratoriet.

Når Susanna temmer Baudelaires blomster

10. september 2020

PLATEANMELDELSE: Det er ikke en veldig viltvoksende hage Susanna dyrker rundt Baudelaires dikt.

Ulver i 2020

Takk for at jeg fikk danse med ulver

28. august 2020

Er dette farvel? Nå har det altetende Ulver begått nok et popalbum, og det kan være bandets siste. Vår anmelder er ikke uberørt.

Arvesylv: Ikonisk røyst i ny klang

26. august 2020

KONSERTMELDING: Oslo Kammermusikkfestival og Riksscenen hadde eit sensasjonelt namn på programmet i haust – Arve Moen Bergset, kvedar. Det vart ein konsert for våre største kjensler, frå musikarar som veit å spele på dei.

Atlantis, Utopia og Ulvedrømmer: Tung tids tone

26. august 2020

PLATEANMELDELSE: Marianne Baudouin Lies prosjekter for stemme og cello sitrer av lengsel etter en bedre hverdag. Det passer bra i koronaåret 2020.

Emmeluth’s Amoeba på Oslo Jazzfestival: Alt er avhengig av soniske vekstvilkår

20. august 2020

KONSERTMELDING: Siste dag på årets Oslo Jazzfestival vart ei naturfagsførelesing om vekstvilkår like mykje som ein konsert.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd