Arkiv

Anmeldelse

Musikk som vil fargelegge livet ditt

30/05/23

Om framsida av avisene teiknar eit grått bilete av verda, så gjer desse musikarane det dei kan for å setje fargar på ho igjen. Liv Andrea Hauge, Knut Kvifte Nesheim og Karl Seglem har alle gitt ut fantasifulle plater.

Jonas Benyoub vill tacka livet

26/05/23

«Alles» øyne er retta mot Jonas. Benyoub. Han slenger til oss en smakebit.

Turabs andreplate: Å lande med beina i begge leire

12/05/23

Melodisk og fredssøkende diasporapop – Turabs andrealbum går inn i en stor samtale flere pop- og tradisjonsmusikere har trukket Norge inn i.

Fra sorgens fem faser til syv sekunders toner

03/05/23

Hvor langsomt kan et stykke musikk være før det knekker sammen? Hvor store tap kan man møte, og fortsatt kunne lage stor kunst av det? Ballade stiller de store spørsmålene etter å ha hørt de syv mest aktuelle kunstmusikkplatene akkurat nå.

Alle oppoverbakker blir topper for rapper Jonas V

28/04/23

God lyd, men ikke helt i mål når bergensrapperen er tilbake med album.

Det er vår og tid for korps igjen!

25/04/23

Folkemusikk for folk som ikkje likar folkemusikk. Jazz for folk som ikkje likar jazz. Eg gir blaffen i kva du kallar det, men ber deg: gå ut i all slags ver og putt denne musikken i øyrene, så dukkar sola opp uansett.

Only Connect 2023: Foosnæs’ Fredrikke i urfremføring med Nordheims Aurora og tenorsax-impro

20/04/23

Fredrikke Marie Qvam var rundt 1900 en av de helt sentrale skikkelsene i kvinnenes kamp om stemmerett og i opprettelsen av Norske Kvinners Sanitetsforening. Dette ble det samtidsmusikk av under festivalen Only Connect.

Uredde Lilja

11/04/23

Gitaristen Oddrun Lilja leverte Sjølvaste Tingingsverket til Vossa Jazz 2023, og med det vart trilogien ho debuterer med komplett. Lilja har ikkje berre invitert musikken inn i si verd, men ho har invitert musikarane til å skape ei ny verd saman.

Stillinger

Produsent

Stormen bibliotek

Rådgiver Kultur

Moss kommune

Pedagogstilling

Stormen bibliotek

Organist/ menighetsmusiker

Arendal kirkelige fellesråd – Tromøy menighet