Arkiv

Anmeldelse

Ballade jazz: – Eg må skuffe deg som treng eit klart svar på kva norsk jazz er

19/04/24

Ny musikk frå Morgonrode, Petter Dalane og Håvard Funderud! I kvar sine retningar er dei nyskapande og tradisjonelle på same tid – og gjer verda berre vanskelegare for dei som trivst i sitt eindimensjonale syn på norsk jazz.

Borealis 2024: Droner, dyrelyd og diskontinuitet

21/03/24

Kvelden var mesterlig programmert, og bruset som programmet lovet ble et drønn og en strøm av elektrisk lyd: på samme tid rotfestet i og frigjort fra sin samiske energikilde, skriver Ballades anmelder om «Birgon Biergu – Gula! Márrá!»

Kirkemusikkfestivalen: Frie folketoner under høye hvelv

15/03/24

Vi kunne fint ha tålt en litt lenger konsert med Gjermund Larsen Trio og Tuva Syvertsen i Ris kirke på onsdag. Og det betyr vel summa summarum at det var godt å lytte til dem.

Ballade jazz: SKRIK – og stille

05/03/24

– Ei av platene eg har høgst forventingar til i år leverer med eit skrik. Vi høyrer musikk av dén norske folkemusikaren Coltrane ville spelt med. Og eg er hermed forelska i instrumentet duduk!

Ballade klassisk: De som bygde landet

29/02/24

Det sildrer nasjonalt bekkevann på Ola Nordals platebunke denne gangen. Her er fire aktuelle klassiske plater.

Ballade jazz: Popmord, Ginnungagap og ville blomster på toppen av platebunken

23/01/24

Ballades kritikar Torkjell Hovland er tilbake med spalta si, no under namnet Ballade jazz. Her er den beste musikken frå jazz og omeign i årets første månad.

All Ears 2024: Det er dette du eigentleg vil

18/01/24

Sjølvhjelpsindustrien og samfunnsdebattantar peprar oss med vitskap og dumskap om skjermtid og mental helse. Det festivalen All Ears gir oss, er rom til å tenke.

Har du lyttet til undergrunnen?

08/01/24

Reinspikka techno-EPer samt et par kommende popalbum lader starten på året.