Arkiv

Anmeldelse

I Motorpsychos kongerike

16. april 2021

Drivende og tungt, akustisk og nedstemt: Motorpsycho er alltid, definitivt og umiskjennelig, Motorpsycho.

Messe for massene

16. april 2021

Hvordan er det med skjønnhetens kår i den nye klassiske musikken? Svaret ser ut til å være et «Jo takk, bare bra». I hvert fall hvis du spør Kim André Arnesen.

Forventning og overraskelse

12. april 2021

DOBBELTANMELDELSE: Mari Eriksmoen gjør sprudlende tolkninger av kjente operaarier, og Bettina Smith retter søkelyset mot sjeldne art songs av kvinnelige komponister.

Å ha følge med Bent Sørensens «Matteuspasjon»

9. april 2021

En sjelden kombinasjon av å få en urfremføring på hjernen og samtidig kunne gå tilbake til konsertopptaket når jeg ville.

Diggbar digitaliseringskunst

8. april 2021

Samarbeidet mellom kunstner Fredrik Rysjedal og de to trommisene Øyvind Skarbø og Øyvind Hegg-Lunde har resultert i enda et imponerende bestillingsverk for et ungt publikum.

Agnetes angstpop

29. mars 2021

Agnete Saba har laget popsanger av kampen mot angsten. Klar som et stykke is – men for ofte blir EPen også flat og intetsigende.

Frem fra glemselen

26. mars 2021

«The Artist’s Secret» inneholder 25 store og små stykker innen kunstsang fra slutten av 1800-tallet og starten av 1900-tallet, skrevet av ni «glemte» komponister. Litt strengere og mer involvert regi fra produsent-teamet kunne gjort dette til en ypperlig innspilling, skriver anmelder Ola Nordal om Bettina Smith og Jan Willem Nellekes utgivelse.

Lyden av barnerommet

18. mars 2021

Bente Leiknes Thorsen bruker lyden av egne barn i musikken sin og pirker i et av de siste tabuene rundt kvinner og kunst.

Stormende følelser formidlet gjennom stram koronakoreografi

15. mars 2021

KONSERTANMELDELSE: Til tross for at den er preget av koronarestriksjoner i alle ledd, er Bergen Nasjonale Operas oppsetning av Mozarts «La Clemenza di Tito» en stor opplevelse.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA