Arkiv

Anmeldelse

Velklingende, men forsiktig Draumkved

18. januar 2021

PLATEANMELDELSE: Kim Rysstad har en trygg og varm stemme. Sammen med komponist Jon Øivind Ness har han skapt en velklingende, men også litt forsiktig nytolkning av Draumkvedet.

Pom Poko – punkband med bedre popteft enn de fleste

14. januar 2021

PLATEANMELDELSE: Det vanskelige andrealbumet har aldri vært lettere.

Oppdatert, herlig indisk og norsk side om side

12. januar 2021

«Merge Emerge» er et oppløftende tidsbilde, mye åpnere, energisk og fargerik enn tida den slippes i. Heldigvis.

Juleduetter: Forutsigbare svulstigheter, bling på norsk og dårlig samvittighet

20. desember 2020

Blant all julemusikken finner du denne gjentatte øvelsen: Duettene. Vi har hørt på et utvalg. I år vil «alle» synge med Trygve Skaug.

Samtidsmusikk er ikke samtidsmusikk

25. november 2020

DOBBELTANMELDELSE: To nye norske plater belyser avstanden mellom ytterpunktene i vår tids kunstmusikk; Vilde&Ingas «How Forests Think» og Marcus Paus’ «Dypt i forledelsen. Sanger til dikt av Jens Bjørneboe».

En mann som omtaler seg sjøl i tredje person

20. november 2020

«Plateparadiset» av Sæmund Fiskvik er umulig å forholde seg til – men vanskelig å overse. I en forvirra, problematisk form serverer kaderen fra gullalderen oss Sannheten.

Når verden vises i talenter fra Oslo

17. november 2020

Oslo World UNG programmerte med hjemlige artister i år. Stjerneskuddet Darkboat stjal mer av showet enn han som vel egentlig var headliner.

Dobbeltanmeldelse: Kurateringens kunst

16. november 2020

To nye norske plater med klassisk duorepertoar fra Beethoven og Sinding understreker viktigheten av tydelige programmer, skriver Maren Ørstavik i sin anmeldelse av to av høstens utgivelser.

Oslo World: HURGU!

12. november 2020

KONSERTMELDING: Ein begeistra levande inspirert Paal Nilssen-Love introduserte oss for eit nytt prosjekt på Cosmopolite på Oslo World-fredagen. Takk til Circus som vekte oss opp frå «eit flatare liv».

Oslo World: Blå unplugged

10. november 2020

Sjølv om både Kamara og Nova Amor dessverre måtte melde avbod, fekk vi oppleve nokre av dei mest spennande stemmene på den norske r´n´b-scena i eit intimt format.