Arkiv

Intervju

Knut Reiersrud sprer sine vinger i skumringen

22/09/21

– Uglelyden er ryggraden i musikken min, sier Knut Reiersrud da Ballade møter han dagen etter en forrykende Sildajazz-konsert i Haugesund. Vi blir sittende lenge, og får høre både anekdoter om jamsessions med mange av bluesmusikkens største, møter med folkemusikere fra alle verdenshjørner – og plassen Beethoven og Dvorak har på hans nyeste plate.

Inspirasjoner: Kenneth Ishak velger Jenny Hval

21/09/21

– Ha troen på det man gjør. Kanskje man må holde på en god stund før det skjer. Den rennomerte gitarpopprodusent Ishak går avantgarde når han skal løfte fram sin største samtidige norske inspirasjonskilde.

Klangforum Wien på Ultima: Musikken må leve utover premieren

17/09/21

Berekraft gir ikkje berre økonomiske, men også kunstnariske fordelar. – Det tverrkunstnariske er avgjerande for å utvikle samtidsmusikkfeltet til eit større publikum, seier leiar av Klangforum Wien, som tror på samarbeid mellom festivalar, komponistar og musikarar for vidare liv – og publikum – for musikken.

Grundig orkestrert perkusjonist

09/09/21

Norges musikkhøgskoles storband fikk brynt seg på Helge Sundes ambisiøse orkesterversjoner av Marilyn Mazurs låter i Chateau Neuf i Oslo sist fredag. En ukes intens øving ga full uttelling og etterlot en lykkelig, dansk trommeslager på scenen etter konserten.

Ung komponist med utforskertrang

07/09/21

I august ble det første Ung komponist-stipendet delt ut, og vinneren ble Philip Edwards Granly (23) fra Ski. Her forteller han om inspirasjonskilder, om hvordan han går frem når han komponerer og om å være uenig med notene til Beethoven.

Musikkvalget 2021: – Ingen godtar at noen må spille organisert fotball i en skråning

31/08/21

– Forutsigbarhet for frivilligheten! I Ballades valgserie får norsk musikkliv si hva som er viktigst for dem etter halvannet år i krise og like før stortingsvalget. Hvor mye har det å si for dem hvilken farge regjeringen får? I dag: Styreleder i Norsk musikkråd.

Kouame Sereba: En evig optimist

26/08/21

Stemmekunstneren og multi-instrumentalisten Kouame Sereba kom til Norge i 1983. Før han landa på Fornebu hadde han knapt hørt om landet her oppe ved Nordpolen. Siden har han spredd glede og varme til tusenvis av nordmenn fra landsende til landsende.

Med sorg og motivasjon i hjertet: Artister til kamp i Repparfjord

12/08/21

Ella Marie Hætta Isaksen samler musikerkolleger i protestleiren i Repparfjord, mot forurensning og innskrenking av samisk reindrift.

Inspirasjoner: Susanna Wallumrød velger Sidsel Endresen

09/08/21

Ballade har snakket med sangeren, pianisten og låtskriveren Susanna Wallumrød, aktuell med albumet «Live», som hun slipper sammen med David Wallumrød 13. august. Her snakker Susanna om sitt forhold til Sidsel Endresen – ingen norske utøvere har inspirert henne mer.

Pionermemoarer fra norsk moderne musikks start

01/07/21

En amerikaner på jakt etter mening: Hal Clark fant sin inspirasjon i 70-tallets Norge, og det var komponist Arne Nordheim som trakk ham hit.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk