Arkiv

Intervju

Jeg har et kreativt trøkk som jeg ikke vet hvor kommer fra

26. november 2020

Plateselskapet Fabra lanserer 28. november en CD med to verk av Maja S. K. Ratkje, begge fremført av Trondheimsolistene ledet av Geir Inge Lotsberg. Komponisten bor landlig et par mil sør for Oslo, der Bodil Maroni Jensen møtte henne til et intervju og en situasjonsrapport.

Inspirasjoner: Myra velger Arif

9. november 2020

Etter å ha snakket hele høsten om hvor glad hun er i Bjørn Eidsvåg, tror kanskje mange at han kunne være Myras fremste inspirasjonskilde. Den oslobaserte bergensrapperen velger seg i stedet den adskillig mer sjangerbeslektede Arif.

Nils Petter Molvær: – Dette er ikke noe influensa, dette er blodig alvor

5. november 2020

Den verdensberømte trompeteren Nils Petter Molvær er i ferd med å komme seg ut på den riktige sida av det han betegner som et reint helvete. Han blei smitta av Covid-19 for tre uker siden, og har vært innlagt på sjukehus – to ganger.

Operafestival i krevende jubileumstid

4. november 2020

Oslo Operafestival feirer 15 år med ny opera om Kirsten Flagstads liv, skrevet av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge. Men bare noen få får oppleve den i denne omgang.

Klubben Blå stenger: – En stor jafs av Oslo-sjela

3. november 2020

En av landets lengstlevende og mest kjente klubber, Blå i Oslo, meldte rett før helgen at de kommer til å stenge dørene etter jul. Her refererer vi fra noen av de mange reaksjonene som har kommet etter den annonserte stengingen, og fra prat med et band som har et nært forhold til klubben ved Akerselva: Frank Znort Quartet, som har spilt fire sett gratiskonserter på Blå hver søndag siden 2007.

Kutt i kulturbudsjettet: – Løper fra løfter

30. oktober 2020

Ultimafestivalens leder mener at byrådet løper fra politiske løfter, svekker Oslo som internasjonal kulturby og dessuten ikke forstår situasjonen koronakristen har bragt kulturlivet opp i.

Ane Brun i Ballades podkast: – Jeg har en veldig vitenskapelig religion

29. oktober 2020

Alt henger sammen. Hør en hverdagslig prat om alt det som griper inn i hverdagen: Sorg, død, takknemlighet, kjærlighet – og naturen. Møt Ane Brun i Ballade radio.

Ulver: Underverdenens mellommenn

28. oktober 2020

Når vi trekkes inn i undergrunnens dans, er det ikke hardt og brutalt. Lag på lag med lumske bilder som leveres i relativt lysere toner resulterer i at musikken kapsler seg inn i sitt eget mørke. Den fengsler istedenfor å være frastøtende. Les Sally Riahis essayistiske intervju med Ulver, om kvinnesymbolikk, film noir-og spillmotiver, forholdet mellom lyd og bilde – og fremtiden til bandet.

Oslo World: – Programmet er globalt, selv om det er helt lokalt

27. oktober 2020

Oslo World kunne velge å avlyse årets festival. Isteden valgte de å hyre inn 220 artister bosatt i Norge.

Ane Brun: – Ingen tid for bullshit

19. oktober 2020

Norge stengte ned. Ane Brun ble koronafast i Oslo. Så begynte hun å slippe låter – en etter en. Noen få fans fra hele verden fikk høre låtene først, i personlige møter. Nå kommer to hele album på rad fra den store artisten.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hovedinstrument-lærer på klarinett

Barratt Due musikkinstitutt

Hovedinstrument-lærer på horn

Barratt Due musikkinstitutt