Lars Lillo-Stenberg på Ballades Bak ordene live, januar 2020 (Foto: Lars Opstad)

Ballade radio: Om Prøysen, samisk stolthet og Lars Lillos 300 sanger

Live on tape: Vi inviterte mannen bak «Tøff i pysjamas» og «Neste sommer» og dama bak Mari Boines viktigste låt opp på scenen. Hør det hele her i fersk podkast fra Ballade!

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

– Nå er jeg jo ganske rutinert på å være med selv som låtskriver. Jeg har skrevet rundt 300 sanger. I motsetning til før er jeg ganske rask til å høre om noe ikke er bra nok. Men gjør det at jeg får det til bedre? Disse tingene hadde jeg ikke peiling på da jeg lagde de første låtene. Slik sammenligner deLillos’ frontfigur og låtsnekrer Lars Lillo-Stenberg tida som fersk i popgamet, tida da «Tøff i pysjamas» ble til, med den helt nye plata, «Dum som et menneske».

Panel og publikum under Ballade live: Bak ordene, Fritt Ord 20. januar 2020 (Foto: Lars Opstad)

Hør også historien om en av nyere samisk pops viktigste låter. Kvinnen bak er dikter Rawdna Carita Eira.

– Jeg har ingen kontroll på hva som blir bra, eller hva andre oppfatter som bra og som når fram til lytteren. Men jeg jobber jo med stemningene. I dette opptaket fra Ballades scene forteller Eira om egne metoder, og også om den unge historiske personen Elle, en av lederne i Kautokeino-opprøret, som nettopp ble til Mari Boine (og etterhvert Isáks) sang med samme navn.

Ballade radio denne gang er: Artist Lars Lillo-Stenberg og dikter Rawdna Carita Eira i samtale med musikkjournalistene Brand Barstein og Siri Narverud Moen. Et opptak av panelsamtalen vi avholdt; om hverdagens viktigste tekster – de du hører i musikken – fra scenen hos Fritt Ord 20. januar 2020.

Her finner du Ballades nyeste podkast

*HØR PÅ SPOTIFY *

*HØR I ITUNES eller fra din foretrukne podkastplattform *

*HØR PÅ SOUNDCLOUD:

Ballades serie om sangtekster, Bak ordene, er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Rawdna Carita Eira og Lars Lillo-Stenberg i samtale om lyrikken i musikken. Hos Fritt Ord, 20. januar 2020 (Foto: Lars Opstad)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev