Arkiv

Essay

Å forme eller bli formet

23/05/23

Samtidig som at advarslene mot kunstig intelligens tårner seg opp, letes det febrilsk i skuffer og skap etter mottrekk. Hva er det vi mennesker er i stand til som maskinene ikke kan?

Bjørn Alterhaug: Kunsten å improvisere

17/03/23

Kunnskap får man ikke bare ved å samle opp fakta. Mye kommer springende, eksperimenterende, underveis. Kunnskapen og forståelsen for improvisasjon er liten, skriver jazzmusiker og pedagog Bjørn Alterhaug, som slår et slag for improvisasjon som læringsmetode.

Mestermøter: En utstilling der konsertprogrammet er det mest interessante

14/02/23

I «Mestermøter» utforsker Nasjonalmuseet møtet og samspillet mellom visuell kunst og musikk. Ballades utsendte reflekterer rundt musikkaktiviteten og verkene som henger på veggene, og rundt hva som skjer når instrumenter går fra rollen som bruksobjekt og arbeidsredskap til utstillingsobjekt og kunstverk.

Vår vestafrikanske popeksplosjon: Eventyret fortsetter

06/02/23

Vår vestafrikanske revolusjon:  Hvordan forandrer det afrikanske fokuset i ny populærmusikk nordiske lyttere og scener? Hvordan havna vi skrikende «shaaaayooooo» i Sandvika i juni 2022? Ballade-skribent George Kwadwo Ofori skriver i tre deler om hvordan afrobeats vokste til å prege toppene i en globlisert musikkverden. Fra afrobeat til afrobeatS – Første del finner du her. […]

Nigerias superstjerne fikk Drakes drahjelp – Drake får dansbarhet og autensitet

03/02/23

Hva skjer, Vest-Afrika ll: Vestafrikanske hovedsteder er gryende hotspots for musikkbransjen. Følg musikken derfra på deres reiserute i avkolonialisert palmevinrus, gjennom et syntha 80-tall og til dagens afrikanske megastjerner.

Hva skjer, Vest-Afrika?

02/02/23

Tøyenparken, meet Lagos: Vestafrikanske hovedsteder er gryende hotspots for musikkbransjen. Music Norway reiser på showcasefestival i Ghana og landets highlifestjerner kommer og spiller i Oslo. På tide å regne opp hva som er afrobeat og afrobeats.

Inventing noe anna – stemmer i eksperiment

13/09/22

På eksperimenteringstreff med VoxLab hører jeg nye verk, ser Norges plass i den internasjonale scenen, og tenker på framtida for ny vokalmusikk, skriver Karoline Ruderaas Jerve.

Hva kom først i popen: maska eller speilbildet?

03/08/22

Døden i blitzlyset – frihet i en liten maske? Popmusikken er full av paradokser, og akkurat nå er det største av dem masker og overeksponerte selvbilder.

Uforlignelig lyddrama. Tanker om Jacobsens seljefløyte, teknologisk mimesis, en ukrainsk naturfilosof og den frigjørende musikken.

12/05/22

Komponist og festivalsjef Glenn Erik Haugland har lyttet til Hans Fredrik Jacobsens kommende plate «Svadilja» og skrevet en tekst med tanker som går i samtale med musikken, fuglene og naturen.

Det var redsel å spore inne på Munchmuseet sist helg

16/02/22

Hva kan en a capella rave-libretto fortelle om menneskets lengsler?

Stillinger

Produsent

Stormen bibliotek

Rådgiver Kultur

Moss kommune

Pedagogstilling

Stormen bibliotek

Organist/ menighetsmusiker

Arendal kirkelige fellesråd – Tromøy menighet