Arkiv

Aktuelt

Feire gjenåpninga med norsk musikk: Ballade video CVIIII

24/09/21

Nå åpner vi oss! For kulturen og alles beste krysser vi fingrene for det. Med Ane Brun og Ingebrigt Håker Flaten har Ballade i dag to premierer, i landets mest sjangeråpne musikkspalte.

Banner og sampler og alt er lov – bare ikke å spille på instrumenter

23/09/21

– Plata kommer utstyrt med advarsel. Vi sparker i alle retninger når vi først har begynt. Jørgen Nordeng, eks-Joddski, eks-Tungtvann, begår pønkhistorie med sitt nye band Polardegos.

Inspirasjoner: Kenneth Ishak velger Jenny Hval

21/09/21

– Ha troen på det man gjør. Kanskje man må holde på en god stund før det skjer. Den rennomerte gitarpopprodusent Ishak går avantgarde når han skal løfte fram sin største samtidige norske inspirasjonskilde.

Klangforum Wien på Ultima: Musikken må leve utover premieren

17/09/21

Berekraft gir ikkje berre økonomiske, men også kunstnariske fordelar. – Det tverrkunstnariske er avgjerande for å utvikle samtidsmusikkfeltet til eit større publikum, seier leiar av Klangforum Wien, som tror på samarbeid mellom festivalar, komponistar og musikarar for vidare liv – og publikum – for musikken.

Oslo Operafestival går som planlagt

16/09/21

Mens kulturstreiken rundt i landet trappes opp, går Oslo Operafestival fra fredag 17. september og i en uke framover, på . – Vi er ekstra glade for at vi kan gjennomføre festival som planlagt slik at frilansere kan ha noe jobb i denne meget vanskelige tiden, sier operafestivalsjef Gjøril Songvoll.

Kulturturisme og festspel i Geiranger

16/09/21

Festspela i Geiranger arrangerast for første gong denne helga, med Tine Thing Helseth som eit av toppnamna på plakaten. Fredag er konferansen «Kulturturisme – ei kjelde til berekraft?», som del av Geirangerbygdas festspel.

Disse er Neste generasjon musikkbransje og får starthjelp

16/09/21

Skal stoppe kompetanseflukt: – En god modell som også staten bør se på, sier kulturbyråden i Oslo når første runde av starthjelpen «Neste generasjon» er delt ut.

En danser på tinget for Arbeiderpartiet

15/09/21

Kartellets danser Nils Ole Foshaug er valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Troms – kultur er en av hans hjertesaker, men forsvar i nord er hans prioritet nummer én.

Tvinger fram meninger om musikk

14/09/21

Alt handler om å nå ut over scenekanten, gjør det ikke? Med sitt nye kurs i manifest-skriving ville Musikkhøgskolen bevisstgjøre studentene.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk