Arkiv

Aktuelt

Homofil kjærlighet inn i sangboka – og inn i Operaen

27/01/23

Hvor var de homofile kjærlighetshistoriene i sangboka? Balletten om tiltrekning mellom to menn? Nils Bech fortsetter å «set things straight» ved å synge skjeivt.

2023 i følge jævla Nordpolens plateutgiver

26/01/23

Han trodde han slutta som konsertarrangør, men ble henta inn av noen som ville at han skulle fortsette. I tillegg til de tre plateselskapene og jobben med Hall of Fame. Her er ståa i følge Robert Dyrnes.

– Blir litt sur når jeg tenker på han svensken med alle milliardene

25/01/23

2023, HVA BLIR DET? – Etter dette slippet har det gått opp for meg hvor mye jeg har promotert for Spotify indirekte ved å dele lyttinger, stories og så videre. Juni Habel lager hjemmelaget musikk som er viktig for henne, uten full oversikt over musikkstrømmebransjen hun forer.

Fransk ridderorden til Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestivals Bente Johnsrud

25/01/23

Festivaldirektøren får utmerkelsen «Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres» for sitt fremme av fransk kultur og musikk i Norge.

Bugge bygger med Boine i 2023

24/01/23

Hvordan blir musikken i 2023? Bugge Wesseltoft spår og rigger for ytterligere turneer og plater – egne og andres – i 2023.

Vind fra vidda ga ham en «svensk Oscar» for beste filmmusikk

24/01/23

Musikken til dokumentarfilmen «Historjá – Stygn för Sápmi» vant gjev pris i Sverige.

Soft City representerer Norge i International Blues Challenge i Memphis

20/01/23

Torsdag denne uka reiste bandet Soft City på en 12-dagers tur til sørstatene i USA. Der representerer de Norge og Norsk Bluesunion i den store bandkonkurransen International Blues Challenge (IBC) i Memphis, Tennessee. Før konkurransen starter skal bandet gjøre konserter på klubber og juke joints i Clarksdale, Mississippi og i Memphis.

Kulturrådet vil ha større musikalsk mangfold i turné- og virksomhetstilskudd

19/01/23

Kulturrådets musikkutvalg for turné- og virksomhetstilskudd setter av inntil to millioner kroner til en satsing på større musikalsk og kulturelt mangfold blant musikere, artister, ensembler og band.

Flammer Dance Band turnerer Europa med legende fra egen sjanger

18/01/23

Hett, hett hett: De fant Ghanas funkstjerne Rob i platekasser i sin musikalske oppvekst. Nå turnerer de klubber i europeiske byer sammen.

To Oslo-klubber med musikkprofil stenger dørene

13/01/23

Siste dans for Khartoum Contemporary Art Center og Godthåb Cafe & Bar.