Arkiv

Aktuelt

– «Music is the best passport»

21. januar 2021

Jazztrompetisten Kristoffer Eikrem er aktuell med et tidsriktig norsk-koreansk samarbeid.

Kulturhus om ny kommuneregel: – Umulig å kontrollere

21. januar 2021

– Full nedstenging hadde vært lettere å forholde seg til. Det sier en av kulturhussjefene om at kulturarrangement nå ikke kan ha publikum fra utafor egen kommune.

Wintermezzo: Gratis strømmefestival

20. januar 2021

Bergen Filharmoniske Orkester inviterer til en fire ukers nettfestival med store klassiske navn på den digitale konsertarenaen Bergenphilive.no.

Raja innfører kommunegrenser på kulturpublikum

19. januar 2021

Nytt krav til arrangørene: Skal vi avvise billettholdere fra andre kommuner som allerede har kjøpt billett? Slik lyder reaksjonen på dagens koronanyhet fra Abid Raja til arrangører.

Sverre Knudsen oppsummerer Laila Bertheussen-saken

19. januar 2021

Og Center of the Universe har laget musikkvideoen «Hemmelig printer». Laila Bertheussen – slik dukker hun opp i ord og toner.

– 60 prosent er et riktig nivå

17. januar 2021

Kompensasjonsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende forlenges til 1. juli, men holdes på 60 prosent. – Jeg mener at 60 prosent er et riktig nivå, sier statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Vegard Einan. Både fagorganisasjoner og politisk opposisjon mener at de berørte burde fått kompensert 80 prosent av inntekten.

Selvsensur – en farlig fiende

15. januar 2021

INNLEGG: Nå som dommen mot Laila Bertheussen har falt hadde det vært på sin plass om statsminister Erna Solberg trådte frem og sa noen dyptfølte ord om hvor viktig den frie kunsten er. At det ikke er kunstnere som har ansvar for politikernes arbeidsvilkår, men tvert i mot politikerne som skal sørge for gode kår for den frie kunsten og for uredde kunstnere.

Deeyah Khan: – Utrolig at vi ikke beskytter kunstnere bedre når vi ser hvor mye kunsten betyr

12. januar 2021

Deeyah Khan mener musikkutdanningen er en forutsetning for hvordan hun lager sine prisbelønte dokumentarfilmer. Hun har selv sluttet som artist, men bruker mye tid på å bedre situasjonen for andre musikere.

Abid Raja, januar 2021: – Utsett eller avlys!

5. januar 2021

– Jeg vil oppfordre kulturlivet til å følge rådet om å avlyse eller utsette arrangementer i disse to ukene. Kulturministeren kommenterer det som ser ut som en fjortendagers lockdown for arrangører i hele landet.

Nytt koronaregime: Trist start for den konsertlystne i 2021

5. januar 2021

Det nye året gir foreløpig ingen ny giv for livemusikken. – Svært kritikkverdig, sier konsertarrangørenes leder når usikkerhet og avlysninger følger regjeringas nye koronaanbefalinger.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole