Arkiv

Aktuelt

Beste norske musikkvideo – påmeldingsfrist nå!

31. juli 2021

Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) kårer Beste norske musikkvideo i samarbeid med Vill Vill Vest til høsten, og påmeldingsfristen er søndag 1. august.

Koronamilliardene: Noen få kulturaktører har fått mest

3. juli 2021

– En ny måte å tenke kulturpolitikk på, påpeker Kulturrådets analytiker.

– Klassisk musikk er noe alle mennesker trenger

2. juli 2021

Fjord Classics ønsker at alle skal oppleve klassisk musikk. – Vi ønsker at flest mulig skal få det kicket, den opplevelse, den plutselige innsikt som dette kan gi, sier kunstnerisk leder Lars Anders Tomter. I kveld rundes festivaluka i Sandefjord av.

Pionermemoarer fra norsk moderne musikks start

1. juli 2021

En amerikaner på jakt etter mening: Hal Clark fant sin inspirasjon i 70-tallets Norge, og det var komponist Arne Nordheim som trakk ham hit.

Pandemien og publikum

1. juli 2021

Mange publikummere mener det har vært for strengt med stengte kulturarrangement. Første del av en stor undersøkelse av pandemiens følger er nå ute.

Nordnorsk Jazzensemble og Leagus: Dette grønne livet

30. juni 2021

Under Festspillene i Nord-Norge var det endelig klart for konsert med det nyetablerte Nordnorsk Jazzensemble. Sammen med duoen Leagus framførte de bestillingsverket «Flora Eallin», en ode til det grønne livet.

Tom Gravlie: Ønsker nytt skapende forum for mangfold og musikk

30. juni 2021

Rikskonsertenes internasjonale virksomhet kommer i ny bok. Den tidligere avdelingsdirektøren Tom Gravlie i nå nedlagte Rikskonsertene håper effektene ikke forsvinner.

Vinjerock

2030 er den store tidsfristen

29. juni 2021

Verktøyene for klimakutt i kulturbransjen er her: Både en egen klimakuttguide, og en norsk kalkulator for utslipp i kulturbransjen er lansert.

Nytt styre ved Musikkhøgskolen henta frå bank, sport, metal og akademia

29. juni 2021

Astrid Kvalbein skal leie eit styre med Inga Bostad, Stein Bjelland, Svein Tore Samdal – og Monica Larsson og Ivar S. Peersen.

Vinjerock dykker ned i komposten

28. juni 2021

– Det blir vanskeligere å klimakutte etter at du har tatt de største, første grepene. Allikevel; da EUs forbud mot engangsbestikk og -glass kom, var fjellfestivalen klar.

Digitale festivaler og konserter