Arkiv

Aktuelt

Trulz & Robin gir ut ny musikk hver uke

2. mars 2021

Hver torsdag er det «Once a week»-dag hos ringrevene Trulz og Robin. I pandemien gleder de seg over å dele mengder med musikk med publikum. Snart kommer låt med selveste Bobby McFerrin.

Fri Kunst: – Vi må bruke den friheten vi har

1. mars 2021

I dag starter Fri Kunst, en ukes markering av kunstnerisk ytringsfrihet. – Stadig flere kunstnere, også i Norge, utsettes for hets og hatkampanjer. Og kunstnerisk aktivitet trues. Dette brer om seg om vi ikke er påpasselige, sier Jan Lothe Eriksen til Ballade.

NY JOBB: Ingrid Ytre-Arne til Musikkforleggerne

26. februar 2021

Musikkforleggerne har ansatt Ingrid Ytre-Arne som prosjekt- og medlemsansvarlig, en jobb som innebærer blant annet å tilrettelegge og gjennomføre arrangementer for medlemmer og øvrig musikkbransje.

Olivias Rekorder: Radikalt, skeivt og kvinnelig

25. februar 2021

Denne uka lanseres plateselskapet Olivias Rekorder. Synneva Gjelland og Maria Refsland vil løfte fram tekst og musikk av skeive og kvinner, og første plate ut er «Sagaen om kor faen det blei av Norge».

Smerz albumdebuterer – med skisseblokka åpen

24. februar 2021

Etter profilerte spillejobber der musikken var uferdig, fant Smerz formen på musikken. Når albumet nå kommer snakker vi selvsagt med dem om … familien. Familien Stoltenberg? Nei, mest Motzfeldt!

Kjære folkevalgte. Nok er nok.

24. februar 2021

Vi er ikke en bransje som bare kan settes på vent. Det skriver musiker Emilie Heldal Lidsheim i åpent brev til politikere og myndigheter.

Raja rydder i koronaforskrift: – Misforståelse

23. februar 2021

Sceneteknikerne var fortvilte over det de hadde, som staten tok vekk. Etter flere runder med påstander mot hverandre, instruerer Raja nå Kulturrådet på nytt om koronastøtte.

Elleve steg nærare likestilling

23. februar 2021

Det europeiske initiativet Keychange arbeider for likestilling i musikkbransjen. Saman med den norske samarbeidspartnaren Oslo World fekk dei nyleg elleve norske musikkorganisasjonar til å skriva under på Keychange-erklæringa som oppfordrar til full kjønnsbalanse.

Minidokumentar fra Kråkesølv: Om å plages i et bittelite gult rom

21. februar 2021

Kråkesølv har laget minidokumentar og musikkvideo der de oppsummerer ti år som band og innspillingen av sitt siste album, «Force majeure». Om å plages i et bittelite gult rom, som de beskriver det.

Første rapper og tredje nordlending som får Prøysens ærespris

20. februar 2021

Jørgen Nordeng, også kjent som Jørg-1 og Joddski, mottok selveste æresprisen av de tre Prøysenprisene som ble delt ut denne uken. – Jeg er første rapper, og bare tredje nordlending, som får den, etter Terje Nilsen og Arthur Arntzen.