Live Maria Rogge

Årets Radka Toneff-pris til Live Roggen

Live Roggen fikk den meget høythengende prisen under en enkel men fin seremoni før John Zorn konserten under årets Molde Jazz den 15. juli. – Dette er det største jeg kunne ha ønsket meg, sier en fremdels fortumlet prisvinner til Ballade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

Den årvåkne Balladeleser husker selvfølgelig at vi hadde et interview med Roggen under årets Vossajazz, hvor vi særlig snakket om hennes soloprosjekt. Men denne gangen er det altså Radka Toneff prisen som dominerer samtalen.

Ballade: Har du kommet deg etter sjokket enda?

— Det kommer til å ta tid før dette synker inn, sier hun. – Det er det største jeg kunne ha ønsket meg, men det er nesten litt for tidlig å få en slik pris. Jeg mener, det føles som igår at jeg satt på jazzkurs og ikke visste hva jeg skulle finne på når jeg ble bedt om å improvisere. Og når jeg tenker på alle de andre som har fått prisen før meg, for eksempel Sidsel Endresen, Karin Krogh og Per Jørgensen… det er virkelig folk jeg beundrer og setter meget høyt, sier Roggen.

Ballade: Også er det jo litt penger..

— Jo, det er 25.000,-, men symbolverdien av få denne prisen er helt klart viktigst. Det er jo tross alt Radka Toneff vi snakker om her, hun har betydd enormt mye for meg som sanger, inspirasjonen hennes har vært og er så sterk at det nesten slik at jeg bruker henne som referanse; i den forstand at jeg hører på henne med jevne mellomrom for å sjekke at det jeg driver med er noe å samle på, forklarer Roggen. – Hun hadde en stil, hun hadde et imperativ om å alltid være ærlig og tilstede i det hun driver med, og det er noe jeg også tror på og forsøker å være.

Ballade: Skal du opptre noe på Moldejazz selv i år? Eller var du bare innom for å hente prisen?

— Jeg var innom en dagstur for å hente prisen, men jeg kommer tilbake for å synge med Trondheim Voices på lørdag den 19. juli. Det er et veldig fint ensemble, med mange utrolig flinke sangere. Jeg er veldig glad for å kunne være med der, avslutter hun kledelig beskjedent.

Ellers kan det nevnes at Live Roggen også vant Vitalprisen på Kongsbergjazzen i år og sammen med forrige Spellemanspris for jazz (med bandet «Come Shine») og den nylige Radka Toneff prisen er det ingen tvil om at dette her har vært et meget godt år for Live Roggen. Og enda er det 6 måneder igjen!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.