Come Shine, 2002

Kongsberg jazzfestival er igang

Onsdag 2.juli åpnet Kongsberg jazzfestival, som skal fylle den ærverdige gruvebyen med vellyd i fire dager til ende. Ballet ble åpnet av publikumsyndlingene Come Shine, som sammen med Kringkastningsorkesteret tolket jazzstandardmateriale på Kongsberghallens scene. Programmet for festivalen er som alltid meget rikholdig, med stjerner fra både inn-og utland, deriblant Diana Krall og Joe Lovano. Solveig Slettahjell, Brazz Bros, Jøkleba og Jaga Jazzist.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

Come Shine har de siste årene etablert seg høyt på den norske jazzhimmel, med sine særegene tolkninger av jazzstandardlåter. Sentrert rundt Live Roggens stemme, godt akkompagnert av et solid komp, bestående av Erlend Skomsvoll på piano, Håkon Mjåset Johansen bak trommesettet og Sondre Meisfjord på bass, har de utgitt to plater, den selvtitulerte «Come Shine» og Spellemannsprisvinneren «Do that Voodoo». På Kongsberg Jazzfestival forsterkes de med Kringkastingsorkesteret, som ofte deler scene med andre berømtheter, blant annet under Nobelkonsertene. I et presseskriv fra arrangørhold fremholdes det at – Orkesteret er lekent, nysgjerrig og bryter både sjangergrenser og generasjonskløfter. De viser at de er et barn av sin tid, og er opptatt av å utvikle seg sammen med lytterne, seerne og sitt konsertpublikum. Nå skal de få leke og utvikle seg med Come Shine, loves det.

Årets største trekkplaster på festivalen er imidlertid uten tvil Diana Krall, som har solgt over fem millioner plater på verdensbasis, og som kommer til Kongsberghallen med sin faste komptrio. Arrangør og festivalsjef Revheim har dessuten snakket varmt om saxofonist Joe Lovano («en av vår tids store tenorer»), med inspirasjonskilder som spenner fra Ornette Coleman og John Coltrane til Enrico Caruso. Blant andre utenlandske gjester på årets Kongsberg-meny er den tyske trompetisten Alex Dörner (i dobbel solo-konsert med Ingebrigt Håker Flaten), den islandske pianisten David Thor Jonsson og svenske Bobo Stenson, samt den tyske avantgarde-sangerinnen Meret Becker, som Revheim entusiastisk omtalte som «en syngende sag». Ellers vil den smått nokså legendariske musikeren, platedirektøren og skribenten Eugene Chadbourne tilbringe hele uken i Kongsberg, sammen med improvisasjonsmusikeren Pat Thomas og det origniale Mothers Of Invention-medlemmet Jimmy Carl Black.

Også Brazz Bros vil bruke en hel uke i Kongsberg, og vil i løpet av en av en hektisk uke stå for både workshop for barn, seminar for næringslivet og egen kirkekonsert. I Poesioasen vil både Gåte og Vamp avsløre litterære inspirasjonskilder, mens Kolbein Falkeid, Bertrand Besigye og Nils-Øivind Haagensen er noen av poetene som dukker opp. Norsk-iranske Pouyan Abdoli og norsk-indiske Jai Shankar vil spille musikk inspirert av sine opprinnelige hjemland, og Per Jørgensen, Audun Kleive og Jon Balke vender tilbake som Jøkleba, mens Motif, Solid!, Håkon Kornstad Trio, The Real Thing, Urban Connection og The Parish med Solveig Slettahjell er noen av de andre gruppene som skal i ilden. Barnivalen byr på bl.a. Lyriaka og Gumbo, bluesfans får konserter med bl.a. Buskerud og Amund Maarud Band.

Kongesberg jazzfestival varer fra 2. til 5. juli. For mer informasjon om Kongsbergfestivalens program og hvordan man kan komme seg dit, se lenkene under.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev