Revheim-Flesjo

Revheim til Kongsberg

Snakk om scoop: Martin Revheim, som har bygd opp Blå til en gedigen kulturinstitusjon i Oslo, er ansatt som daglig leder i Kongsberg Jazzfestival. Han etterfølger Tore Flesjø som blir daglig leder i Norsk Jazzforum.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Å etterfølge Tore Flesjø er selvfølgelig ingen spøk, men i Martin Revheims tilfelle må han «hoppe etter» seg selv og ikke bare Flesjø. Det er utvilsomt ingen liten bragd å ha utviklet Blå fra et nullpunkt (før starten i februar 1998) til å bli fluepapir for det mest interessante av det som kryper og strekker seg i norsk og internasjonalt musikkmiljø. Musikkmagasinet Down Beat kåret da også Blå til en av verdens 100 beste steder å nyte jazz på. Så da skulle Kongsberg Jazzfestival være godt rustet til å markere seg videre i norsk og internasjonal sammenheng.

29 år gamle Revheim sier i en kommentar at han «er stolt og glad» over å ha blitt tilbudt stillingen. Han skal ifølge jazzfestivalens ansettelsesutvalg ha vært storfavoritt blant kandidatene. – Når Martin Revheim takket ja til tilbudet, er det ingen tvil om at vi har fått innfridd vårt førstevalg, sier styreleder Else-Irene Hansen.

Revheim har utviklet Blå til å bli en virksomhet med 420 arrangementer i året, 14 millioner kroner i omsetning og fire heltids- og 60 deltidsansatte. Han har også hatt en rekke engasjementer for jazzfestivaler, Norsk Jazzforum og NRK, i tillegg til å være hobbymusiker.

— Kongsberg Jazzfestival skal være en formidler av moderne kvalitetsjazz, og det har vært viktig for oss å finne en person som kan videreføre denne musikalske profilen. I arbeidet Martin Revheim har gjort på Blå ligger beviset som gjør oss sikre på at vi har funnet rett person, sier Hansen.

Selv sier Revheim at jazzfestivalen i Kongsberg er «landets hyggeligste.» – Festivalen har en unik stab. Jeg opplever at de som jobber der har stor dedikasjon. De har ikke falt for fristelsen til å vokse i bredden, men vokser heller i kvalitet. Festivalen får avantgarde og folkefest til å svinge sammen.

Kongsberg Jazzfestival avsluttet sin 2002-utgave i helgen (3.-6. juli), hvor blant andre Joshua Redman, Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Paal Nilssen-Love og Solveig Slettahjell Band har spilt.

Den 38. festivalen i rekken er den best besøkte og mange av konsertene har vært utsolgt. Over 13.000 billetter ble solgt til festivalen.

Under festivalen ble det også delt ut Vital-pris til Håkon Kornstad Trio. 50.000 kroner blir utbetalt kontant til bandet, mens et likelydende beløp automatisk går til en «takk for prisen»-konsert under neste års festival.

— Vi har aldri hatt et så stort publikum, sa Kornstad under utdelingen. – Kanskje vi skal løpe og hente instrumentene, gliste han.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.