Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: The French Connection

Trioen med navn fra en filmklassiker fra syttitallet bringer oss nye og gamle frankofonsanger, fra elyseene i Paris til havblikk fra Vest-Afrikas kyst. Hvitt og blått, «Blanche et Bleue», kanskje er det nettopp horisonten vi får et glimt av i ukens video?

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

– Hvem er The French Connection?
– Vår fransk-norske trio The French Connection består av Ombeline Chardes på bratsj, Nina Krogh på vokal og Cathy Donnelly på cello. Samarbeidet vårt startet i 2015. Ombeline er fiolinist, bratsjist, komponist og dirigent. Nina er visuell kunstner og vokalist, med en veldig særegen stemme. Cathy er en klassisk cellist som alltid er med for å spille helt andre typer musikk med oss!

Bratsjist Ombeline Chardes i French Connetion (Foto: Elisa Bates)

– Hvordan vil dere beskrive musikken deres? Hva ønsker dere å formidle?
– The French Connection ønsker å ta deg rundt i hele verden ved hjelp av det franske språket. Vi fremfører både nye og gamle frankofon-sanger, alt fra franske klassikere (chansons française) til sanger fra Vest-Afrika. Repertoaret vårt inkluderer sanger fra Edith Piaf, Guy Béart, Serge Gainsbourg, Rokia Traoré, Youssou N’dour og mange flere.

The French Connetion, med Cathy Donnelly på cello (Foto: Elisa Bates)

– Hva tenker du/dere om denne digitale formidlingen av musikken gjennom Samspill Sessions?
– Det er en flott mulighet for kunstnere å synliggjøre seg under denne vanskelige koronatiden. Takk, Samspill, for det fantastiske initiativet!

Se liveframføringen av låten «Blanche et Bleue» her:

På bandets hjemmeside og Facebook-profil kan du lese mer om trioen.

OM SAMSPILL SESSIONS
Samspill og Ballade har startet opp et samarbeid om visning av en serie med korte konsertopptak i Samspill Sessions. Det er organisasjonen Samspill International Music Network som står bak initiativet, interesseorganisasjonen for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge. Ballade viser videoene til de seks artistene og bandene som er del av Samspill Sessions, der de seks har spilt inn to låter hver på scenen hos Nordic Black Theatre/Caféteatret på Grønland i Oslo. Videoene er produsert av Elisa Bates (foto) og Bernt Isak Wærstad (lyd).
 

Til vanlig samarbeider Samspill med Cafe Sør i Oslo om konsertserien Sunday World, hvor nye artister og nye prosjekt får vist seg fram på en av Oslos myldrende livescener. Da koronautbruddet gjorde at samfunnet stengte ned i mars 2020 kunne ikke de resterende seks konsertene som var planlagt for vårens Sunday World-program gjennomføres som vanlig. Samspill hadde et ønske om å gi disse artistene et meningsfylt og alternativt tilbud til konserten, og rigget opp for opptak av liveframføringer i videoformat. De seks artistene i Samspill Sessions fikk tilbud om å spille inn og filme to låter hver live på Caféteateret, fordelt på tre intensive produksjonsdager.
 

Opptakene kommer i denne rekkefølgen:
29. sep. Orun – Caxixi
6. okt. Moisés Gadea – Tortillas
13. okt. Sondre Mæland – Opp og Stå
20. okt. Union of Cousins feat. Ifejilika – Bergen Blues
27. okt. The French Connection – Blanche et Bleue
3. nov. Diasporas – Panha-m bo Leva-m
10. nov. Orun – Do Pivete Pro Pivete
17. nov. Igor & Fetterforeningen – Plast
24. nov. Diasporas – Lua nha Testemunha
1. des. The French Connection – Mon Amie la Rose
8. des. Sondre Mæland – Angst
15. des. Moisés Gadea – Te Doy

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.