Ballade og Samspill presenterer Samspill Sessions: Moisés Gadea

Samspill Sessions er i gang, og denne tirsdagen får vi se og høre Moisés Gadeas «Tortillas».

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

– Hvem er du? Fortell kort om deg selv!
– Jeg er en nicaraguansk artist som lager latinamerikansk populærmusikk. Jeg inkorporerer det mangfoldet av rytmer og lyder som finnes i den latinamerikanske kulturen, spesielt fra Karibien.

– Hvordan vil du beskrive musikken din? Hva ønsker du å formidle?
– Musikken min er variert. Jeg har alt fra veldig glade rytmiske sanger til veldig myke og melankolske låter. Jeg skriver sanger med sosialt innhold for å vise solidaritet med de svakeste i samfunnet, og håper at min musikalske historiefortelling kan skape bevissthet i mennesker og vekke kjærlighet og håp i deres hjerter.

– Hva tenker du om denne digitale formidlingen av musikken gjennom Samspill Sessions?
– Jeg synes at arbeidet som Samspill har gjort med denne digitale artistlanseringen gjennom Samspill Sessions er fantastisk, spesielt i disse vanskelige tider der kulturlivet generelt lider, ikke bare i Norge, men i hele verden. Herjingen til Covid-19 har gjort at mange kunstnere står med store avbrutte prosjekter, uten å vite hva som vil skje med karrieren i fremtiden. Nå som vi ikke har kunnet gjennomføre konserter på normalt vis på en stund, setter dette prosjektet oss på scenen på en alternativ måte slik at vi holder musikken vår levende og kan fortsette å gi publikum kultur, dynamikk og rekreasjonen igjen.

Perkusjonist Ricardo Sanchez (Foto: Stillbilde fra videoen/ Karstein Grønnesby)

 

Her ser du videoen fra liveinnspillingen av låten «Tortillas»:

 

Kort omtale av artisten og bandet:
Moisés Gadea er en anerkjent nicaraguansk Trova-artist som spiller en kombinasjon av latinamerikanske rytmer og spenstige melodier. På scenen har han med seg perkusjonisten Ricardo Sanchez fra Bolivia og bassisten Sondre Jessen Bjerkeli. Poetiske tekster gjenspeiler et dypt engasjement for den sosiale virkeligheten i Gadeas hjemland, Nicaragua. Gjennom musikken ønsker Moisés Gadea å vise solidaritet, med sanger som bærer et budskap om rettferdighet, håp og refleksjoner rundt miljøet. Uttrykket hans har gjort ham til en sterk stemme i den nye generasjonen av sentralamerikanske Trova-artister.

Moisés Gadea har mottatt en rekke utmerkelser for musikken sin, blant annet Årets låtskriver (2008) og Årets vokalist (2013) av den Nicaraguanske Nasjonalforsamling, Institutt for nicaraguansk kultur. I løpet av sin over 15 år lange karriere har han rukket å turnere i over 13 europeiske land, både som gitarist for den internasjonalt anerkjente artisten Katia Cardenal og som soloartist.

Moisés Gadea har fem CD-utgivelser på plateselskapet Mokadiscos bak seg: Bien Arropado (2004), Aitimaa (2006), Laberinto (2008), Colección (2012) og Equilibrio (2017). For tiden jobber han med ytterligere to utgivelser, en av dem en barneplate.

Les mer på Moisés Gadeas Facebookside.

OM SAMSPILL SESSIONS
Samspill og Ballade har startet opp et samarbeid om visning av en serie med korte konsertopptak i Samspill Sessions. Det er organisasjonen Samspill International Music Network som står bak initiativet, interesseorganisasjonen for profesjonelle, internasjonale utøvere bosatt i Norge. Ballade viser videoene til de seks artistene og bandene som er del av Samspill Sessions, der de seks har spilt inn to låter hver på scenen hos Nordic Black Theatre/Caféteatret på Grønland i Oslo. Videoene er produsert av Elisa Bates (foto) og Bernt Isak Wærstad (lyd).
 

Til vanlig samarbeider Samspill med Cafe Sør i Oslo om konsertserien Sunday World, hvor nye artister og nye prosjekt får vist seg fram på en av Oslos myldrende livescener. Da koronautbruddet gjorde at samfunnet stengte ned i mars 2020 kunne ikke de resterende seks konsertene som var planlagt for vårens Sunday World-program gjennomføres som vanlig. Samspill hadde et ønske om å gi disse artistene et meningsfylt og alternativt tilbud til konserten, og rigget opp for opptak av liveframføringer i videoformat. De seks artistene i Samspill Sessions fikk tilbud om å spille inn og filme to låter hver live på Caféteateret, fordelt på tre intensive produksjonsdager.

 

Opptakene kommer i denne rekkefølgen:
29. sep. Orun – Caxixi
6. okt.  Moisés Gadea – Tortillas
13. okt. Sondre Mæland – Opp og Stå
20. okt. Union of Cousins feat. Ifejilika – Bergen Blues
27. okt. The French Connection – Blanche et Bleue
3. nov.  Diasporas – Panha-m bo Leva-m
10. nov. Orun – Do Pivete Pro Pivete
17. nov. Igor & Fetterforeningen – Plast
24. nov. Diasporas – Lua nha Testemunha
1. des.  The French Connection – Mon Amie la Rose
8. des.  Sondre Mæland – Angst
15. des. Moisés Gadea – Te Doy

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Produsent

Nordlysfestivalen

Eksamenskonsulent (førstekonsulent)

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Førstekonsulent (50%) i studieseksjonen

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev