Cato Strøm (Foto: Caroline Roka / TONO)

Facebook-avtale for TONO

Første avtalen gjennom lisensieringshuben Polaris HUB.

Kalender

The Sequels // Josefine Luna

23/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

FIA OFIA – RELEASEKONSERT & ETTERFEST

27/04/2024 Kl. 20:00

Oslo

Lørdagsopera

27/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

FIA OFIA – RELEASEKONSERT

27/04/2024 Kl. 20:00

Oslo

Polaris HUB, et joint venture mellom de nordiske kollektive rettighetsforvaltningsforeningene TONO, Koda (DK) og Teosto (FIN), har inngått en lisensieringsavtale med Facebook, skriver TONO i en pressemelding.

– Avtalen innebærer enda et viktig skritt fremover i arbeidet med å sikre at nordiske rettighetshavere får betaling når musikken deres brukes digitalt, sier Cato Strøm, administrerende direktør i TONO.

Den nye avtalen mellom Facebook og Polaris HUB dekker Facebook, Instagram, Oculus og Facebook Messenger-tjenestene. Avtalen dekker også repertoaret til det islandske rettighetsforvalteren Stef. Musikk representert av de fire nordiske samfunnene vil være tilgjengelig for Facebook-brukere på hele det europeiske territoriet.

– Det faktum at Facebook har inngått en lisensavtale med Polaris HUB er ekstremt viktig for musikkskapere og deres rettigheter, og innebærer en anerkjennelse av den verdien musikk har for brukerne og for deres virksomhet, sier Åsa Carild, administrerende direktør i Polaris HUB.

Åsa Carild, administrerende direktør i Polaris HUB (Foto: Kristian Dugstad/TONO)

Nytt selskap bak Facebook-avtalen
Polaris HUB er et joint venture opprettet av de nordiske kollektive rettighetsforvaltningsorganisasjonene TONO, Koda (DK) og Teosto (FIN). I fremtiden vil Polaris HUB opptre på vegne av alle de tre organisasjonene når de forhandler og inngår avtaler med internasjonale digitale musikktjenester.

– Det nordiske repertoaret blir stadig mer attraktivt for musikklyttere over hele verden. Gjennom Polaris huben sikter vi mot å gjøre det enklere enn noensinne for onlinetjenester å tilby nordisk musikk til deres kunder. For oss innebærer huben at vi får mulighet til å redusere kostnader og dermed distribuere enda mer penger, raskere, til komponister, sangtekstforfattere og deres musikkforlag, sier Strøm i TONO.

Les mer om Polaris HUB her.
Les mer om hvordan brukerne kan benytte musikk på Facebooks tjenester her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.