I anledning Musikkteater i Bodø sin 10-årsdag urfremføres en opera av latviske Anitra Tumsevica.

Rød

Høsten 2006 lyste Musikkteater i Bodø ut en konkurranse for komponister fra Norden og de baltiske landene. De ønsket seg et nytt kammeroperatisk verk, med ungdom som målgruppe og med internasjonalisering og globalisering som tema.

19 søknader ble sendt inn, med stor spennvidde med hensyn til tematikk og musikalsk materiale. Tre komponister gikk videre til workshops med scenografer, dramaturger og regisører samt sangere og Bodø Sinfonietta.(les mer om prosessen her).

Det ble den latviske komponisten Anitra Tumsevica som nådde til topps med verket ”RØD”, som urfremføres førstkommende helg i Bodø.

Det 70 minutter lange verket er skrevet for 6 solister, 11 musikere og tre dansere – og har, som mange andre operaer, kjærlighet som tema.

Hildegunn Pettersen, Helge Rønning, Håvard Stensvold, Andreas Landin, Ståle Ytterli og Fredrik Strid er medvirkende sangere i forestillingen, som har regi og scenografi av Elisabet Ljungar, samt lysdesign av Marianne Thallaug Wedset. Dirigent Peter Szilvay står for den musikalske ledelsen, Bodø Sinfonietta utgjør ensemblet.

Dette i følge en pressemelding. Mer om produksjonen finner du her.

Publisert:

Del: