Bodø Sinfonietta2006/www.bodo-sinfonietta.no

Bodø Sinfonietta gjør kammeropera i Göteborg

Med reisestøtte fra UD drar Bodø Sinfonietta til Göteborg for å gjøre kammeropera i samarbeid med produksjonsselskapet MusikTeaterVerket. Arena for oppsetningen av Mark-Anthony Turnage`s «To stikk i hjertet» er Röda Sten, og premieren er lørdag 20. mai.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I samarbeid med produksjonsselskapet MusikTeaterVerket fremfører Bodø Sinfonietta kammeroperaen «To stikk i hjertet» av Mark-Anthony Turnage.

«To stikk i hjertet» er en poetisk monolog som pendler mellom nåtid og fortid. Den handler om en kvinne som etter å ha myrdet sin mann, kjemper i fengselet for å forstå og håndtere det som har skjedd. Innlevensen er så sterk at hun tidvis opplever mannens nærvær i cellen, i en dialog om hendelsene som ledet til mordet. Teksten er skrevet av den skotske forfatteren og dramatikeren Jackie Kay.

Forestilingen er et samarbeid mellom den svenske Statens Kulturråd, Göteborgs Kulturnämnd, Norsk Kulturråd og Levande Musik.

Bodø Sinfonietta ble stiftet i januar 1999. Konsertmester er Sveinung Lillebjerka, kunstnerisk leder er slagverkeren Rolf Lennart Stensø. Aktiviteten i Bodø Sinfonietta har hatt en markant økning de siste årene. Det konserteres jevnlig i Bodø Kulturhus, og blant høydepunkter er åpningskonserten under Iliosfestivalen i 2000, konserter under de fire komponisttreff i Bodø, Piteå, Oulo og Thorshavn og innspilingen av CDen «Singing Landscape» som ble lansert under Nordland Musikkfestuke i 2003. Sistnevnte CD inneholder musikk av komponisten Torstein Aagård Nilsen, opprinnelig fra Kabelvåg.

Bodø Sinfonietta samarbeider jevnlig med byens øvrige produksjonsmiljø, og har i tillegg knyttet til seg faste samarbeidspartnere på nasjonal og internasjonal basis. I så vel 2006 som 2007 er Bodø Sinfonietta invitert til Ultima-festivalen i Oslo. Musikkteateret i Bodø (MiB)og Bodø Sinfonietta har flere planer sammen om sceniske oppsetninger. Med midler fra Kulturrådet går Opera Vest inn med kompetanse på en rekke operaproduksjoner i dette samarbeidet. Først ut var operaen Frk Julie høsten 2004 i Bodø Kulturhus. Neste samarbeid er en opera for barn av Ole Henrik Moe etter barneboken Herr Alkabars Nesegf

Bodø Sinfonietta har tidligere spilt konserter i Sverige under Komponistmøte Nordkalotten i Piteå 2001.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev