Arvid Engegård/www.kirkemusikkfestivalen.no

Nordland musikkfestuke 5. – 13. august

Programmet til årets Musikkfestuke er nå offentliggjort. Festivalsjef og stab melder om høy kunstnerisk standard under årets program – med mange varierte kunstnere og artister, åtte urfremføringer, festivalprofil Arvid Engegård og jubileumskonsert med et utvidet Dance With A Stranger.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Nordland musikkfestuke arrangeres i år 5. – 13. august. Festivalsjef og stab melder om høy kunstnerisk standard under årets program – med varierte kunstnere og artister som Mike Stern, Leif Ove Andsnes, Det Norske Kammerorkester, Randi Stene, Lars Anders Tomer, Håvard Gimse, den finske trekkspill-virtuosen Kimmo Pohjonen, Mari Boine, Bodø Sinfonietta, Halvdan Sivertsen, SISU Percussion Ensemble, og et utvidet Dance With A Stranger.

Arvid Engegård festivalprofil
Årets festivalprofil er Arvid Engegård. Han er fra Bodø, og har en stor internasjonal karriere som fiolinist, kammermusiker og dirigent. Engegård opptrer hyppig på europeiske festivaler, men har i dag en stor del av virksomheten knyttet til nordnorsk musikkliv. Han er kunstnerisk leder for FMKN – ”Divisjonsmusikken” i Harstad, og for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.

Engegård blir dessuten mer og mer etterspurt som dirigent, og har de siste årene gjestet bl a Oslofilharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Mozarteum symfoniorkester og Belgrad Filharmoniske Orkester.

Engegård skal medvirke på hele sju ulike konserter under årets festival. Blant annet med sin egen strykekvartett, som dirigent for Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Det Norske Kammerorkester, i samspill med Jan Gunnar Hoff Group, Mike Stern og Kalibalik.

Spektakulært på Keiservarden
Videre vil Engegård medvirke under en av årets mest spektakulære konserthappeninger i Bodø. Engegård er her i samspill med Leif Ove Andsnes, Susanne Lundeng og Knut Erik Sundquist. Arrangementet finner sted på Keiservarden, Bodøs høyeste fjell, som er et populært utfartssted. Dette medfører store logistiske og tekniske utfordringer: det skal fraktes og bygges scene, flygel, teknisk utstyr, samt mat og drikke opp på Keiservarden – noe som i seg selv kan være verdt et skue.

Det forventes at opp mot 3000 publikummere vil finne veien til Keiservarden denne ettermiddagen. Publikummerne vil få servert mat og drikke under konserten.

Åtte urframføringer under årets festival
I løpet av seks dager under festivalen, vil det bli åtte urframføringer:

SISU Percussion Ensemble (Tomas Nilsson, Marius Søbye og Bjørn Skansen) fremfører Phonotope 4 av Rolf Wallin, under et rent Wallin-program. Engegårdkvartetten fremfører en strykekvartett av Asbjørn Schaathun, som er et bestillingsverk fra Nordland Musikkfestukes. Jan Gunnar Hoff group feat. Mike Stern og Arvid Engegård fremfører MAGMA av Jan Gunnar Hoff.

Det blir videre verdenspremier på to kammeroperaer av Eivind Buene og Jon Øyvind Ness, med felles tittel ”Ibsens kvinner”. AdOpera! står bak prosjektet, i samarbeid med Opera Vest, Bodø Sinfonietta og Musikkteater I Bodø. Trio Mediæval fremfører verker av Gavin Bryars og Andrew Smith, og Det Norske Kammerorkester urfremfører et nytt verk av Lars Petter Hagen.

De ulike verkene er støttet av Norsk Kulturråd, Nordnorsk Jazzsenter og Det Norske Komponistfond.

Musikk i maskinisten
For festivalens yngre deltakere, blir det workshop med Rolf Lennarts Stensø, som er medlem i SISU og kunstnerisk leder av Bodø Sinfonietta. Stensø har tidligere hatt prosjekter der han sammen med barn går ut i skogen og finner lyder. Lydene settes sammen til musikkstykker som presenteres på konsert.

I denne sammenhengen ønsker Stensø å utforske naturen i området Maskinisten like utenfor Bodø for å finne lydene der, og sette de sammen til musikkstykker. Resultatet av workshopen skal presenteres på Bodø Torg lørdag 12 august kl. 12.00

Dance With A Stranger er tilbake
Etter 10 års pause er Dance With A Stranger tilbake med en eksklusiv jubileumsturne, der den eneste konserten i Nordland arrangeres under Musikkfestuka. Det blir full trøkk med 7 ekstra musikere på scenen, i tillegg til Elg, Alnæs, Moe og Bodøs egen Bjørn Jenssen. Musikkfestuka garanterer stor stemning i Bodø Spektrum med klassikere som ”Everyone needs a friend”, ”Invisible man”, ”African Road” og ”Only love”.

Billettsalget er i gang, og fås på bodo-kulturhus.no
For fullstendig program, se festivalens hjemmesider

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev