Susanne Lundeng 2004

Nordland musikkfestuke søker unge artister og band fra Nordland

Nordland Musikkfestuke utlyser låt-konkurranse. Unge og uetablerte artister og band i Nordland fylke inviteres til å sende inn en demolåt til Scene Ung Artist 2005, som skal foregå under musikkfestuka. En jury vil plukke ut 15 band eller artister som får muligheten til å spille på Scene Ung Artist.

Kalender

Scene Ung Artist ble etablert i 2004. Formålet med konkurransen er å tilby uetablerte artister i Nordland en profesjonell scene. Arrangørene håper at dette kan være med på å skape et grunnlag for en videre satsing på en fremtidig musikalsk karriere.

Alle artister og band med tilknytning til Nordland fylke oppfordres til å sende inn sin demolåt til Scene Ung Artist 2005. 15 av dem som sender inn vil bli plukket ut til å spille under musikkfestuka. Artister innen alle sjangre kan melde seg på. Mer informasjon om hvordan man melder seg på, får du hos Nordland Musikkfestuke.

Fristen for påmelding er 10. mai 2005.

Nordland Musikkfestuke (NMFu) har alltid vært en arena for unge utøvere. Likevel viser det seg at mange etterspør en tydeligere satsing på tilbud som er rettet direkte mot ungdom. NMFu lanserte i 2004 Scene Ung Artist, for å videreutvikle festivalen som en presentasjonsarena for unge musikktalenter fra hele Nordland.

Denne satsningen skal inspirere og engasjere til egenaktivitet gjennom samspill. Tilbudet er rettet mot unge utøvere i alderen 16 til 26 år.

Deltakere til Scene Ung Artist 2005 vil bli valgt ut i mai/juni 2005. Utvelgelsen av de 15 vil bli gjort av en egen jury, som vil fokusere på bandets eller artistens egenart og potensiale. For utøverne som velges ut, vil Nordland Musikkfestuke vvære behjelpelig med å dekke reise og opphold. Under festivalen vil hvert band eller hver artist få opptre på minimum 2 scener.

Årets jury er ennå ikke offentliggjort. I fjor i 2004 bestod juryen av folkemusiker Susanne Lundeng, jazzmusiker Tore Johansen, musiker Rune Pettersen fra bandet Publiners, organist og dirigent Bjørn Andor Drage, dirigent og komponist Micke Rønnberg, festivalarrangør Andreas Bakkemo, lydprodusent Are Simonsen og Jøran Aamodt fra kulturavdelingen i Bodø kommune.

De 15 utvalgte får delta i et faglig program ledet av Per Sundnes, programleder kjent fra NRK. Blant annet vil de få treffe etablerte artister og andre personer i norsk musikkbransje. På denne måten kan de bli kjent med hvordan andre har skapt sin musikalske karriere. Gjennom et program med sosiale happenings, utflukter og sammenkomster vil man også kunne knytte fremtidige kontakter.

Derfor ønsker vi å tilby denne aldersgruppen muligheten til å opptre under Nordland Musikkfestuke 2004, slik at vi kan være behjelpelig med å inspirere dem til å satse videre på en framtidig potensiell musikkarriere. Hele 25 band/artister i et variert spekter, vil bli invitert til å opptre under Musikkfestuka. Disse vil bli tildelt en egen arena samt flere fordeler og tiltak.

Deltakere i Scene Ung Artist får eget artistpass til Musikkfestukas konserter, og mer om musikkfestuka finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev