Sigmund Lillebjerka

Kammerfredag med Bodø Sinfonietta

Uformelle kammerkonserter er Kammerfredags agenda. Denne fredagen byr Bodø Sinfonietta på Sigmund Lillebjerkas blåsekvintett nr. 1, septetter av Bibalo og Stravinskij, samt to langsomme satser fra Mozarts konserter.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Bodø Sinfoniettas intensjon med Kammerfredag-serien, er å presenterere varierte program i en hyggelig og uformell atmosfære. I en pressemelding frister Sinfoniettaen også med forfriskninger før og under konserten i Kulturhusets kafè.

Fire komponister er representert denne kammerfredagen.

75-års jubilanten Sigmund Lillebjerka har skrevet en rekke verk til Bodø Sinfonietta, som ønsker å sette ekstra fokus på Lillabjerka i 2006, blant annet med en cd-utgivelse. På denne konserten står hans blåsekvintett nr. 1 på programmet.

En annen jubilant i 2006 er W.A. Mozart. Dette feires over hele verden, også i Bodø. Sinfoniettaen har valgt to langsomme satser fra hans konserter spilt av fløytist Elisabeth K. Eide og klarinettist Martin Andersson.

Antonio Bibalo er en kjempe i norsk komponistmiljø, og blant sine samtidige den mest spilte internasjonalt. Opprinnelig fra Italia, men bosatt i Norge i størstedelen av sitt liv, regnes han like ofte som en av de «norske» komponistene. Morceaux pour 7 musiciens er en septett med besetningen fløyte, obo, klarinett, fiolin, cello, klaver og vibrafon.

Igor Stravinskij har også skrevet en septett som er lite spilt: Dette verket, som er et nytt bekjentskap for samtlige av Bodø Sinfoniettas musikere, er skrevet for klarinett, fagott, horn, stryketrio og klaver.

Bodø Kulturhus, lille sal, fredag 24. februar kl. 21:00. Billettene koster henholdsvis 140 og 90 kr.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev