Illustrasjonsbilde: Verdens viktigste publikum trenger de beste kunst- og kulturopplevelsene, melder Kulturtanken (Foto: Lars Opstad / Kulturtanken)

Den kulturelle skolesekken får ny nasjonal portal

Portalen som skal gjøre det enklere for kunstnerne å melde inn forslag til produksjoner åpner 2. september.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Når portalen for Den kulturelle skolesekken (DKS) lanseres 2. september blir det enklere for kunstnere og utøvere å melde inn sine forslag til produksjoner å turnere med i DKS. For kunstnerne og utøverne betyr det at det blir én portal og én frist for innmelding av forslag til DKS i hele landet (fristen for innmelding av forslag er i år satt til 1. oktober). Det vil bli enklere, mer oversiktlig og tidsbesparende, skriver Kulturtanken i en pressemelding.

Det er Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge som utvikler portalen. Den vil i tillegg til å være en utøver-portal også være et fagsystem for alle som jobber med administrasjon av DKS-ordningen i alle fylker og kommuner. Fra skoleåret 2020/2021 vil portalen også bli visningsruten for elever og lærere om deres DKS-tilbud.

I 2018 reiste over 3500 utøvere rundt i landet med kunst- og kulturproduksjoner innen litteratur, visuell kunst, film, scenekunst, kulturarv og musikk, melder Kulturtanken i sin rapport om DKS for 2018. Det innebærer at ordningen Den kulturelle skolesekken er Norges største arbeidsplass for kunstnere og kulturformidlere, i tillegg til at ordningen skaper over 260 fulle stillinger innen skole, kommuner og fylkeskommuner.

Den kulturelle skolesekken har som formål å sikre at alle barn og unge får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen, som er et virkemiddel for å gi barn og unge lik tilgang til kunst- og kulturopplevelser, uavhengig av bosted og bakgrunn. I 2018 fikk rundt 800 000 elever kunst- og kulturopplevelser i skolen.

– Den kulturelle skolesekken ønsker seg de beste utøverne, med de beste produksjonene, til verdens viktigste publikum – barn og unge. Med ny portal samler vi DKS-ordningen, som er forankret lokalt i fylker og kommuner, og gjør det enklere for profesjonelle utøvere å melde inn sine forslag. Vi håper portalen vil gi mer oversikt og være tidsbesparende, slik at vi åpner for enda flere profesjonelle produksjoner av høy kvalitet til barn og unge, sier direktør i Kulturtanken, Lin Marie Holvik.

Les mer om DKS-portalen her.

Om DKS-portalen:
– en innmeldingsportal for utøvere med én frist i året (1. oktober 2019)
– et felles fagsystem for alle som jobber med administrasjon av DKS (høsten 2019)
– en bank med oversikt over alle produksjoner i DKS (skoleåret 2020/2021)
– visningsrute for elever og lærere om deres DKS-tilbud (skoleåret 2020/2021)

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev