“Sometimes It Snows in April…” er et samarbeid i smykker og klær mellom Kaja Gjedebo og Mette Møller. Utstillingen finner sted på Galleri RAM i Oslo, og viser hva som kan skje når klær møter smykker i kunstnerisk utfoldelse.

Kaja Gjedebo og Mette Møller: Hvite kjoler, 2007

Kaja Gjedebo (f.1974) og Mette Møller (f.1970) viser samarbeidsprosjektet “Sometimes It Snows in April…” i RAM galleri.

Kaja Gjedebo er smykkekunstner. Hun er utdannet ved Edinburgh College of Art i Storbritannia (1996-99) og har hatt en rekke utstilinger i både inn- og utland. Hennes smykker er preget av enkelhet, ofte med et humoristisk tilsnitt, som for eksempel mansjettknapper med tredimensjonale motiver. I 2003 viste hun utstillingen PLUSS – MINUS i Expo Arte Smykkegalleri i Oslo. Smykkene var magnetiske og bestod av flere deler som kunne settes sammen på ulke måter.

Mette Møller er klesdesigner. Hun er utdannet ved moteskolen Esmond (1990-93). Hun har deltatt på flere moteshow. I 1995 utviklet hun sitt eget klesmerke, ”Klær Uten Like”. Hun har designet barneklær til Frelsesarmeens prosjekt Sally Ann. Ideen var å lage egendesignede produkter i bl.a. Bangladesh og Tanzania, for så å selge dem gjennom Frelsesarmeens butikker i Norge, kalt Sally Ann.

På utstillingen i RAM galleri har Kaja Gjedebo og Mette Møller inngått et samarbeidsprosjekt hvor de utforsker grensene for hverandres fagområder.

Utgangspunktet for samarbeidet har vært spørsmål som: Hva skjer når smykker og klær integreres? Når blir et smykke dekor på plagget og når går dekor på klær over til å bli et smykke? Hvor går grensene mellom et kommersielt designet produkt og kunsthåndverk?

Resultatet er et møte mellom Møllers romantiske kjoler i sarte, florlette tekstiler og Gjedebos noe røffere smykker. Utstillingen utgjør en visuell helhet hvor de utstilte gjenstandene også vises på en stor fotomontasje. Kjolene består av lag på lag med tekstiler i forskjellige kvaliteter, med ulike former for dekor, som broderier og opptil 200 påsydde objekter. Utstillingen er holdt i lyse farger og lette materialer.

Utstillingens tittel “Sometimes It Snows in April…”, som for øvrig er hentet fra en klassisk Prince-låt, henspiller på det gjennomgående hvite og sarte uttrykket.

Åpningen finner sted lørdag 28. april kl. 14- 16. Utstillingen åpnes av Astrid Andreassen, og kunstnerene vil være til stede.

Utstillingen varer fra 28. april – 17. juni 2007- med omvisning hver lørdag og søndag kl. 13.

Åpningstider for RAM galleri, som ligger i Kongens gate 3 i Oslo sentrum, er eller tirsdag til fredag kl.11 -17, og lørdag og søndag kl.12 – 16.

Interesserte kan lese mer om denne og andre utstillinger på galleriets hjemmeside: www.ramgalleri.no.

Publisert:

Del: