Kristin Danielsen overtar etter Martin Revheim.

Kristin Danielsen (f. 1972) overtar som direktør for MIC Norsk Musikkinformasjon den 1. oktober. Hun overtar etter Martin Revheim, som skal bli hussjef for Sparebankstiftelsen DnB NORs bygg i kvadraturen i Oslo.

— Å være direktør for MIC er en av de morsomste og mest spennende jobbene i norsk musikkliv, av flere grunner. MIC jobber for alle sjangere, både i inn- og utland. Musikkbransjen står foran en god del utfordringer nå, og det er noe jeg liker å jobbe med, sier Danielsen.

Muligheter

Kulturminister Huitfeldt har varslet en gjennomgang av mulig samarbeid mellom MIC og Music Export Norway (MEN).

–Det blir spennende å være med på dette samarbeidet. Jeg ser dette som en mulighet – begge organisasjonene skal jobbe på vegne av brukerne, så det blir viktig å lytte til dem. Dette skal komme norske musikkutøvere til gode, uavhengig av organisasjon.

— Du har tidligere jobbet i Ny Musikk. Hva tar du med deg derfra?

— Åpne ører. Selv om jeg har vært leder i Ny Musikk kan jeg ikke settes inn i noen fast sjangerleir – min fagbakgrunn er fra dansen, så sånn sett står jeg litt på sidelinjen. I tillegg kommer det at musikkbransjen er proppfull av talent og vilje. Det er et privilegium å få jobbe i et felt hvor det er så mye engasjement.

Vaksine mot sjangersjåvinisme

Danielsen ble leder for Ny Musikk i 2006.

— Da var Samstemt! nylig etablert. Noe av det en av det jeg gjorde, var å ta kontakt med dem. Det jeg liker godt med Samstemt! er at man klarer å se musikkfeltet under ett. Samarbeidet har sånn sett vært en god vaksine mot sjangersjåvinisme, og lærerikt for alle parter.

Musikk, dans og drama
Danielsen er utdannet danser ved den norske ballethøgskole i Oslo og ballet Arts i New York. Hun tok videre en master i Arts Management ved City University i London og jobbet etter endt studie med internasjonal kulturutveksling ved den britiske organisasjonen Visiting Arts.

I 1999 flyttet hun tilbake til Oslo og startet som administrativ leder ved Black Box teater. I 2002 startet og drev hun Danielsen Kroepelien Arts Management sammen Agnes Kroepelien som tilbød produksjons- og kommunikasjonstjenester til kultursektoren. Selskapet er mest kjent for å ha etablert Kulturnatt i Oslo i 2005.

Hun var daglig leder i Ny Musikk fra 2006 – 2010 og var etter dette innom Det Norske Teatret som Salgssjef. Danielsen underviser jevnlig ved handelshøyskolen BI og Universitet i Tromsø i fagene prosjektledelse av kreative prosjekter, organisasjon og ledelse av kultur, bransjekurs i scenekunst og publikumsutvikling.

Styret i MIC ved styreleder Svein Skarheim sier i en pressemelding at Danielsen har “en imponerende bakgrunn og en positiv energi som passer perfekt til å lede MIC videre. Jeg er veldig glad for at vi lyktes i å få henne til å ta denne viktige jobben for norsk musikkliv”.

MIC er eier og utgiver av Ballade.

Publisert:

Del: