«Inside your mouth.. er historien om Napoleon Bonaparte og hans kone Josephine, som han elsket, men kastet på dør da hun ikke kunne gi ham noen arving. Operaen er bestilt av Aarhus Unge Tonekunstnere og mooseMATRIX. Verket varer i ca. 70 minutter uten pause, og synges på tysk.
— De fem scener i inside your mouth, sucking the sun fungerer som nedslag i denne lange perioden – destillater eller belysninger av forskjellige aspekter av de to menneskers forhold og dets utvikling: Den heftige forelskelse og dens medfølgende angst (scene I). Hengivenheten og lengselen (scene II). Sjalusien, tvilen, forsikringene og bedraget (scene III). Napoleons dilemma og valg (scene IV) og den dype ensomhet det medfører for dem begge (scene V), sier Røndsholdt som eb veiledning.
Niels Rønsholdt (1978) er utdannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium med Karl Aage Rasmussen, Bent Sørensen og Hans Gefors. Han har også studert privat med Lasse Laursen i Danmark og Helmut Oehring i Berlin. Rønsholdt er redaktør for tidsskriftet Autograf for ny kunstmusikk, som nylig har innledet et samarbeid med Ny Musikks blad Parergon. Han sitter ellers i styret for Dansk Komponistforening, og er medlem av SNYKs kunstneriske komité. Rønsholdt er kurator ved SPORfestivalen i Århus 2005, kurator for ensemble 2000 våren 2005 og medlem av Nordiske Musikdagers programråd 2005-07.
Forestillingen er iscenesatt av Signe Klejs, som er digital set designer og scenograf ved Designskolen Kolding. Hun har hatt studieopphold ved HdK, Berlin. De tre sangrollene er bekledd av de norske sangerne Tora Augestad og Bård Bratlie, med musikalsk assistanse av trombonist Marius Hesby – som er INTRO-musiker for Rikskonsertene de neste tre årene, og klarinettist Rolf Borch. Den sistnevnte er utdannet klarinettist fra Norges musikkhøgskole, og har gjort seg bemerket som utøver av samtidsmusikk, noe som har resultert i flere tilegnede verk. Borch er medlem av ensemblet asamisimasa.
Teksten til «Inside your mouth, sucking the sun» er for øvrig basert på Napoleons brev til Josephine, og for de få sitaters vedkommende på muntlige utsagn oppfanget av omgivelsene og nedfelt i deres dagbøker eller brev. Foerstillingen presenteres i samarbeid med AdOpera! og Rikskonsertene INTRO-klassisk.
*
Grusomhetens teater, Hausmannsgt 34.
* Fredag 8. april kl. 21.00, lørdag 9. april kl. 18.00.
Bill. 150/100, medl av Ny Musikk 50.
Mer informasjon er å finne på www.happydays.no – eller http://www.nielsroensholdt.dk/. Festivalen er arrangert av Ny Musikk, og går frem til og med lørdag 9. april.

Motvindfestivalen 2025: Ein slik hippiefestival, ell?
– Fred er mogleg, og det bør eigentleg ikkje vere så mykje å be om heller, sa arrangør Haakon Stiff Aamlid under årets Motvindfestival. Middelalderskogen i Rollag blei fylt med oppbyggjeleg musikk i mørke tider.

Har komponert musikken til det største norske spillet noensinne
Med Dune: Awakening representerer komponist Knut Avenstroup Haugen en ny æra for spillmusikk laget i Norge.

«En innflytelsesrik stemme blant vår tids komponister»
Kristine Tjøgersen er den første norske komponisten som har mottatt Ernst von Siemens-stiftelsens komponistpris. «Et stort og viktig gjennombrudd», sier komponist og direktør for Festspillene i Bergen, Lars Petter Hagen.

REPORTASJE: Festivalsommer med bismak
Musikkens politiske kraft og protestens plass i kulturen har fått ny aktualitet.

Det Burde sa. Det Benjamin Staern gjorde.
"Borde ska inte styra handen, hjärtat eller hörseln," skriver den svenske komponisten Benjamin Staern. Les hans reaksjon på Cathrine Winnes' tekst om den samme "Burde", som så ofte hjemsøker den skapende.

SAMT – nytt nettverk for samtidsmusikk
Nettverket skal blant annet jobbe for å synliggjøre samtidsmusikkfeltet, styrke infrastrukturen, drive interessepolitisk arbeid og utvikle kompetanse.