Fra Niels Rønsholdts hjemmeside

Innspurt for Happy Days: Eksperimentell opera under bakken

Danske Niels Rønsholdts «Inside your mouth, sucking the sun» omtales av Happy Days-festivalen som en eksperimentell opera strippet for annet enn lyd og digital videoscenografi, for to sangere, trombone og klarinett. Forestillingen spilles fredag og lørdag kveld i Grusomhetens teaters fantastiske teaterrom under bakken på Hausmania i Oslo.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

«Inside your mouth.. er historien om Napoleon Bonaparte og hans kone Josephine, som han elsket, men kastet på dør da hun ikke kunne gi ham noen arving. Operaen er bestilt av Aarhus Unge Tonekunstnere og mooseMATRIX. Verket varer i ca. 70 minutter uten pause, og synges på tysk.

— De fem scener i inside your mouth, sucking the sun fungerer som nedslag i denne lange perioden – destillater eller belysninger av forskjellige aspekter av de to menneskers forhold og dets utvikling: Den heftige forelskelse og dens medfølgende angst (scene I). Hengivenheten og lengselen (scene II). Sjalusien, tvilen, forsikringene og bedraget (scene III). Napoleons dilemma og valg (scene IV) og den dype ensomhet det medfører for dem begge (scene V), sier Røndsholdt som eb veiledning.

Niels Rønsholdt (1978) er utdannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium med Karl Aage Rasmussen, Bent Sørensen og Hans Gefors. Han har også studert privat med Lasse Laursen i Danmark og Helmut Oehring i Berlin. Rønsholdt er redaktør for tidsskriftet Autograf for ny kunstmusikk, som nylig har innledet et samarbeid med Ny Musikks blad Parergon. Han sitter ellers i styret for Dansk Komponistforening, og er medlem av SNYKs kunstneriske komité. Rønsholdt er kurator ved SPORfestivalen i Århus 2005, kurator for ensemble 2000 våren 2005 og medlem av Nordiske Musikdagers programråd 2005-07.

Forestillingen er iscenesatt av Signe Klejs, som er digital set designer og scenograf ved Designskolen Kolding. Hun har hatt studieopphold ved HdK, Berlin. De tre sangrollene er bekledd av de norske sangerne Tora Augestad og Bård Bratlie, med musikalsk assistanse av trombonist Marius Hesby – som er INTRO-musiker for Rikskonsertene de neste tre årene, og klarinettist Rolf Borch. Den sistnevnte er utdannet klarinettist fra Norges musikkhøgskole, og har gjort seg bemerket som utøver av samtidsmusikk, noe som har resultert i flere tilegnede verk. Borch er medlem av ensemblet asamisimasa.

Teksten til «Inside your mouth, sucking the sun» er for øvrig basert på Napoleons brev til Josephine, og for de få sitaters vedkommende på muntlige utsagn oppfanget av omgivelsene og nedfelt i deres dagbøker eller brev. Foerstillingen presenteres i samarbeid med AdOpera! og Rikskonsertene INTRO-klassisk.

*
Grusomhetens teater, Hausmannsgt 34.
* Fredag 8. april kl. 21.00, lørdag 9. april kl. 18.00.

Bill. 150/100, medl av Ny Musikk 50.

Mer informasjon er å finne på www.happydays.no – eller http://www.nielsroensholdt.dk/. Festivalen er arrangert av Ny Musikk, og går frem til og med lørdag 9. april.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev