Prisinfo
695
Billetter

Sted
Oscarsborg Festning
Nettside

Om arrangøren

OscarsborgOperaenKalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 kl. 19.30

Midt i Oslofjorden, på en øy, ligger den magiske Oscarsborg Festning. Her kan du oppleve Opera med en helt unik akustikk. Bestill sommerens høydepunkt. Vi refunderer billettene om forestillingen ikke kan gjennomføres.

Bestill middag, overnatting og båttransport fra Oslo via våre nettsider.

Om forestillingen:
Kunstnerisk team:
Regissør – Jacopo Spirei
Dirigent – David Maiwald
Scenograf – Mauro Tinti
Kostymedesign – Line Maher
Lysdesigner – Giuseppe Di Iorio
Solister

Solister:
Marie – Lina Johnson
Tonio – Santiago Ballerini
Sulpice – Audun Iversen
Marquisen av Berkenfield – Ingebjørg Kosmo
Hertuginne Chrakentorp – Anne Gjevang
Hortensio – Jørgen Backer
Oscarsborg operakor
Oslofjord Kammerfilharmoni

Opera med vakker og meget virtuos sang, med blant annet en «Mount Everest-arie» for tenor med ikke mindre enn 9 høye C-er! Luciano Pavarotti hadde sitt store gjennombrudd med «Mes Amis» fra «La fille du Regiment».

En opera å bli glad av: vidunderlig musikk i en lettfattelig historie med militært tilsnitt. Marie (datteren av en soldat og en adelig frøken) ble forlatt som barn og adoptert av et fransk militærregiment. Hun vokser opp med soldatene som sin familie og forelsker seg etter hvert i den tyrolske bondegutten Tonio imens franskmennene beleiret landsbyen. Tyrol og Frankrike var i krig på den tiden, og det blir skandale når regimentet finner ut at Marie har forelsket seg i en av fienden. Men Tonio velger å desertere og melde seg inn i regimentet for å være i nærheten av Marie.

Idyllen er tilsynelatende komplett inntil Maries tante Marquisen av Berkenfeldt dukker opp. Hun er sjokkert over Maries gutteaktige oppførsel og prøver å lære henne både å synge og å oppføre seg som en «lady». Men til ingen nytte. Da bestemmer hun at Marie skal giftes bort til Hertuginnen av Crakentorps sønn. Marie finner tilværelsen uutholdelig og er helt ute av seg. Men sannelig kommer ikke hele regimentet med Tonio i spissen henne til unnsetning. Da Marquisen ser hvor lykkelige de to unge er, smelter hun fullstendig og lar de få hverandre. Dessuten innrømmer hun at hun ikke er Maries tante, men hennes mor. Happy ending!