Midtnorsk korkonkurranse plakat 2006

3000 korsangere til Trondheim

25. – 28. mai blir det storinnrykk av sangere til Trondheim. Byen er i år vertskap for årets Landsfestival for kor, som trekker hele 3000 korsangere fordelt på 120 kor fra hele landet. Arrangørene lover å sette «et grundig preg på Kristi Himmelfartshelgen med et bredt spekter av kor- og vokalmusikk».

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Fire dager med konserter, seminarer og konkurranser står på dagsorden når årets største korbegivenhet, Landsfestival for kor, går av stabelen neste helg.

Årets festival foregår i Trondheim, med Norges Korforbund Sør-Trøndelag som arrangør.

Over 120 kor og korinteresserte vil prege bybildet i dagene festivalen foregår. Nidarosdomen, Frimurerlogen, Byscenen og byens kirker er blant konsertarenaene som åpner dørene for et bredt spekter av kor- og vokalmusikk, som også vil kunne høres på byens kafeer, torg og shoppingsentre.

Finske Philomela
Finske Philomela er festivalens gjestekor og kan høres i Nidarosdomen både torsdag og fredag. Philomela som kommer fra Helsinki og ble grunnlagt i 1984 av det finske kulturrådet og korforbundet SULASOL. Marjukka Riihimäki, som underviser ved Sibelius-akademiet, har vært korets kunstneriske leder siden starten. Philomela består av 40 sangere og anses som et av Finlands mest spennende vokalensembler. Korets har i samarbeid med den finske koreografen Päivi Järvinen utviklet et særegent akustisk uttrykk. Korets navn er hentet fra gresk mytologi og betyr nattergal.

Midt-norsk korkonkurranse
31 kor fra hele landet deltar i fem ulike klasser under Midt-norsk korkonkurranse som foregår fredag 26. mai. Vinnerne holder egen konsert i Frimurerlogen samme kveld. I juryen sitter Kåre Hanken, generalsekretær i Norges Korforbund (hoveddommer), Vivianne Sydnes, domkantor i Nidarosdomen, Thomas Caplin, dirigent for Den norske Studentersangforening og Bodil Egseth, dirigent og lærer i korledelse ved Orkdal videregående skole.

Årlig festival
Landsfestival for kor arrangeres årlig av Norges Korforbund i samarbeid med forbundets 28 distriktsledd. Festivalen samler deltakere fra hele landet og er tuftet på sangerstevne-tradisjonen, men i en mer moderne innpakning med blant annet seminarer, workshops og kafékonserter.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev