Paul Hillier

Paul Hillier til Norges Korforbunds sommerkorskole

Norges Korforbunds sommerkorskole på Toneheim folkehøgskole 23.-30. juli 2006 får besøk av Paul Hillier, en av verdens fremste kor- og vokalensemble-ledere. Søknadsfrist for deltakelse er 15. mai.

Kalender

Sommerkorskolen på Toneheim – et kurs med kor-Norge i miniatyr – samler totalt ca 140 mennesker fordelt på 6 dirigentkurs, 2 sangerkurs, samt øvingskor og instruktørstab.

Kurset er en møteplass i kor-Norge med deltagere fra hele landet, fra bygd og by, i alle aldre, på ulike nivåer, både sangere og dirigenter. Dirigentkursene er fra nybegynnernivå til de mest ambisiøse.

I år vil Paul Hillier være instruktør på det dirigentnivå 5, som er det øverste dirigentnivået med plass til 8 deltakere. Paul Hillier har både som sanger og dirigent utrettet mye med forskjellige kor og vokalensembler på et bredt og særdeles høyt internasjonalt nivå. Han har gjennom plateselskapet Harmonia Mundi gjort seg bemerket gjennom en rekke prisbelønte innspillinger av blant annet tidlig musikk og baltisk musikk. Han var i sin tid med på å stifte The Hilliard Ensemble, i dag et av verdens ledende vokalensembler, og var dets musikalske leder fram til 1990. Han har også stått i bresjen for fremtredende ensembler som Theatre of Voices og Ars Nova, og her i dag musikalsk leder for disse. Han er til daglig også sjefsdirigent for Estonian Philharmonic Chamber Choir. Det er med stor glede at Norges Korforbund kan tilby hans instruksjon på sommerkorskolen neste år!

Øvrige instruktører i 2006 er Ragnar Rasmussen (dirigentnivå 4), Svein Rustad (dir.nivå 3), Elisabeth Holte (dir.nivå 2), Per Kristian Amundrød (dir.nivå 1), Jim Daus Hjernøe (rytmisk dirigentkurs), Anna Maria Friman (vokaloktett), Henrik Ødegaard (korsangerkurs) og Anna Sundstrøm Otervik (sangpedagog).

Norges Korforbund håper det er mange dirigenter i inn- og utland som til sommeren har tid og lyst til å være aktive deltagere. Søknadsfrist er 15. mai.

Mer informasjon finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev