Låvende saker

Låvende saker på Rudi Gård

Låvende Saker er et nytt arrangement på Rudi Gard i Sør-Fron. Låvende Saker skal være en smeltedigel der ulike musikksjangere, humor, lyrikk og festglede flyter sammen. Arrangementet foregår i to store låver, og starter opp torsdag 9. august.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Etter at det offisielle programmet gikk i trykken, har flere musikere tatt kontakt for å få delta i dette nyskapende konseptet, og det er lagt opp til et rikholdig program med konserter, kurs og fester. Hovedarrangør Øystein Rudi, som selv er med i KVARTS og har tre Spelemannspriser i beltet, håper på godt med publikum til arrangementet.

— Peer Gynt-stemnet arrangeres i denne perioden, så det er mange kulturinteresserte i området allerede. I tillegg venter vi en del tilreisende, samtidig som lokalbefolkningen nok vil møte opp. Dårlig vær vil ikke spolere noe for oss, men om sola skinner, blir det hyggeligere å vandre mellom de to låvene der arrangementene foregår. Vi har uansett plass til flere hundre – Rudi Gard er en ganske alminnelig Gudbrandsdalgård på den måten.

Aktørene under Låvende Saker er nasjonale og lokale toppartister i ulike sjangere, mens Kvitfjell Utvikling er samarbeidspartner for arrangementet.

— Fra neste år vil «Låvende Saker» bli en del av vårt markedsføringsprogram, og kjøreavstanden fra Kvitfjell er akurat passe, forteller Irene Thorsplass i Kvitfjell Utvikling i en pressemelding fra arrangøren. – Samarbeid om andre arrangement er også noe vi har i bakhodet på sikt.

— Jeg er glad for at et så stort utviklingsselskap ser potensialet i arrangementet vårt, sier Rudi til Ballade. – Det gir oss muligheter for å profesjonalisere arrangementet, som for tiden ikke har noe offentlig støtte. Dette er absolutt et offentlig arrangement, og ikke noe vennelag, selv om gode musikkvenner utgjør basisen for arrangementet.

Grunnlaget for arrangementet er ellers et svært aktivt og oppegående musikkliv i Sør-Fron. Det lokale reiselivet har ofte uttalt at kulturaktiviteter er viktig for at folk skal komme til Midt-Gudbrandsdalen, og Kvitfjell har i følge Rudi vist konkret vilje og evne til å bidra.

Om programmet
I morgen, torsdag 9. august, er det forskjellige kurs på Rudi Gård, der spelmannen Jørn Simenstad skal orientere om seljefløyte og gamle instrumenter. Det blir også felekurs med Per Sæmund Bjørkum, som til daglig er fiolinist i Oslo Filharmonien, og spelemann på kvelds- og nattestid. Begge disse kursene er gratis.

Fredag 10. august blir det «Låvejazz og folkemusikk», som er nattarrangement med Baksia Bluesband,
Georg Reiss, n’Hjalmar, Skrekk (Camilla Granlien/Tone Juve/Åse Teigland), KVARTS, Fossajazz, Lena Lien, Stråhatten jazzband, Rasmus Stauri, James Dickenson – og andre spelemenn i fri dressur. Billettene her koster kr. 90,-.

På ettermiddagen lørdag 11. august inviterer Øystein Rudi & co. til «Låvende saker – konsertar, gardspøbb og folkefest». På programmet finnes bl.a. Steinar Ofsdal, Skrekk, Mari Eggen, Paul Ottar Haga, Jørn Simenstad, Lena Lien, KVARTS, Krøklun, Åse Teigland, Arild Skar, Sør-Fron spelemannslag, Andreas Skeie Ljones, Fron Trekkspelklubb, Øyvind Kvile og Harpefoss spelemannslag. Det loves både «villspel og samrøre» ellers – det hele til en ikke spesielt ublu pris av kroner 120,-.

— Vi har tross alt en usikker økonomi. De lave billettprisene skal ikke signalisere noe dårlig arrangement, men vi ønsker ikke å legge listen for høyt i en startfase. Men vi har gjort en hel del investeringer, og blant annet trykket opp en folder i fem tusen eksemplarer.

Gå etter lyden
Rudi Gard ligger langs E6 i Sør-Fron, omtrent midt mellom Harpefoss og Hundorp. Arrangørene anbefaler at man går etter lyden, og frister ellers med både skjenkebevilling og enkel matservering.

Billetter kan skaffes via Peer Gynt Arrangement, på telefon 61 29 47 70, og ved inngangen. Medarrangører for Låvende Saker er Sør-Fron Spelemannslag, Fossajazz, KVARTS og et dugnadslag.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.