Eivind Buene 2

Om Eivind Buene og hans nye album

Eivind Buene er ikke bare en moderne hardcore samtidskomponist. Han har også, som mange andre som er født en gang på 70-tallet, brukt populærkulturen som bankebrett i oppveksten. I dag slippes albumet «Objects of Desire» på Albedo.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Eivind Buene er ikke bare en moderne hardcore samtidskomponist. Han har også, som mange andre som er født en gang på 70-tallet, brukt populærkulturen som bankebrett i oppveksten på lik linje med klassiske Mozart-perler og modernistisk sjeleangstmusikk à la Arne Nordheim. Eivind Buene har også en parallell karriere som arrangør og låtskriver i popmusikkverdnen.

På «Objects of Desire» presenterer Oslo Sinfonietta noen av Eivinds verker, under ledelse av Christian Eggen. At denne musikken er preget av idérikdom tematisk sett kommer ikke som noen overraskelse når man tar oppveksten mellom populærkulturen og den modernistiske avantgarde i betrakting. Buene går ofte inn i andre musikksjangere, og jazzpianisten Christian Wallumrød har bidratt sterkt til denne stilblandingen i stykket Objects of Desire.

Resultatet av samarbeidet mellom Buene og Wallumrød blir en hybrid mellom Buenes komplekse lydmateriale og Wallumrøds suggerende improvisasjoner på et loslitt Fender Rhodes el-piano, som tynes med et assortert utvalg av analog elektronikk, ringmodulatorer etc. Objects of Desire er en halvtimes trip gjennom en verden av løs jazz og hardcore modernisme som spenner fra det poetiske til det helt bisarre.

I «Deaths and Entrances» er det saxofonvirtuosen Torben Snekkestad som er solist med Oslo Sinfonietta. Snekkestad er en utøver som flyter mellom underground popmusikk (ym:stammen m.m.), avantgarde jazz og samtidsmusikk. I dette verket er det en takt fra Arnold Schönbergs klaverstykke op. 19 som Buene parterer og dissekerer.

«Exposé/Intermezzo/Symposium» er komponert for Oslo Sinfonietta hvor tre av ensemblets egne musikere er solister og spiller mot resten av ensemblet. I dette stykket har Buene brukt computer i komposisjonsprosessen for å filtrere musikken. Men når verket skal spilles gjøres det uten noen form for moderne teknikk, og formen er den gamle klassiske concerto grosso.

«Objects Of Desire» lanseres 23. august på konsert med Oslo Sinfonietta i Lindemansalen, Norges Musikkhøgskole, kl. 19.30. Albumet er utgitt på Albedo, og distribueres av Musikkoperatørene.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev