Ståle Kleiberg 08-1/Foto: Vegard Eggen

Kleibergs Requiem til Polen

I måndesskiftet august-september reiser Nidaros domkor sammen med dirigent Vivianne Sydnes, samt de norske solistene, Ann-Helen Moen, Maria Stattin og Magne Fremmerlid for å fremføre Kleibergs mye fremførte verk.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

De norske utøverne samarbeider med det det polske kammerorkesteret Leopoldinum om framføringen av «Requiem – for the victims of Nazi persecution».

For anledningen er orkesteret forsterket med musikere fra Lutoslawskifilharmonien, og verket skal fremføres under to konserter. Første konsert finner sted i Wroclaw den 31. august. Dagen etter, d.v.s. på årsdagen for den tyske invasjonen av Polen, blir verket fremført i Krakow.

Kleibergs Requiem ble opprinnelig bestilt av Nidaros domkor, som urfremførte det i 2002. Siden den gang har verket vært fremført i inn- og utland, bl.a. i Washington National Cathedral den 11. september 2004, noe som gav det stor internasjonal oppmerksomhet.

Leopoldinum er, med sin kunstneriske leder Ernst Kovacic, et av Polens fremste kammerorkestre, noe de viste til fulle da de besøkte Trondheim i forbindelse med NTNUs kultursatsing Polen 2006. Dette var begynnelsen på orkesterets samarbeid med Nidaros domkor, også den gang med Kleibergs Requiem som stod på programmet.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev