Ståle Kleiberg08/Foto: Olavsfestdagene

«David and Bathsheba” urfremføres i dag

Olavsfestdagene er arena for den nye kirkeoperaen med musikk av Ståle Kleiberg og Jessica Gordon.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Verket som er bestilt av Olavsfestdagene dreier seg om makt og moral. Det bygger på den gammeltestamentlige fortellingen om Kong David som misbruker sin makt og sender sin mest lojale hærfører Uriah, Batsebas ektemann, i døden for å oppnå den skjønne damen.

Bibelens fortelling om David og Batseba oppleves som like aktuell i dag som den gang den ble skrevet, heter det i en pressemelding; det er en historie hvor individuelle emosjoner veves sammen med politiske handlinger og konsekvenser.

Utøvere

Den estiske dirigenten Tõnu Kaljuste skal dirigere et sammensatt kor og Trondheim symfoniorkester. Tittelrollene synges av den svenske sopranen Anna Einarsson og den norske barytonen Håvard Stensvold. Bassen Carsten Stabell synger rollen som profeten Nathan. Ellers medvirker Fredrik Akselberg, tenor som Uriah og Nils Harald Sødal, tenor som Joab. Norunn Illevold Giske har stått for korledelsen.

Komponist

Ståle Kleiberg er født i Stavanger i 1958. Han har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og fra Norges Musikkhøgskole, og har også studert i England. Kleibergs produksjon omfatter en rekke kammer- så vel som orkesterverk, hvorav mange er skrevet på bestilling fra fremragende orkestre og ensembler.

Flere av Kleibergs verker har vunnet solid innpass på konsertprogrammene. Det foreligger dessuten en rekke CDer med hans musikk, hvorav flere har fått fremragende internasjonal omtale. Kleiberg fikk stor oppmerksomhet i USA, med sitt ”Requiem – for the victims of Nazi persecution” i 2004. Kleiberg har dessuten gjort flere store bestillingsverk for Trondheim Symfoniorkester, som også utpekte ham som sesongens komponist for 2000/2001. Høsten 2008 gir Trondheim Symfoniorkester ut en ny CD med Kleibergs Fiolinkonsert og Kontrabasskonsert.

David og Bathseba er støttet av Norsk Kulturråd.
Mer informasjon finnes hos [link id=64249 title=»dette «]intervjuet på Ballade.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev