Trond H. F. Kverno (Foto: Cantando Musikkforlag)

Trond Kverno utnevnt til Ridder

H. M. Kongen har utnevnt organist, komponist, musikkpedagog og geistlig Trond H.F. Kverno til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

I telefon med Statsforvalterembedet er jeg blitt meddelt at H. M. Kongen har utnevnt meg til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Jeg har lov til å meddele dette videre, og medaljeoverrekkelsen vil skje etter nærmere avtale med Statsforvalteren.

Dette skrev organist, komponist, musikkpedagog og geistlig Trond H.F. Kverno (f. 1945) på sin sosiale medier-profil i dag, 27. januar, etter at det ble klart at han er utnevnt til Ridder av 1. klasse.

Blant de mange gratulantene til Kverno er Norges Kirkesangforbund, som gratulerer på vegne av kirkesangbevegelsen, og Bragernes kirke, som skriver dette i sin gratulasjon:
Kverno har bidratt mye av den liturgiske musikken som benyttes i Den norske kirke, en rekke salmemelodier i Norsk salmebok, utallige korverk og andre kirkemusikalske verk. Alt dette, i tillegg til de mange liturgiske impulser han har bidratt med (blant annet grunnlaget for kantorvigslingen i Den norske kirke), er vi dypt takknemlige for.

Bragernes kirke delte sin hilsen med dette opptaket av Trond H. F. Kvernos «Agnus Dei lux mundi», fremført av solist Sakarias F. Tranvåg og kantor Beate Strømme Fevang i Bragernes kirke i Drammen 8. april 2020:

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.